Bosman, Bosman Niepasteryzowany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Pioterb4 napisałem że w bosmanie nie ma nic z jabłonowa
    Ale nie napisałeś też co w nim jest. Miłe, lekkie i przyjemne. Takimi przymiotnikami mógłbym ze 40 piw opisac na tym forum.

Comment

• koio
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.04
      • 17

przerwa w produkcji

będzie przerwa w produkcji i najprawdopodobniej będą braki na rynku

Comment

• dipeone
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.05
        • 741

Miałem okazje pić w miniony weekend dwie różne warki tego piwa. Jedna miała datę do listopada i smakowała całkiem porządnie. Po dwóch Bosmanach, przyszła chęć kawałek dalej na trzeciego ,ale warka do grudnia była kwaśna, paskudna i chyba jakaś popsuta ,bo jak tolerancję mam całkiem sporą (chociaż coraz mniejszą) to wypić tego nie dało rady.

Comment

• Kwadri
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.10
          • 1216

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [4]
          Piana: Niezbyt trwała. Szybko zniknęła do obręczy i wysepki na środku. Później brak. [3]
          Zapach: Choć intensywny to nic specjalnego. Mocno słodowy z dziwnym, niezachęcającym tłem. [3]
          Smak: Tu także nic nadzwyczajnego. Po lekko słodkim początku dociera bezpłciowa, z początku ledwo wyczuwalna gorycz, która na końcu staje się wykręcająco nieprzyjemna. Nie czuje różnicy między niepasteryzowaną, a "normalną" wersją. [3]
          Wysycenie: Średnio-wysokie. [4.5]
          Opakowanie: Utrzymane w stylu Fulla i Specjala, tym razem w brązowym kolorze. Ładny dedykowany kapsel, dopasowany kolorystycznie. [4]
          Uwagi: Partia do 17.11.2010 .

Moja ocena: [3.175]
          www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

• qbaseq
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.07
            • 100

Ocena z ARTomatu

Kolor: Zaskakująco jasny, skojarzyły mi się najtańsze piwne wypociny z marketów, to nie wróży dobrze ... [3]
            Piana: Nie ma jej praktycznie, tutaj duże rozczarowanie, po piwie niepasteryzowanym oczekiwałbym prawdziwej, solidnej, piwnej pianki ! [2]
            Zapach: Przeciętny - leciutko chmielowy, przyznaje że "koncernowość" coraz bardziej mi przeszkadza, znam piwa niepasteryzowane które naprawde apetycznie pachną [3]
            Smak: Po raz kolejny przeciętność, czy w tym piwie można dostrzec, wyczuć że naprawdę jest niepateryzowane ? Nie przeczę, przyjemnie się je sączy, ale nic więcej, wypić i zapomnieć ... [3]
            Wysycenie: Przyzwoite, prawie do końca umila wrażenia w przełyku, to akurat mocna strona tego piwa [4]
            Opakowanie: ...a to jest najmocniejsza - "niepasteryzowane, świeże z browaru, limitowana edycja" i od razu człowiek nabiera apetytu ... kolorystyka stonowana, dedykowany kapselek - ładnie [4.5]
            Uwagi: Przykro mi ale więcej się raczej nie skuszę, dobry pomysł ale wykonanie co najwyżej przeciętne

Moja ocena: [3.025]

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Wczoraj starałem się wypić całe . Szybko sprowadzono mnie na ziemię. Data przydatności 10.01.2011.Po nalaniu piana chwilowa, zapach jakiegoś lekarstwa.W smaku czułem jakieś plastikowe nuty , do tego sztuczną goryczkę.Paskudne.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• beczka
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.03
                • 8

BOSMAN NIEPASTER

NIE MAM OKAZJI SPRÓBOWANIA BO NIE MA GO W ŁODZI

Comment

• wilko
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.07
                  • 226

Krzycz głośniej. Jakby było o co...

Comment

• Pogoniarz
                    • 2003.02
                    • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beczka Wyświetlenie odpowiedzi
                    NIE MAM OKAZJI SPRÓBOWANIA BO NIE MA GO W ŁODZI
                    Czy jest u Ciebie w mieście Kasztelan "niepasteryzowany"?Jeśli tak to sprawdź czy ma to piwo oznaczenie L 11 i to będzie ten Bosman niepaster z inną etykietą.
                    Jeśli się mylę proszę o sprostowanie kogoś CP
                    Last edited by Pogoniarz; 2012-02-02, 12:02.

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Raczej Piast Niepasteryzowany to będzie to samo. Kasztelan miał o 0.2% większy alkohol.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pogoniarz
                        • 2003.02
                        • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Raczej Piast Niepasteryzowany to będzie to samo. Kasztelan miał o 0.2% większy alkohol.
                        Dzięki, nie ma jak to info z pierwszej ręki
                        Last edited by Pogoniarz; 2012-02-02, 12:46.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• koio
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.04
                          • 17

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dzięki, nie ma jak to info z pierwszej ręki
                          to jest tak bosmana niepasteryzowanego już napewno nie będzie tylko kasztelan n frma wchodzi w brendy ogólnopolskie i ym się stał kasztelan niepasteryzoway.

Comment

• korozja91
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2016.02
                            • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koio Wyświetlenie odpowiedzi
                            to jest tak bosmana niepasteryzowanego już napewno nie będzie tylko kasztelan n frma wchodzi w brendy ogólnopolskie i ym się stał kasztelan niepasteryzoway.
                            A jednak! Jest znowu
                            wrzucam etykiety i kapsel, smak ocenie jak wypiję (schłodzę )
                            Attached Files

Comment

• koio
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.04
                              • 17

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika korozja91 Wyświetlenie odpowiedzi
                              A jednak! Jest znowu
                              wrzucam etykiety i kapsel, smak ocenie jak wypiję (schłodzę )
                              czyli fajnie ze jest ponownie.

Comment

• marqqq
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2014.12
                                • 674

LPL02 to Sierpc.

Comment

Przetwarzanie...
                                X