Bosman, Bosman Niepasteryzowany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • granat862
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.12
    • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
    Pachnie wilgocią, w zasadzie lekko mokrym psem .
    Ciekawe porównanie
    Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Pierre_Dolchee
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.04
      • 152

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy [4]
      Piana: Była, ale szybko opadła [3]
      Zapach: Przyjemny. [3.5]
      Smak: Bardzo leciutka goryczka [4]
      Wysycenie: Slabiutkie. Małe łańcuszki bąbelków [3]
      Opakowanie: "Normalna" bosmanowa butelka [3]
      Uwagi: Imported from Szczecin

Moja ocena: [3.625]

Comment

• kishar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.10
        • 1691

Ocena z ARTomatu

Kolor: Dosyć jasny słomkowy. [4]
        Piana: Na początku całkiem potężna ale jej większość szybko opada, ale coś tam do końca zostaje. [4]
        Zapach: Zapach jakby taki chmielowy ale nie wyraźny. [3.5]
        Smak: W smaku dominuję słód, goryczki prawie nie można wyczuć ani posmaków tak charakterystycznych dla piw nie pasteryzowanych. [3.5]
        Wysycenie: Wydaje mi się trochę za małe. [4]
        Opakowanie: Jak dla mnie dosyć przeciętne, niczym nie zachwyca oraz niczym nie razi. [3.5]
        Uwagi: Porównując do Kasztelana NP to piwo to nie ma szans, jak by nie napis na etykiecie, że jest niepasteryzowane to bym nie uwierzył.

Moja ocena: [3.6]

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłocisty, klarowne [5]
          Piana: z początku obfita, jednak szybko opada, zostaje obręcz wokół szkła, nie osadza się na szkle [3]
          Zapach: leciutki, typowy zapach fermentacji [3]
          Smak: doskonale zarysowana chmielowa goryczka, przyjemnie rozpływa się w ustach, niestety piwo zbyt wodniste moim zdaniem, lekko szczypie w podniebienie [4]
          Wysycenie: zdecydowanie za dużo [3.5]
          Opakowanie: bez zarzutu, dobra etykieta, dedykowany do piwa kapsel [5]
          Uwagi: Nie wiem jak to się ma do rzeczy ale Piast niepasteryzowany bardziej mi podszedł, biorąc pod uwagę, ze jest to to samo piwo pod innym szyldem, z drugiej strony na pewno warte powtórzenia, lubie taką mocną goryczkę z posmakiem chmielu

Moja ocena: [3.625]
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

będąc na wakacjach w Pobierowie widziałem w kilku sklepach ceny 2,50-3 zł
            szczerze mówiąc rozczarowanie , jakieś takie nijakie
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• Mikko
              • 2008.12
              • 583

kolejne podejście i po pierwszych zachwytach, gdy piwo się pojawiło, uważam że jedyną zaletą tego piwa jest to że i tak jest lepsze od Bosmana fulla co nie jest żadnym znowu osiągnięciem. Landrynki zostały zastąpione przez smak rozpuszczonej aspiryny - do wypicia, gdy w karcie są tylko piwopodobne płyny masowgo rażenia.
              Last edited by Mikko; 2009-09-13, 12:55.

Comment

• bier-man
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.03
                • 24

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
                Niwiesz o Bosmanie to nie pisz ,a także nie porównuj Bosmana do Wolta.
                A Bosman schodzi jak świeże bułeczki-zwiedż Szczecin to sie dowiesz.
                Bo ludzie są przyzwczajeni do tego smaku.
                Powiedz mi np. w ilu sklepach jest Carlbergowo-Bosmańska masówka a w ilu Noteckie i masz odpowiedź. Ludzie już mają tak wypaczony smak, że nie wiedzą co to jest piwo i myślą, że to Bosman.
                Niepasteryzowany to trochę lepszy Bosman za większą cenę. Kupują bo jest lepsze od zwykłego...Gdyby Ciechan, Noteckie czy AMBER były w każdym sklepie jak Bosman to szczeciński browar by padł.
                Jestem ze Szczecina ale nie mam zamiaru pić piwa z duńskiego koncernu. Bosman jest masówą...

Comment

• koio
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.04
                  • 17

koszty

piwo niepasteryzowane jest droższe ponieważ sam proces rozlania jest bardziej skomplikowany
                  zgadzam sie ze browary to zakłady produkcyjne pamiętam czasy gdy browar sam sobie był browarem a piwo, niestety te czasy już przemineły-teraz tylko kasa.
                  natomiast piwo noteckie można dostać prawie wszędzie.
                  pozdrawiam

Comment

• Tapir
                    • 2009.10
                    • 730

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, dość jasny. [4]
                    Piana: Na początku dość gruba, gęsta i regularna, znika niestety błyskawicznie pozostawiając dywanik na powierzchni. [3]
                    Zapach: Bardzo mało intensywny, leciutko słodowy. [3]
                    Smak: Na początku czuć trochę goryczki chmielowej a potem niestety dużo gorzej. Po chmielowym wstępie wyłazi jakaś paskudna gorzka nuta i grubo przesadzona kwasowość, na samym końcu jest jeszcze słodkawo-mdły akcent, który na dodatek zostawia posmak w ustach (coś podchodzącego pod charakterystyczny posmak mocnego Jabłonowa ale gorsze...). Ogólnie wykręca twarz. Ledwo dopiłem. [1.5]
                    Wysycenie: O wiele za wysokie. [3]
                    Opakowanie: W porządku. Etykieta nawet ładna, minus za brak ekstraktu. [3.5]
                    Uwagi: Kupiłem pierwszy raz na spróbowanie i ledwie skończyłem do spółki z kuzynem. Wygląda na to, że trafiłem na "kopniętą" butelkę, szczególnie, że Piast, który podobno jest w zasadzie tym samym, wszedł mi ostatnio może nie jakoś rewelacyjnie ale wypić się go dało (ta sama partia...). Moja butelka Bosmana jest niepijalna. Raczej już nie wrócę.
                    Partia z datą 16.12.09

Moja ocena: [2.475]
                    Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• Tapir
                      • 2009.10
                      • 730

Ocena wyszła podejrzanie wysoka więc od razu się wytłumaczę - poza smakiem i podejrzanie wysokim wysyceniem reszta (piana, kolor, zapach) choć nie rewelacyjna to akceptowalna. Po samym zapachu nie domyśliłbym się, że coś jest nie w porządku bo zapach, choć mało intensywny, to jednak poprawny.
                      Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• koio
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.04
                        • 17

nikt nikomu nie karze pić

piłem noteckie żadna rewelka natomiast wracając do bosmana piwo jeszcze jest robione bez kukurydzy(grupa żywiec, kampania) jak również nie w pecie, tak że nie jest tak żle w miarę dobra technologia.
                        nie byłem w browarze noteckim jak również w amberze ciekawi mnie jakie są warunki w tych browarach.
                        co do sprzedaży ambera było kidyś w netto i co zrezygnowali, taka sieć?

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koio Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...)
                          nie byłem w browarze noteckim jak również w amberze ciekawi mnie jakie są warunki w tych browarach.
                          (...):
                          Jeden i drugi browar jest w galerii.
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• unkel
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2008.08
                            • 244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koio Wyświetlenie odpowiedzi
                            Świniaki biegają, krowy się pasą, szczury urządzają sobie imprezy. Syf, brud, smród, kiła i mogiła. Nie to co w Bosmanie!

Comment

• ARTHUR
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.07
                              • 2338

A tak wygląda skrzynka na 4 piwa Bosmana Niepasteryzowanego.

Póżniej podam zdjęcie jak skrzyneczka wygląda pełna.
                              Attached Files

Comment

• chemmobile
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.03
                                • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
                                A tak wygląda skrzynka na 4 piwa Bosmana Niepasteryzowanego.
                                Hahaha, identycznie wygląda skrzyneczka dla Piasta niepasteryzowanego (tylko, że z logo Piasta). To kolejne już potwierdzenie, że Piast i Bosman to ten sam wynalazek "regionalny"
                                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

Przetwarzanie...
                                X