Bosman, Bosman Niepasteryzowany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawel32
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 52

Ponieważ zmieniła się etykieta i krawatka to pomyślałem, że może i smak się zmienił i kupłem butelkę, smakowało mi lepiej niż pierwszym razem, ale dalej nie jest to nic specjalnego.

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawel32 Wyświetlenie odpowiedzi
      Ponieważ zmieniła się etykieta i krawatka to pomyślałem, że może i smak się zmienił
      To byłby dopiero skok technologiczny - etykiety uwalniające smak do piwa przez szkło butelki.

"Poproszę 1,5 l niegazowanej i trzy ety do koźlaka".

Comment

• delvish
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.11
        • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        To byłby dopiero skok technologiczny - etykiety uwalniające smak do piwa przez szkło butelki.
        Czepiasz się Żą. Jeszcze kilka lat temu, bardzo często wraz z tzw. odświeżeniem etykiety miałem okazję obserwować zmianę smaku tzw. piwa koncernowego. W zasadzie, pomijając pojedyńcze przypadki była to zmiana na gorsze, ale była
        Mam wrażenie, że najwięksi do tej pory zmieniając ety korzystają z tego faktu żeby np. jakiś ułamek ekstraktu odjąć itp.
        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
        (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Mikko
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2008.12
          • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawel32 Wyświetlenie odpowiedzi
          Ponieważ zmieniła się etykieta i krawatka to pomyślałem, że może i smak się zmienił i kupłem butelkę, smakowało mi lepiej niż pierwszym razem, ale dalej nie jest to nic specjalnego.
          Już się pojawiło, gdzie?

Comment

• pawel32
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.04
            • 52

U mnie w Dobrej . Widziałem także w sklepie Społem na Przyjaciół Żołnierza.

Comment

• Mikko
              • 2008.12
              • 583

2gi sezon rozpoczęty. W smaku wydaje się delikatniejsze niż rok temu. Zniknął ten ohydny, aspirynowy, gorzki posmak. Pogoniarzowe landrynki delikatnie w tle zostały (w zapachu też). Całkiem przyjemne ale dalej mało wyraziste w smaku (szczególnie jak 'aspiryna' zniknęła ). Czekam na wersje beczkową.

Comment

• koio
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.04
                • 17

rozlew

rozlew był 6 marca około 60 tys.

Comment

• koio
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.04
                  • 17

keg niepasteryzowany

nie będzie w keg tylko w puszce jako pierwsi w kraju, zarazie kasztelan potem full i piast
                  w kegu nie bedzie.

Comment

• ARTHUR
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2338

I znów powróciło piwo Bosman Niepasteryzowany zauważony w Szczecinie na ul.Legnickiej.

Etykieta inne niz ostatnia różnica w krawatce.

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Nie jestem fanem piw z Chmielewskiego , ale jestem zaskoczony in plus.Komputer się postarał i wyszło całkiem niezłe piwo.Piana z ładną czapą, potem redukuje się to cieniutkiego wianuszka , w zapachu słodowo- chlebowe, w smaku podobne odczucia.Dobre wygazowanie, barwa złota.Data do spożycia 10.07.10 L11

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• ARTHUR
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2338

Tak wyglada nowa etykieta i nie tylko
                        Attached Files

Comment

• Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9787

A poduszeczka w promocji? Że niby dwa Bosmany i lulu?

Comment

• moretti
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2010.03
                            • 7

Bosman niepasteryzowane_dobre piwo!

Dzisiaj kupiłem w Społem 3 butelki. Piwo w nowym sezonie smakuje wybornie naprawdę! Znaczy Bosman wchodzi na całego w niszę. To dobrze
                            Chcę zamieszkać na Veltins-Arena

Comment

• mariusz88
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.04
                              • 3

Witam was !

Zgadza się w tym roku BOSMAN Niepasteryzowany jest jeszcze lepszy... znakomite piwo ale... no właśnie jest to "ALE" strasznie ciężko dostepne w centrum miasta... ostatniio kupiłem parę ostatnich sztuk w CH FALA w Szczecinie, w Społem na Wyzwolenia też już nie ma. Udałem się wiec do hurtowni na Tamę Pomorzańską w Szczecinie... co się okazło Pan pracujący tam odpowiedzial mi "Hurtownia nie sprowadza tego piwa ponieważ browar zmniejsza stopniowo produkcje z powodu małego zainteresowania... " zszokowało mnie to... zdecydowanie najlepszy i CIĘŻKO dostępny produkt Bosmana a tu taka opinia...

Comment

• Mikko
                                • 2008.12
                                • 583

Polak pije te piwa które zna, z drugiej strony gdyby wypuścili Bosmana niepasteryzowanego super stronga to by schodził.
                                Rok temu była dość widoczna kampania reklamowa teraz nie zauważyłem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X