Bosman, Bosman Niepasteryzowany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • aMarcin
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.08
    • 152

Widziałem dzisiaj kilka skrzynek w selgrosie.

Comment

• mariusz88
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.04
      • 3

Do Selgrosa to trzeba mieć "kartę" a mi chodzi o sklepy normalne dostepne dla potencjalnego konsumenta...

Comment

• pazurq
        • 2007.05
        • 120

bosman, bosman ... a wciąż carslberg.....
        dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• Mikko
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2008.12
          • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariusz88 Wyświetlenie odpowiedzi
          Do Selgrosa to trzeba mieć "kartę" a mi chodzi o sklepy normalne dostepne dla potencjalnego konsumenta...
          W co drugim Społem widuje, na 100% jest na Wyzwolenia.

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
            W co drugim Społem widuje, na 100% jest na Wyzwolenia.
            W takim razie, jest to faktycznie CIĘŻKO spotykane piwo
            Last edited by abernacka; 2010-04-15, 08:41.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Ja mam w osiedlowym sklepie-z 20 metrów od domu i ze 400 metrów w Lewiatanie.Ulica Kormoranów i Thugutta.Zainteresowanie jest spore, tak mówią sprzedawcy i jak widzę naocznie, to nie jest czcze gadanie.(czasem nawet wszystko jest wykupione)
              Last edited by Pogoniarz; 2010-04-15, 09:18.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• mariusz88
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.04
                • 3

abernacka co chodzi o produkt Bosmana to jak by nie było najciężej spotykane piwo mimo edycji limitowanej, nie do kupienia w żadnym dużym markecie typu: real,tesco,auchan itp...

Comment

• ARTHUR
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2338

Na ul.9 Maja w dwóch ( tanich sklepach) jest dostępny Bosman Niepasteryzowany.

Comment

• abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariusz88 Wyświetlenie odpowiedzi
                    abernacka co chodzi o produkt Bosmana to jak by nie było najciężej spotykane piwo mimo edycji limitowanej, nie do kupienia w żadnym dużym markecie typu: real,tesco,auchan itp...
                    Rozumiem, że w twoim odczuciu piwa, których nie można nabyć w marketach są dla ciebie ciężko dostępne? Zdradzę tobie tak w sekrecie, że znam piwa które są jeszcze trudniej do nabycia.
                    Last edited by abernacka; 2010-04-15, 09:43.
                    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

Bardzo proszę nie pisać tutaj o dostępności - tylko o tym piwie.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

Partia z datą do spożycia 29.07.10 .
                        Gazu prawie nie ma, piana pokazała się przez chwilkę i zniknęła bezpowrotnie nie pozostawiając po sobie śladu.Zapach jakiś taki bezzapachowy W smaku płaskie strasznie jakieś nutki słodowe w tle, Szkoda pieniędzy.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• natalka
                          • 2010.07
                          • 128

ja jestem ciezko rozczarowana tym piwem. takie jakies...rozwodnione...siki swietej weroniki i tyle
                          Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• amigo007
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2008.02
                            • 252

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny jasno słomkowy. Nic mu nie można zarzucić :-) [4]
                            Piana: Słaba. Wianuszek utrzymuję się do końca konsumpcji [3]
                            Zapach: W porządku. Ciężko mi się doszukać czegoś specjalnego. Normalny piwny zapach. [4]
                            Smak: Dobry "lekki" smak. Na pewno nie ma w nim nic z Jabłonowa, co gdzieś tu wcześniej wyczytałem. Piję się go miło i przyjemnie, nie czuć alkoholu w smaku. [4]
                            Wysycenie: Według mnie idealne. Nie jest przegazowane, mocno się po nim nie odbija. Dobrze się pije. [3.5]
                            Opakowanie: Dla mnie jest to najładniejszy bosman w ofercie. Nic do zarzucenia. Cena też dobra 2,60zł za butelkę bez kaucji. [4.5]
                            Uwagi: Dobre niepasteryzowane piwko. Dla mnie najlepszy bosman.

Moja ocena: [3.9]

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Dobry "lekki" smak. Na pewno nie ma w nim nic z Jabłonowa,
                              No zdziwiłbym się gdyby Bosman Niepasteryzowany i wysokoprocentowe produkty rodem z Jabłonowa miały jakieś wspólne cechy, gdy mówimy o smaku. Nie weim znów czemu mają służyć takie oceny, opisując smak nie chodzi moim zdaniem o to by napisać czego to piwo nie przypomina, albo z czym nie ma nic wspólnego. Opiszę Bosmana i w rubrycę smak zanotuję: nie ma nic wspólnego z Guinessem, nie ma w nim nut z Portera z Ciechanowa. I wszyscy będą wiedzieli jak smakuje

Comment

• amigo007
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2008.02
                                • 252

Pioterb4 napisałem że w bosmanie nie ma nic z jabłonowa, dlatego że niejaki Tapir w "opisach i ocenach użytkowników" w smaku wyczuł cyt. "coś podchodzącego pod charakterystyczny posmak mocnego Jabłonowa". Myślę że jednak w przypadku Tapira to piwo mogło być już zepsute. Spożywał on 16.11.2009r partię z datą przydatności 16.12.2009r. A nie oszukujmy się, żeby to piwo mogło wytrwać tak długi czas musiało by być cały czas przechowywane w ciemnym i chłodnym miejscu. A w większości mniejszych sklepów jak tylko zaczyna robić się chłodniej lodówki zostają wyłączone. A nawet jak w nielicznych sklepach w dzień są włączone to na noc z pewnością je wyłączają A co do smaku, to pamiętam w tamtym roku nie smakował mi on. Wyczuwałem w smaku to co pogoniarz tak jakby "landrynki". Teraz to piwko jest lepsze i na prawdę smakuje.
                                Last edited by amigo007; 2010-08-14, 19:12.

Comment

Przetwarzanie...
                                X