Bosman, Bosman Niepasteryzowany

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • HubertJ
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.05
    • 188

    #46
    W Piotrze i Pawle na Łukasińskiego cały regał Niepasteryzowanego. Cena: 2,49 zł.

    Comment

    • ARTHUR
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2338

      #47
      Dostępne piwo jest na Powstańców Wielkoposkich(ograniczona ilość)
      A także jest na Legnickiej(zostały tylko 2 skrzynki z 5)

      Comment

      • Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

        #48
        Zaczyna się pojawiać w większości sklepów, ale ten wynalazek to skrzyżowanie Volta Stronga z Tyskaczem.


        Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

        Comment

        • Mikko
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2008.12
          • 583

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
          Zaczyna się pojawiać w większości sklepów, ale ten wynalazek to skrzyżowanie Volta Stronga z Tyskaczem.
          Zależy jak sie podejdzie do tego piwa. Jak na wyrób browaru Bosman w XXI wieku to jest to naprawde dobre piwo, z drugiej strony porownujac do piw ktore wygrały plebiscyt na Piwo Roku 08 to szczyt browarnictwa toto nie jest.

          Dwa czekaja w lodowce na porządną recenzje kupione dziś w budce na wsi, miejscowi żule patrzyli z dziwnymi minami jak kupowalem i tłumaczyłem czemu to piwo jest lepsze od Lecha

          Comment

          • ARTHUR
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2338

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
            Zaczyna się pojawiać w większości sklepów, ale ten wynalazek to skrzyżowanie Volta Stronga z Tyskaczem.
            Chyba dla Ciebie,bo Bosman ma całkiem inny smak.
            A jak nie pijesz Bosmana to niewiesz...

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
              Chyba dla Ciebie,bo Bosman ma całkiem inny smak.
              (...)
              Niech zgadnę? Lecha z Harnasiem?
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                Niech zgadnę? Lecha z Harnasiem?
                Nie.Bo te wynalazki mają barwę słomkową, a "nasze" niepasteryzowane ma kolor jasnego bursztynka, dlatego dla mnie to taka krzyżówka jaką napisałem.Wypiłem kilka sztuk, schładzałem, aby te piwa były w innej temperaturze do spożycia i niestety efekt ten sam-NIJAKOŚĆ.
                ARTHUR ja podziwiam Twoją ślepą miłość do teraźniejszych tworów z Chmielewskiego.


                Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

                Comment

                • koio
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.04
                  • 17

                  #53
                  jest w społem

                  cena przystępna i kupiłem w społem 10 a zostało mi 4 żeby się delektować.
                  smak super i lepsze od kasztelana.
                  piast niepasteryzowany był rozlany w browarze w szczecinie.

                  Comment

                  • koio
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.04
                    • 17

                    #54
                    piwo pasteryzowane i niepasteryzowane- różnica

                    podczas pasteryzacji piwo taci walory zapachowe, jest to ważne ze bukiet jest bardziej bogaty. nabywa też smak inny ponieważ pasteryzacja dbywa się w wysokich temperaturach. niepasteryzowane-piłem i smakuje bardziej niz pasteryzowany.

                    Comment

                    • Mikko
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2008.12
                      • 583

                      #55
                      ech, teraz jak pije to czuje te Pogoniarskie landrynki
                      zdania jednak nie zmieniam, w upał przyjemnie sie pije w przeciwienstwie do kompletnei niepijalnej wersji pasteryzowanej

                      Comment

                      • Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                        ech, teraz jak pije to czuje te Pogoniarskie landrynki
                        zdania jednak nie zmieniam, w upał przyjemnie sie pije w przeciwienstwie do kompletnei niepijalnej wersji pasteryzowanej
                        Napisz to Arthurowi
                        Chciałbym, by w naszym rodzimym browarze warzyli piwo, a nie produkowali , ale niestety prawda jest bardzo gorzka.Jestem lokalnym patriotą, ale nie będę zachwycał się wyrobem, który mnie i nie tylko mnie kompletnie nie wchodzi.


                        Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

                        Comment

                        • koio
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.04
                          • 17

                          #57
                          produkcja piwa

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                          Napisz to Arthurowi
                          Chciałbym, by w naszym rodzimym browarze warzyli piwo, a nie produkowali , ale niestety prawda jest bardzo gorzka.Jestem lokalnym patriotą, ale nie będę zachwycał się wyrobem, który mnie i nie tylko mnie kompletnie nie wchodzi.
                          który browar nie produkuje teraz piwa, nawet te regionalne małe to robią czysta ekonomia inaczej piwo by kosztowało kupę szmalu.
                          zasada jest prosta robi się piwo bazowe a potem się je rozcięcza.
                          szkoda ze tak się dzieje ale nic na to nie wymyślimy.
                          standart europeiski.
                          pozdro.

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            #58
                            Wciąż sporo browarów w Polsce nie stosuje metody rozcieńczania, więc nie ma co kreślić zbyt ponurych wizji.

                            Comment

                            • kiszot
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8109

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koio Wyświetlenie odpowiedzi
                              który browar nie produkuje teraz piwa, nawet te regionalne małe to robią czysta ekonomia inaczej piwo by kosztowało kupę szmalu.
                              A ileż to małych browarów zwiedził nasz koio,że ma takie informacje?
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                              Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                              Comment

                              • DanielJakubowski
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2005.12
                                • 791

                                #60
                                Bosman niepasteryzowany dostępny jest także w Kargulenie Byłem przy okazji, zakupiłem, bez rewelacji ale lepszy niż czerwony zwykły. Tyle.
                                Pozdrawiam
                                dj

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X