Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
Bosman, Bosman Niepasteryzowany
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dosyć jasny słomkowy. [4]
Piana: Na początku całkiem potężna ale jej większość szybko opada, ale coś tam do końca zostaje. [4]
Zapach: Zapach jakby taki chmielowy ale nie wyraźny. [3.5]
Smak: W smaku dominuję słód, goryczki prawie nie można wyczuć ani posmaków tak charakterystycznych dla piw nie pasteryzowanych. [3.5]
Wysycenie: Wydaje mi się trochę za małe. [4]
Opakowanie: Jak dla mnie dosyć przeciętne, niczym nie zachwyca oraz niczym nie razi. [3.5]
Uwagi: Porównując do Kasztelana NP to piwo to nie ma szans, jak by nie napis na etykiecie, że jest niepasteryzowane to bym nie uwierzył.
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, klarowne [5]
Piana: z początku obfita, jednak szybko opada, zostaje obręcz wokół szkła, nie osadza się na szkle [3]
Zapach: leciutki, typowy zapach fermentacji [3]
Smak: doskonale zarysowana chmielowa goryczka, przyjemnie rozpływa się w ustach, niestety piwo zbyt wodniste moim zdaniem, lekko szczypie w podniebienie [4]
Wysycenie: zdecydowanie za dużo [3.5]
Opakowanie: bez zarzutu, dobra etykieta, dedykowany do piwa kapsel [5]
Uwagi: Nie wiem jak to się ma do rzeczy ale Piast niepasteryzowany bardziej mi podszedł, biorąc pod uwagę, ze jest to to samo piwo pod innym szyldem, z drugiej strony na pewno warte powtórzenia, lubie taką mocną goryczkę z posmakiem chmielu
Moja ocena: [3.625]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
kolejne podejście i po pierwszych zachwytach, gdy piwo się pojawiło, uważam że jedyną zaletą tego piwa jest to że i tak jest lepsze od Bosmana fulla co nie jest żadnym znowu osiągnięciem. Landrynki zostały zastąpione przez smak rozpuszczonej aspiryny - do wypicia, gdy w karcie są tylko piwopodobne płyny masowgo rażenia.Last edited by Mikko; 2009-09-13, 12:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedziNiwiesz o Bosmanie to nie pisz ,a także nie porównuj Bosmana do Wolta.
A Bosman schodzi jak świeże bułeczki-zwiedż Szczecin to sie dowiesz.
Powiedz mi np. w ilu sklepach jest Carlbergowo-Bosmańska masówka a w ilu Noteckie i masz odpowiedź. Ludzie już mają tak wypaczony smak, że nie wiedzą co to jest piwo i myślą, że to Bosman.
Niepasteryzowany to trochę lepszy Bosman za większą cenę. Kupują bo jest lepsze od zwykłego...Gdyby Ciechan, Noteckie czy AMBER były w każdym sklepie jak Bosman to szczeciński browar by padł.
Jestem ze Szczecina ale nie mam zamiaru pić piwa z duńskiego koncernu. Bosman jest masówą...
Comment
-
-
koszty
piwo niepasteryzowane jest droższe ponieważ sam proces rozlania jest bardziej skomplikowany
zgadzam sie ze browary to zakłady produkcyjne pamiętam czasy gdy browar sam sobie był browarem a piwo, niestety te czasy już przemineły-teraz tylko kasa.
natomiast piwo noteckie można dostać prawie wszędzie.
pozdrawiam
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość jasny. [4]
Piana: Na początku dość gruba, gęsta i regularna, znika niestety błyskawicznie pozostawiając dywanik na powierzchni. [3]
Zapach: Bardzo mało intensywny, leciutko słodowy. [3]
Smak: Na początku czuć trochę goryczki chmielowej a potem niestety dużo gorzej. Po chmielowym wstępie wyłazi jakaś paskudna gorzka nuta i grubo przesadzona kwasowość, na samym końcu jest jeszcze słodkawo-mdły akcent, który na dodatek zostawia posmak w ustach (coś podchodzącego pod charakterystyczny posmak mocnego Jabłonowa ale gorsze...). Ogólnie wykręca twarz. Ledwo dopiłem. [1.5]
Wysycenie: O wiele za wysokie. [3]
Opakowanie: W porządku. Etykieta nawet ładna, minus za brak ekstraktu. [3.5]
Uwagi: Kupiłem pierwszy raz na spróbowanie i ledwie skończyłem do spółki z kuzynem. Wygląda na to, że trafiłem na "kopniętą" butelkę, szczególnie, że Piast, który podobno jest w zasadzie tym samym, wszedł mi ostatnio może nie jakoś rewelacyjnie ale wypić się go dało (ta sama partia...). Moja butelka Bosmana jest niepijalna. Raczej już nie wrócę.
Partia z datą 16.12.09
Moja ocena: [2.475]Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Ocena wyszła podejrzanie wysoka więc od razu się wytłumaczę - poza smakiem i podejrzanie wysokim wysyceniem reszta (piana, kolor, zapach) choć nie rewelacyjna to akceptowalna. Po samym zapachu nie domyśliłbym się, że coś jest nie w porządku bo zapach, choć mało intensywny, to jednak poprawny.Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
nikt nikomu nie karze pić
piłem noteckie żadna rewelka natomiast wracając do bosmana piwo jeszcze jest robione bez kukurydzy(grupa żywiec, kampania) jak również nie w pecie, tak że nie jest tak żle w miarę dobra technologia.
nie byłem w browarze noteckim jak również w amberze ciekawi mnie jakie są warunki w tych browarach.
co do sprzedaży ambera było kidyś w netto i co zrezygnowali, taka sieć?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koio Wyświetlenie odpowiedzi(...)
nie byłem w browarze noteckim jak również w amberze ciekawi mnie jakie są warunki w tych browarach.
(...):
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koio Wyświetlenie odpowiedzinie byłem w browarze noteckim jak również w amberze ciekawi mnie jakie są warunki w tych browarach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedziA tak wygląda skrzynka na 4 piwa Bosmana Niepasteryzowanego.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment