Sulimar, Stare Dzieje Książęce
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
piana: duża, gęsta, drobna, opadła do plam z dziurami
zapach: jakiś,
kolor: no taki pilsowy, dość jasny,
smak: pierwsze łyki faktycznie przypominały jakieś czeskie piwo, później to już bez rewelacji, goryczka jakaś jest,
wysycenie: małe, z czasem zanikało co sprawiało, że piło się coraz gorzej.
Może gdybym miał je mocniej schłodzone było by lepsze. Jakoś mnie nie zachwyciło.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
no i powiem że bałem się słusznie - piwo słabe
jakiś pilsik jak dla mnie ze szmata w aromacie i kwaskowatymi posmakami, do teg owysycenie dużo za duże i goryczka nie w moim typie
kupiłem 2 i więcej tego nie zakupię ehhh.. a miało byc tak pieknieComment
-
Faktycznie, myślę, że to celny strzał! No przynajmniej rozlewane w Piotrkowie, bo kod kreskowy ma inny, chociaż to nie zawsze o czymś świadczy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Aczkolwiek, może Kiper tylko butelkował, to piwo. Choć nie wiem jaki ekonomicznie sens byłby przywozić to piwo z innego browaru? Zwłaszcza przy obecnej słabej złotówce.Comment
-
Piwo cienkie, słabo nagazowane, w zapachu lekko kiszonkowe. Nie wiem, co Carlbergowi w nim smakowało, chyba rzeczywiście nostalgia za latami 70-tymi się za tym kryje Ja wtedy piwa jeszcze nie piłam, więc trudno mi cokolwiek stwierdzić, ale jak tak smakowało, to nie ma za czym tęsknićComment
-
Nowe Książęce
Sulimar ? a skąd Piotrków do Lwówka i niestety "kipery "smakują jakoś gorzej od tego piwa , może rzeczywiście to nostalgia ? trzeba zapytać fachowców z Kokanina kto i gdzie waży dla nich piwo i jak to robią że mimo paru zmian producenta sprzedają tego spore ilości . Wszystko zweryfikuje rynek bo jak sądzę ktoś to zrobił dla kasy ? a na razie jak widzę we Wrocku jest tego całkiem sporo.Comment
-
Comment
Comment