Wierszyk, mistrzostwo świata . Piwa staram się tu nie oceniać czy jest dobre czy nie tylko opisać jego profil zapachowo-smakowy, tak jak ja go odbieram . Pozdrawiam!
Wierszyk, mistrzostwo świata . Piwa staram się tu nie oceniać czy jest dobre czy nie tylko opisać jego profil zapachowo-smakowy, tak jak ja go odbieram . Pozdrawiam!
odrobinę subiektywnej oceny nigdy nie zawadzi, tzn. czy piwo Tobie smakuje, czy jest godne polecenia, ew. co w nim jest nie tak. Po Twoim barwnym /i ciekawym/ opisie, gdybym nie znał produktu, to pomyślałbym, że to może jakaś górna fermentacja z Belgii /no może oprócz tej siarki/ Czyli rarytas...
Z oceną taką można się zgodzić lub nie, ale właśnie od tego jest forum. Twoje
odrobinę subiektywnej oceny nigdy nie zawadzi, tzn. czy piwo Tobie smakuje, czy jest godne polecenia, ew. co w nim jest nie tak. Po Twoim barwnym /i ciekawym/ opisie, gdybym nie znał produktu, to pomyślałbym, że to może jakaś górna fermentacja z Belgii /no może oprócz tej siarki/ Czyli rarytas...
Z oceną taką można się zgodzić lub nie, ale właśnie od tego jest forum. Twoje
OK. Przy następnym razie postaram się dodać coś o swojej ocenie danego piwka. Twoje
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Tofas, świetny opis sensoryczny. Aż będę musiał sam sprawdzić to piwo
No chyba źle trafiłem... partia 30.11.09 P3 - niestety zły początek... piana nic... nic wcale... chyba że w chwili nalania i do czasu lania piwa do szkła,
...potem już jej nie widziałem. Zapach... słaby, jakby chmielowy. Wysycenie niżej niż średnie ale "bekało się" smak słaby... na pewno nie słodki, raczej płono-chmielowy w tle kwaśnawy... będę próbował co jakiś czas może partia skiszona albo raczej termin przydatności graniczny /nie sprawdziłem kupując/...
No chyba źle trafiłem... partia 30.11.09 P3 - niestety zły początek... piana nic... nic wcale... chyba że w chwili nalania i do czasu lania piwa do szkła,
...potem już jej nie widziałem. Zapach... słaby, jakby chmielowy. Wysycenie niżej niż średnie ale "bekało się" smak słaby... na pewno nie słodki, raczej płono-chmielowy w tle kwaśnawy... będę próbował co jakiś czas może partia skiszona albo raczej termin przydatności graniczny /nie sprawdziłem kupując/...
Przyznam że w okolicach 20,11 zakupiłem kolejne Acany i smak był już inny gorszy choć źródło i partia ta sama. Wygląda na to że to świetne piwo gdy świeże, potem niestety traci swoje walory...
Prawdopodobnie Acan osiągnął kres swojej - dość krótkiej - historii. Wczoraj odwiedziłem sklepik przy browarze zduńskowolskim i dowiedziałem się, że browar przechodzi na butelki plastikowe. W sklepiku wszystkie piwa są już w plastiku. Acan nie był warzony od grudnia i raczej nie zanosi się na to, aby mieli go dalej robić. W plastik go przecież nie będą lali, a raczej nie uruchomią szkła dla jednego piwa.
Po mojej uwadze, że plastik to jednak zły wybór dla piwa sprzedawca stwierdził, że klienci sobie chwalą. Nie ma problemu z wymianą butelek, a i rozmiar butli (0,5 oraz 1,5 litra) jest zachęcający do spożycia.
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Piwo inspirowane recepturą Fabiana Wojciecha, zdobywcy tytułu Grand Champion na Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2023 organizowanych Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.
Comment