Staropolski, Acan niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 6964

ZNOWU mleko z miodem?
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• tofas
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.11
      • 131

Wierszyk, mistrzostwo świata . Piwa staram się tu nie oceniać czy jest dobre czy nie tylko opisać jego profil zapachowo-smakowy, tak jak ja go odbieram . Pozdrawiam!

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tofas Wyświetlenie odpowiedzi
        Wierszyk, mistrzostwo świata . Piwa staram się tu nie oceniać czy jest dobre czy nie tylko opisać jego profil zapachowo-smakowy, tak jak ja go odbieram . Pozdrawiam!
        odrobinę subiektywnej oceny nigdy nie zawadzi, tzn. czy piwo Tobie smakuje, czy jest godne polecenia, ew. co w nim jest nie tak. Po Twoim barwnym /i ciekawym/ opisie, gdybym nie znał produktu, to pomyślałbym, że to może jakaś górna fermentacja z Belgii /no może oprócz tej siarki/ Czyli rarytas...
        Z oceną taką można się zgodzić lub nie, ale właśnie od tego jest forum. Twoje

Comment

• Maidenowiec
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 2287

Tofas, świetny opis sensoryczny. Aż będę musiał sam sprawdzić to piwo
          Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• tofas
            • 2007.11
            • 131

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            odrobinę subiektywnej oceny nigdy nie zawadzi, tzn. czy piwo Tobie smakuje, czy jest godne polecenia, ew. co w nim jest nie tak. Po Twoim barwnym /i ciekawym/ opisie, gdybym nie znał produktu, to pomyślałbym, że to może jakaś górna fermentacja z Belgii /no może oprócz tej siarki/ Czyli rarytas...
            Z oceną taką można się zgodzić lub nie, ale właśnie od tego jest forum. Twoje
            OK. Przy następnym razie postaram się dodać coś o swojej ocenie danego piwka. Twoje

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
            Tofas, świetny opis sensoryczny. Aż będę musiał sam sprawdzić to piwo
            Bardzo Ci dziękuję i miłych doznań życzę.

Comment

• Javox
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6396

No chyba źle trafiłem... partia 30.11.09 P3 - niestety zły początek... piana nic... nic wcale... chyba że w chwili nalania i do czasu lania piwa do szkła,
              ...potem już jej nie widziałem. Zapach... słaby, jakby chmielowy. Wysycenie niżej niż średnie ale "bekało się" smak słaby... na pewno nie słodki, raczej płono-chmielowy w tle kwaśnawy... będę próbował co jakiś czas może partia skiszona albo raczej termin przydatności graniczny /nie sprawdziłem kupując/...
              Attached Files

Comment

• funky83
                • 2009.07
                • 136

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                No chyba źle trafiłem... partia 30.11.09 P3 - niestety zły początek... piana nic... nic wcale... chyba że w chwili nalania i do czasu lania piwa do szkła,
                ...potem już jej nie widziałem. Zapach... słaby, jakby chmielowy. Wysycenie niżej niż średnie ale "bekało się" smak słaby... na pewno nie słodki, raczej płono-chmielowy w tle kwaśnawy... będę próbował co jakiś czas może partia skiszona albo raczej termin przydatności graniczny /nie sprawdziłem kupując/...
                Przyznam że w okolicach 20,11 zakupiłem kolejne Acany i smak był już inny gorszy choć źródło i partia ta sama. Wygląda na to że to świetne piwo gdy świeże, potem niestety traci swoje walory...

Comment

• vociek
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.09
                  • 119

Prawdopodobnie Acan osiągnął kres swojej - dość krótkiej - historii. Wczoraj odwiedziłem sklepik przy browarze zduńskowolskim i dowiedziałem się, że browar przechodzi na butelki plastikowe. W sklepiku wszystkie piwa są już w plastiku. Acan nie był warzony od grudnia i raczej nie zanosi się na to, aby mieli go dalej robić. W plastik go przecież nie będą lali, a raczej nie uruchomią szkła dla jednego piwa.
                  Po mojej uwadze, że plastik to jednak zły wybór dla piwa sprzedawca stwierdził, że klienci sobie chwalą. Nie ma problemu z wymianą butelek, a i rozmiar butli (0,5 oraz 1,5 litra) jest zachęcający do spożycia.

Comment

• Javox
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2009.11
                    • 6396

Mieli zwiększyć właśnie swe moce.... w tym okresie...

A tu upadli w grudniu...

Comment

Przetwarzanie...
                    X