Kolega pewnie odwiedził www.okocim.pl bo tam takie informacji widnieją. U mnie jedna taka butelka stoi od 2 tyg w lodówce. Dostałem od znajomego, może w końcu się zbiorę, spróbuję i podziele się opinią.
Kolor: Złotobursztynowy, mam wrażenie, że lekko "przytłumiony". [4] Piana: Kremowobiała, estetykę burzą duże bąble, opada powoli, lekko trzeszcząc... [3] Zapach: Generalnie słodowy, ale przebija jakaś kwaskowata nuta (?). [3] Smak: Słód, spod niego wyzierają procenty. Płaski smak, po wypiciu pozostaje mdławy słodkawy absmak. Gdyby nie ten absmak, możnaby "z braku laku" czasem po nie sięgnąć... [2.5] Wysycenie: Dosyć duże, ale mnie to odpowiada. [4] Opakowanie: Czytelna czarna pucha. Widziałem brzydsze. Występuje także w "nowych" butelkach, które (moim zdaniem) są całkiem ładne. [3.5] Uwagi: Kupiłem, bo szwagier miał przyjść na gryla... .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
żadna. sprawdziłem organaleptycznie w porównaniu ;p
ja tam różnicę zauważyłem , jakoś Mocnego nie mogłem dopić - za słodkie to było , a Premium Mocne dwa wypiłem i jeszcze smaki zostały na Pszeniczne Okocim i Pils Premium Okocim i ...
chociaż ... darowanemu piwu nie zagląda się w .. butelkę
Zrobilem test porownawczy Mocnego z Premium Mocnym, taki sam kolor , piana , zapach , smak prawie taki sam , prawie nie wyczuwalna roznica. Mocne moze ma troche bardziej "zielone glebsze chmielenie" - Premium bardziej ladgonie aromaticznie. Roznice minimalne i mogly byc wypadkowoscia innych zewnetrzych elementow.
Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Wszystko się kitłasi w tym roku - mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005, 2006 i 2007.
Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w zakończonym roku 2008...
Comment