Piwo gotowe do oceny
Okocim, Premium Mocne
Collapse
X
-
Okocim, Premium Mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tutunia Wyświetlenie odpowiedziprzepraszam poprawka, ekstrakt 15,0°
Piwo swoją mocą potrafi wytworzyć niezły grymas twarzy. A w ustach pozostaje Methanol Premium.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziSkąd masz dane o ekstrakcie?Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotobursztynowy, mam wrażenie, że lekko "przytłumiony". [4]
Piana: Kremowobiała, estetykę burzą duże bąble, opada powoli, lekko trzeszcząc... [3]
Zapach: Generalnie słodowy, ale przebija jakaś kwaskowata nuta (?). [3]
Smak: Słód, spod niego wyzierają procenty. Płaski smak, po wypiciu pozostaje mdławy słodkawy absmak. Gdyby nie ten absmak, możnaby "z braku laku" czasem po nie sięgnąć... [2.5]
Wysycenie: Dosyć duże, ale mnie to odpowiada. [4]
Opakowanie: Czytelna czarna pucha. Widziałem brzydsze. Występuje także w "nowych" butelkach, które (moim zdaniem) są całkiem ładne. [3.5]
Uwagi: Kupiłem, bo szwagier miał przyjść na gryla... .
Moja ocena: [2.925]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziżadna. sprawdziłem organaleptycznie w porównaniu ;p
chociaż ... darowanemu piwu nie zagląda się w .. butelkę
Comment
-
-
Zrobilem test porownawczy Mocnego z Premium Mocnym, taki sam kolor , piana , zapach , smak prawie taki sam , prawie nie wyczuwalna roznica. Mocne moze ma troche bardziej "zielone glebsze chmielenie" - Premium bardziej ladgonie aromaticznie. Roznice minimalne i mogly byc wypadkowoscia innych zewnetrzych elementow.Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
Comment
-
Comment