Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Cornelius Ale
Collapse
X
-
Sulimar, Cornelius Ale
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Jeszcze artomatem nie oceniam, bo muszę sprawę lepiej przemyśleć (czyt. zdegustować nieco więcej, niż 1 szt). Ale Ale, na początek mogę powiedzieć tyle, że jest bardzo dobrze, chyba najlepsze, albo co najmniej jedno z najlepszych polskich piw, jakie miałem okazję pić, nie tylko ostatnio, ale i w ogóle. Lubię piwa górnej fermentacji, dla mnie mają bogatszy i bardziej złożony smak niż lagery czy pilsy i to tutaj mamy. Ale co najważniejsze: porządne chhmielenie. To nieczęste w naszych piwach. W życiu nie piłem tak mocno goryczkowego piwa warzonego w Polsce, no, może za wyjątkiem domowych. Więc jest bardzo dobrze!
Piwo jest niefiltrowane, kolor dość mocnej herbaty, lekko mętne, biała piana utrzymuje się do końca, gazowane raczej dość lekko (dobrze!). Jak wyczytałem na etykiecie, leżakuje od 4 do 8 tygodni, ma 13 blg i 5,8% alk. Kupiłem w ZUZIE na gdańskiej Orunii Górnej. Nie pamiętam za ile, ale napewno poniżej 4 zł. Szczerze polecam!Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
-
-
Już wiem. Kosztowało 4,1 zł, czyli jednak powyżej 4. Ale i tak warto.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
to piwo było dostępne wyłącznie w Szwejku piotrkowskim - nie jest to to samo piwo co butelkowane Ale Ale :/- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzito piwo było dostępne wyłącznie w Szwejku piotrkowskim - nie jest to to samo piwo co butelkowane Ale Ale :/
Edit: ok, ale ale nie było jeszcze dostępne.Last edited by docent; 2010-02-13, 11:47.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
No to mamy - za sprawą samego Cormeliusa vel Sulimara niezły bałagan. No to "]idziemy tuLast edited by Rycho_128; 2010-02-13, 19:28.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Faktycznie jest wątek...Gdański Browar WaRy
Comment
-
Comment