EDI, Wiśniowe Niepasteryzowane

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24058

EDI, Wiśniowe Niepasteryzowane

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • rotmistrz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.06
    • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: czerwonawy, nieklarowne [2]
    Piana: wysoka, różowa, szybko opadła, wystrzeliła z butelki, po opadnięciu pozostał pełny kożuszek na całym licu pozostawiała ślad na szkle [3.5]
    Zapach: intensywny, owocowy z lekkimi aromatami słodu [3]
    Smak: słodkawy, z domieszką słodu, goryczka lekka wyczuwalna [3]
    Wysycenie: wysokie, piwo po otwarciu wystrzeliło do góry [3.5]
    Opakowanie: informacje o piwie pełne, etykieta standartowa dla browaru EDI [3]
    Uwagi:

Moja ocena: [3.025]

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19308

Piwo nie miało barwy nawet lekko czerwonawej. Z wyglądu jak piwo jasne z sokiem (małą porcją). W smaku podobnie, ale o dziwo mnie to bardziej smakowało jakby dodać sok malinowy do piwa a nie wiśniowy. Słodkie, zero goryczki, czy odrobiny wytrawności, kwasowości - nic. Całe szczęście miałem do wypicia tylko jakieś niecałe 100 ml. Piana jak we wszystkich smakowych, duża puchata, opadająca; oblepia szklanki. Na bank nie wróce do niego.

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Foto:
        Attached Files
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Piwosz306
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.10
          • 214

Właśnie piję to "piwo". Kolor jasny, słomkowy, mętny. Piana szybko znika, ale pozostaje milimetrowy korzuch. Piwo bardzo słodkie, ale z posmakiem goryczkowym. Wiśnia wyczuwalna, smakuje niestety jak zwykłe piwo z sokiem malinowym. Belgijskiemu Kriek'owi nie dorasta do denka. Szkoda. Poza tym etykieta jest absolutnie oldchoolowa, pani w stylu disco polo, no i cała szata graficzna przypominająca jabola

Comment

• Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306
            etykieta jest absolutnie oldchoolowa, pani w stylu disco polo, no i cała szata graficzna przypominająca jabola
            Ta pani nie jest taka zła, na pewno fajniejsza niż blondyny na Miodowym albo Imbirowym. Zresztą wiem od pani szefowej, że to jedna z ich córek (druga jest na Malinowym).

Comment

• Browar_Jezyce
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.10
              • 131

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mętny, przypomina końcówkę wiśniowego kompotu. Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, więc w sumie nie jest to zaskakujące. [4]
              Piana: Piana wystrzeliła jak z szampana, a nawet bardziej. Najlepiej otwierać butelkę nad zlewem i jak najszybciej zacząć napełniać szkło. To może być problematyczne, ale świadczy o naturalności piwa. Po nalaniu piana bardzo solidna, w lekko różowym kolorze i redukuje się powoli. [5]
              Zapach: Bardzo świeży, drożdżowo-kompotowy. Zachęca do degustacji. [4.5]
              Smak: Wyraźna, acz nienachalna słodycz. W tym piwie rzeczywiście czuć wiśnie. Posmak drożdży przyjemnie współgra z lekką goryczką i wiśniową treścią. Dla koneserów piw smakowych - znakomite, dla darzących je mniejszą estymą - niekoniecznie. Ja należę do tych pierwszych. [4.5]
              Wysycenie: Gaz, dużo gazu! Może nawet za dużo, ale przynajmniej jest naturalny, co widać po zachowaniu "żywej" piany. Jedyny zgrzyt to niebezpieczeństwo ubrudzenia mebli czy obrusu. [4.5]
              Opakowanie: Estetyka taniego wina nigdy nie zdobędzie mojego uznania. Jednak warto docenić konsekwencję grafików z Nowej Wsi. [2]
              Uwagi:

Moja ocena: [4.4]
              Birofile - vlog o piwie
              Birofile na Facebooku

Comment

• Pankracy
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2007.10
                • 2816

Duża część forumowiczów pastwi się ostatnio nad browarem pana Wilka. A tu proszę nowy użytkownik (widać nie oswojony jeszcze z naszym towarzystwem) wystawia dobrą ocenę wytworowi z Nowej Wsi.

Każda potwora znajdzie swojego amatora.

Comment

• kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
                  Duża część forumowiczów pastwi się ostatnio nad browarem pana Wilka.
                  Pankracy wierz mi, że do pastwienia się nad EDIm jest jeszcze daleka droga. Przynajmniej z mojej strony .

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
                  A tu proszę nowy użytkownik (widać nie oswojony jeszcze z naszym towarzystwem) wystawia dobrą ocenę wytworowi z Nowej Wsi.
                  No i dobrze. Różnorodność musi być. Mnie tam jednak ta opinia nie przekonuje do sięgnięcia po te piwa.
                  blog.kopyra.com

Comment