Kormoran, Premium niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

Ocena z ARTomatu

Kolor: Barwa bardzo jasna - złota. [4]
    Piana: Na początku całkiem niezła, ale dosyć szybko opada i nie wiele zostaje. [3.5]
    Zapach: Zapach mało wyrazisty - chmielowy. [4]
    Smak: Smak bardzo przyjemny, średnio mocna goryczka i chmielowe aromaty oraz słód - wszystko dobrze zbilansowane daje niezły efekt, orzeźwiające. [4]
    Wysycenie: Średnie, większe by było trochę lepsze ale to też nie jest w gruncie rzeczy złe. [4]
    Opakowanie: Dosyć proste, bez jakiś rewelacji czy pomysłu ale też nie jest złe. [4]
    Uwagi:

Moja ocena: [3.95]

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Warka 26-01-2010 jak dla mnie bez smaku, coś jak Ciechan Wyborny. Goryczki w tym piwie wogóle nie ma. Dla mnie to piwo niezbyt różni się od koncernówek.

Comment

• YouPeter
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 2379

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemno słomkowy, delikatnie wchodzący w złoto. [4]
        Piana: Biała, średniej gęstości, utrzymująca się stosunkowo krótko. Po kilku minutach znika nie pozostawiając po sobie większych śladów. [3]
        Zapach: Przede wszystkim chmiel i surowe ziarno, dopiero w oddali słód. Zapach przyjemny jednak dość słabo wyczuwalny. [3.5]
        Smak: Przy pierwszym łyku uderza dość mocna chlebowość, która z każdym kolejnym łykiem zmniejsza się i przechodzi na drugi plan. Delikatne chmielowe z lekką nutką słodu i stosunkowo intensywną goryczką. Piwo nie jest zbyt pełne w smaku jednak smaczne i dość lekkie. Odpowiednie na lato. [4]
        Wysycenie: Odpowiednie. Dość silne i orzeźwiające. [4.5]
        Opakowanie: Bardzo ładne, intensywne barwy dobrane z dużym kontrastem eksponujące nazwę piwa. Szkoda, że nie podano zawartości ekstraktu. [4.5]
        Uwagi:

Moja ocena: [3.775]
        Last edited by YouPeter; 2010-02-17, 20:36.
        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Qbasmuggy
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.06
          • 82

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny złoty [4]
          Piana: Solidna na początku, dosyć szybko opada ale zostaje do końca półcentymetrowa warstwa [4]
          Zapach: Przyjemny, chmielowo-zbożowy [5]
          Smak: Dosyć wyraźna goryczka, niwelowana przez pojawiającą się słodowość. Generalnie pozytywny, ale bez rewelacji. [3.5]
          Wysycenie: OK, delikatne i utrzymuje się do końca [4.5]
          Opakowanie: Poprawne, ale nie przyciąga wzroku na półce. Brak informacji o ekstrakcie [3.5]
          Uwagi: Warka z przydatnością do spożycia 20-04-2010

Moja ocena: [4.15]

Comment

• Cannabee776i99
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.08
            • 658

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny złoty, dość jasny. [4]
            Piana: Przy nalewaniu mało efektowna, ale dość drobna, osadza się na szkle i pozostawi dywanik do końca konsumpcji. [4]
            Zapach: Przyjemny zbożowo-słodowy. [4.5]
            Smak: Słodowo-zbożowy. Dość delikatny. [4]
            Wysycenie: W porządku, choć mogłoby być odrobinę wyższe. [4.5]
            Opakowanie: Nie wyróżniające się. Minus za brak podanego ekstraktu i sławetne "zawiera słód jęczmienny". [3.5]
            Uwagi: Warka z datą przydatności do spożycia 27.04.2010.

Moja ocena: [4.175]

Comment

• docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomka. Zdecydowanie zbyt jasny. [3]
              Piana: Drobna, obfita. Dość trwała. Najlepsza rzecz w tym piwie. [4.5]
              Zapach: Słodkawy, standardowy dla jasnych z BK. [3]
              Smak: Umiarkowanie pełny. Jest trochę słodowości, jakieś resztki goryczki. W miarę picia przychodzi wrażenie, że to piwo jest puste i nijakie. O świeżosci wspominanej na etykiecie mozna tylko pomażyć. [3]
              Wysycenie: Zbyt słabe jak na piwo tego typu. [3]
              Opakowanie: Przed premierą etykiet Warnijskiego i Orkiszowego było całkiem niezłe. Teraz nie robi już takiego wrażenia. Za to cieszy widoczna ewolucja stylistyki piw z BK. Minus za brak infa o ekstrakcie. [3.5]
              Uwagi: Według mnie zbyt wysoko odfermentowane. Próbowałem już je kilkakrotnie, widzę że cały czas trzyma dośc słaby poziom.

Moja ocena: [3.175]
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• GaryFisher
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.10
                • 739

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowo złoty. OK [4.5]
                Piana: Bardzo niska, dziurawiejąca, szybko znika. [2]
                Zapach: Chmielowo-kwiatowy, delikatny, nawet lekko cytrynowy, alkohol się odzywa po cichu, z czasem bardziej słodowy się robi. Świerzy, zachęcający. [4]
                Smak: Świeży, orzeźwiający, słodowy, tło lekko słodkawo-kwaskowe z subtelną goryczką na końcu. Podzielam zdanie, że jest to przyjemny wakacyjny schładzacz.
                W końcówce też pojawia się ziarno jak dla mnie pasujące do kompozycji. Moim zdaniem jednak całość trochę wodnista jest i mogłoby być trochę więcej goryczki. [3.5]
                Wysycenie: W porządku do samego końca. [4]
                Opakowanie: Takie guinessowe barwy trochę chociaż tutaj ten biały napis trochę nie pasuje. Brak informacji o ekstrakcie, kapsel firmowy do kolekcji. [4]
                Uwagi: Kupione w: Rodzinka Bis
                Jak najbardziej pozytywne wrażenia z degustacji ale chyba tęsknić nie będę. Myślę, że za długo w pamięci nie zostanie (tzn. do póki nie usnę)

Moja ocena: [3.625]
                Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6396

I tak zniknęło całkiem.... na szczęście są inne produkcje...

Comment

Przetwarzanie...
                  X