Piwo kupione z dobrego źródła*. Kolor mógłby być ciemniejszy. Nasycenie na czwórkę. Smak bardzo dobry, wyrazisty, bez zarzutu. Piana słaba, szybko opadająca do zera, aż dziwne, że w ogóle się pojawiła Zapach nieciekawy. Opakowanie dobre, mogłoby być lepsze.
* Z dobrego źródła, bo kupione w sklepie gdzie zawsze jest piwo świeże i gdzie nigdy się nie zawiodłem na jakości piwa.
Ostatnio piłem je dobrze ponad rok temu... Dziś przeczytałem komentarze, zaniepokoiłem się i... szczęśliwie nabyłem w Tesco. I to w ładnej butelce !
Teraz uzasadnienie:
Kolor - 3,5 Taki nijaki. Mocne piwo powinno być, moim zdaniem, nieco ciemniejsze.
Nasycenie - 4 W sumie niezłe, ale pod koniec konsumpcji wyraźnie słabsze.
Smak - 2,5. Nijaki. Gdzie ta goryczka? Jest może jej nikłe wspomnienie, ale żeby była wyraźna? Słodkie... tez nie. Nie zostaje w pamięci. Nijakie.
Piana - 3,5 Średnio/grubo ziarnista. Utrzymała się te dwie minutki...
Zapach - 3,5 Ciut lepszy od smaku. Tyle, że ja piwa nie tylko wącham...
Opakowanie- 5 Jedynie ono się poprawiło.
Wniosek - raczej nie. W porównaniu z tym z przed roku - znacznie gorsze. Takie - bez wyrazu. Szkoda. Nie polecam.
Niby mocne piwo, a jakby nie mocne.
Barwa herbaciana. Piana - jest... przez chwilę. Smak - sporo mu brakuje, do np, Dębowego z Tychów.
Da się wypić. I nic poza tym.
Dla mnie zawsze trzyma poziom. Kolor adekwatny do takowego piwa - jasnobursztynowy. Zapach ostry, bez słodyczy i alkoholu. Smak trochę się "wypłaszczył" - pozostał chmiel, schował się gdzieś słód, za to nie ma tu ulepkowatości i etylaczku. Piana w normie, nasycenie istotnie nie powala, ale i jakoś wyraźnie mi nie doskwierał brak CO2.
kolor bardzo ładny dość ciemny,gazu im bliżej końca degustacji tym mniej(pod koniec zero) smak dość przyjemny(podobnie jak i zapach) z lekką goryczką jednak dość drogie-za tą cenę po dołożeniu 50 gr wolałbym dwa mocne i wg. mnie lepsze Grybowy Mocne
Dla mnie rewalacja, nie wiem czy nie najlepsze piwo z kategorii tych mocnych, jakie ostatnio piłem. Super! Jutro pójdę do sklepu po następne . Niech dalej Okocim trzyma taki poziom swoich piw.
Brak wyraźnej goryczki w smaku, zapach mało wyczówalny, czuć wyraźnie posmak alkoholu. Kolor żółty, piana utrzymuje się do końca. Podobno szybko opada gaz-ja tego nie zobaczyłem ponieważ szybko pijam piwo.
mwa napisał(a) Brak wyraźnej goryczki w smaku, zapach mało wyczówalny, czuć wyraźnie posmak alkoholu. Kolor żółty, piana utrzymuje się do końca. Podobno szybko opada gaz-ja tego nie zobaczyłem ponieważ szybko pijam piwo.
Comment