...dla mnie CZARNY OKOCIM..to numer jeden wsród mocnych piw na naszym rynku...wspaniały, mocny smak..gorycz i alkohol (jak dla mnie) w dosonalych proporcjach... ładna czarna etykieta...aktualna kampania reklamowa..nadaje mu fajny "meski" ...taki "antybabowy" charakter,..jestem pewien, że jakby kręcili Ala Bundy-ego w Polsce to piłby nie Bud-a czy innego sikacza, tylko wlaśnie CZARNY OKOCIM aha ..cena..mogłaby byc o "kilka" groszy niższa...
Okocim, Mocne
Collapse
X
-
[QUOTE]jarex napisał(a)
[B]...dla mnie CZARNY OKOCIM..to numer jeden wsród mocnych piw na naszym rynku...wspaniały, mocny smak..gorycz i alkohol...w dosonalych proporcjach... ładna czarna etykieta...aktualna kampania reklamowa..nadaje mu fajny "meski" ...taki "antybabowy" charakter,..
To chyba "wyższy marketing"
Jestem pod wrażeniem!zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Jeśli o mnie chodzi to z Okocimia Mocnego najbardziej podoba mi sie reklama. Własnie po niej skusiłem sie na jedno i teraz wiem, że mężczyznom nie to na myśli.... Nie bedę opisywał wrażeń smakowych tylko po prostu powiem, że mi nie smakowało!
Comment
-
-
kiepska masówka, w stosunku do dobrych piw z tych mocniejszych np Koźlaka to mu dużo brakuje. Niedługo pewnie Okocim zniknie, na rzecz Calsberga , tak jak nazwa firmy zmienia nazwe z Calsberg Okocim na tylko Calsberg. Kolejne piwo od dawna do odstrzalu przez wykupujący polskie browary koncern.
Comment
-
-
jarex napisał(a)
[...]...taki "antybabowy" charakter,..jestem pewien, że jakby kręcili Ala Bundy-ego w Polsce to piłby nie Bud-a czy innego sikacza, tylko wlaśnie CZARNY OKOCIM [...]
Poza tym w Polsce kręcili Ala Bundy'ego - nazywał się Ferdek Kiepski i pijał Mocnego Fulla...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Co znaczy "antybabowy"?
Poza tym w Polsce kręcili Ala Bundy'ego - nazywał się Ferdek Kiepski i pijał Mocnego Fulla...
Comment
-
-
Kiedyś uwielbiałem to piwo, Nie piłem go jakieś 5 lat i teraz postanowiłem odświeżyć wrażenia.
Etykieta utrzymana w dominującej czerni, co bardzo pasuje do charakteru mocnego piwa. Ładny kapsel.
Bardzo mi się kolor podoba, ciemnozłoty.
Piana wręcz zaskakująca. Wysoka, dobrze się trzyma i odrobina zostaje do samego końca.
Zapach silny, chmielowo-słodowy.
Nagazowanie bardzo dobre.
W smaku dominuje głęboki, wyraźny posmak słodowy, ładnie komponujący się z przyjemną goryczką, po której nie zostaje w ustach nic nieprzyjemnego.
Raczej nie do powtórzenia, bo już od dawna nie jestem miłośnikiem piw mocnych, ale miło było stwierdzić, że pomimo że to koncerniak, trzyma poziom.
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
Zakupiłem piwo w swoim osiedlowym monopolowym.Okocim w butelce za 2,75 zł.Ale do rzeczy:
Kolor - ciemnozłocisty,szlachetny.
Nasycenie CO2 - idealne!Wiele dużych bąbelków,ładnie wznoszących się ku górze przez cały czas spożywania piwa.
Smak - bez rewelacji,niedobry posmak na końcu.
Piana - jak na lekarstwo.Po nalaniu piwa było jej bardzo niewiele,po minucie zniknęła.
Zapach - nie wyróżniał się,dość ostry,ale przynajmniej nie odrzucał.
Opakowanie - czarny z czerwonym ładnie się komponuje.
Moja ocena: [3.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Za jasne jak na piwo mocne i taki ekstrakt, uszłoby zwykłemu pilsowi. [3.5]
Piana: Jaka piana, czy ktoś tu widział pianę, jakieś kilka spienionych bąbelków to jeszcze nie piana. [2]
Zapach: W sumie to pachnie jak piwo ale zapach ubogi, dominuje jakaś taka cukrowa słodycz a do tego jedynie odrobinkę czuć chmiel. [3.5]
Smak: Jak na sztandarowe mocne piwo dużej kompani to ten smak powinien być tak skrupulatnie pielęgnowany jak pierwsze nie mleczne ząbki dziecka. A przypomina mi baaardzo tanie piwo z supermarketu pita z PET'a [3]
Wysycenie: Coś tam buzuje w kuflu ale za mało, nie wystarczy na podtrzymanie kożuszka ani nie czuć gazu w ustach. [3.5]
Opakowanie: Przyzwoite są te puszki, informacje podane jak należy, tylko...NUDNE!!! Od tylu lat niemalże to samo. [4.5]
Uwagi: A kiedyś tyle tego piłem. Człowiek był młody i głupi...
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłocisty, naprawdę przyjemny [4]
Piana: Niestety bardzo szybko znika, nie utrzymuje się dłużej niż kilka sekund po nalaniu, rozczarowuje [2]
Zapach: W miarę wyraźny, chmielowo-słodowy [4]
Smak: Nic specjalnego, wyrazista goryczka typowa dla mocnego piwa, pod koniec dość nieprzyjemny posmak. [3]
Wysycenie: Jak dla mnie niewystarczające, bardzo szybko je traci [3]
Opakowanie: Dość prosta, czarna etykieta, może nic wyszukanego, ale wygląda estetycznie [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, klarowne [5]
Piana: z początku gęsta, obfita, drobna, jedna dość szybko opada, bielutka [3.5]
Zapach: słabiutki, lekko słodowo-chmielowy [4]
Smak: w smaku mocna goryczka miesza sie z lekkim słodowym smaczkiem, wyczuwa sie bardzo dobrze moc alkoholu ale nie czuć go podczas picia,na plus [4.5]
Wysycenie: dobre,bąbelki pracują non stop idać na górę, spora częśćosadza się na sciance [4.5]
Opakowanie: ciekawa piszka z kozłem w czarnej tonacji, bardzo duży plus za podaną zaw. ekstraktu [4.5]
Uwagi: smakowało, napewno sięgnę po nie raz jeszcze
Moja ocena: [4.25]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przejrzysty,bursztynowo-żółty. [4]
Piana: Początkowo baardzo gruba warstwa pięknej sztywnej piany,niestety-wszystko co piękne szybko się kończy...calkowicie zniknęła po wypiciu 2/3 zawartości kufla. [3.5]
Zapach: Silny, chmielowy. [4]
Smak: Zdecydowany smak chmielowo-słodowy,ze zauważalnym akcentem alkoholowym.Zbyt zauważalnym... [3.5]
Wysycenie: Wystarczające [4]
Opakowanie: Brązowa,zwrotna butelka,ładny kapsel.Na kontrze sporo przechwałek,chyba jednak bez pokrycia w rzeczywistości(...oryginał...-,przez lata stanowiło wzorzec do naśladowania...,na zawsze pozostało niedoścignione...-ciekawe w czym,i dla kogo). [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]Jutro to dzisiaj,tylko jutro.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, klarowne. [4.5]
Piana: Biała, średniej wysokości, dość szybko opada do cieniutkiego dywanika na powierzchni piwa. [4]
Zapach: Średniointensywny słodowo - alkoholowy, w tle majaczy się jakaś bliej niezidentyfikowana słodkość. [3.5]
Smak: Niestety bardzo wyraźnie czuć alkohol i w sumie mi to wystarczy. Nie lubię takich wspomaganych piw. W tle lekka słodowość, ale dominuje spiryt. [2.5]
Wysycenie: W sumie wystarczjące, a nawet ciut za duze. Szkoda, ze w kuflu nie widać złamanego bąbla... [3.5]
Opakowanie: Brązowa butelka 0,5l, etykiety solidnie wykonane, z charakterystycznym motywem muflona(?), kapsel z takim samym logiem. Z tyłu bzdury o niedoścignionym oryginale... Kto wymyśla takie teksty na tych etykietach???Musi, ze to są rozrywkowe osoby. [4]
Uwagi: Moze jeszcze raz kupię za rok w celach porownawczych, ale przez ten czas na pewno będę omijał.
Moja ocena: [3.225]Last edited by thrashcan; 2006-02-08, 00:24.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnożółty, klarowny, [3.5]
Piana: drobnopęchherzykowa, biała, szybko siada pozostawia gruby kożuszek na całej powierzchni lustra, pozostawia ślady na szkle [3.5]
Zapach: intensywny słód z alkoholem i nutą owocową [3.5]
Smak: mocna goryczka z nutą słodkiego owocu, trochę spirytusu [4]
Wysycenie: piwo cały czas pracuje [3.5]
Opakowanie: kolorystyka za ciemna, informacje o piwie poprawne, [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment