Czy naprawdę nikt jeszcze nie opisywał tego Piwa???? Jakoś nie natknąłem się na nie przeglądając LISTĘ PIW na Forum. Jeśli nie mam racji Proszę o zdjęcie tego tematu z Forum. Jeśli jest przeciwnie chętnie dopiszę szczegóły i załączę najnowszą oprawę graficzną tegoż browarku.
Okocim, Mocne
Collapse
X
-
dopisuj chłopie, dopisuj.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Re: Okocim Mocne
[QUOTE]rafko napisał(a)
Czy naprawdę nikt jeszcze nie opisywał tego Piwa???? Jakoś nie natknąłem się na nie przeglądając LISTĘ PIW na Forum. Jeśli nie mam racji Proszę o zdjęcie tego tematu z Forum. Jeśli jest przeciwnie chętnie dopiszę szczegóły i załączę najnowszą oprawę graficzną tegoż browarku. [/QUO
Skoro tak to kończę com zaczął:
oto co następuje:
Piwko Okocim Mocne
zawartość alkoholu max. 7,8% objetosciowo
extrakt: 15,1%
piana: całkiem ładna małe ilości mozna było zaobserwować nawet pod koniec degustacji
gazowanie: słabe, pod koniec spożycia całkiem zgasło
alkohol etylowy: słabo wyczuwalny ale jednak jest
Ocena: subiektywna ponieważ z nie jestem zwolennikiem mocnych piw jak na mój gust +3
Info dla kolekcjoerów: od niedawna Okocim Mocne zmieniło etykiety i blaszkę. W załączeniu blaszka, etykiety jak się odmoczą
piwo, piwko, piweczko
Comment
-
-
Mnie to piwo stanowczo nie podchodzi , jakieś takie ...... hmmm
po prostu niesmaczne . Nie mogę się nie zgodzic że jest oryginalne i ma swój styl , ale po wypiciu jednej butelki stwierdziłem , że absolutnie nie mam ochoty na wię cej. Dużo bardziej w tej kategorii smakują mi Mocny Lech , Dębowe Mocne , ostatnio zasmakowało mi Mocne Polskie warzone przez browar Belgia
Comment
-
-
Na początku bardzo obfita piana. Piwko to posiada silny zapach słodowy. Takie typowe wypijalne mocne piwo. Tylko wypijalne, nic poza tym. Ja w takich piwkach chyba jednak nie smakuję, Dawno go nie piłem, teraz spróbowałem i chyba długo pić nie będę.
Kolor słabej herbaty. Kiepski gaz.
Trója, chyba nawet z minusem.
--> http://www.browar.biz/galeria.php?id=511Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
W pełni się zgadzam ze Slavoyem.
Dawniejsza wersja tego piwa miała charakter.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Okocim , Mocne
Poprzednia wersja "czarna" wydawała mi się lepsza ( albo na zasadzie porównania KP zrobiła doskanałe Dębowe a Okocim pozostał na starym poziomie).
Ale dalej jest to dobre piwo. Ładna piana - zostawia koronkę brabancką, chociaż słabo gazuje (drobne bąbelki), ale ma przyjemny zapach i smak słodowy. Daję dalej 4.0
Comment
-
-
Wczoraj zobaczylem Mocne w nowej wersji i natychmiast nabylem. Nadal posiada zdecydowany smak, z niezla goryczka i nienachalna slodycza w tle. Piane ma lepsza niz 90% polskich piw. Nie przepadam za mocnymi, ale w swojej klasie nalezy do czolowki: 4 (2-5)Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Po ostatnich zmianach uważam że opakowanie jest na poziomie! Kolorek mocnego jest taki jaki powinien być, tj nie za jasny choć jego barwa mogła by być nieco "czarniejsza". producent wspomina o dużej goryczce (mowa tu o smaku oczywiście) ale niepił chyba magnum, moim zdaniem mocne ma smak dobrego mocnego polskiego piwa z nie za dużą goryczką!
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Za opakowanie 1 bo puszka a te należy po prostu tępić, więc od razu duży minus na początek (a piwa tego nie sposób dostać w butelce). No cóż w latach 90 było nawet piwo do wypicia ale dzisiaj to a)alkoholowy fetor zamiast zapachu b) smak spirytusu zmieszanego z puszką. Jedyne co jest w tym piwie do zaakceptowania to barwa.
Moja ocena: [1.55]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment