Żywiec, Warka PET 1,5l (butelkowana w Hurbanovie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Rozumiem, że nabyłeś Czyli taka informacja widnieje na produkcie?
    Last edited by ART; 2009-05-27, 23:42.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• marco
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.04
      • 100

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Dlaczego browar nieznany skoro Żywiec napisał, że Hurbanowo?
      No właśnie, Żywiec napisał że produkowana więc pytanie czy warzona czy tylko rozlewana?

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Ale porażka. Czy tam nikt o wizerunku marki nie myśli. Nie wątpię, że to zostało poparte jakimiś badaniami, ale obstawiam klęskę. Jeśli KP i CP ich wyczekają, to GŻ tak sobie strzeliła w kolano, że aż przykro patrzeć.
        A cena to już w ogóle po prostu kosmos. IMO cena za jaką to można sprzedać, to 5,99zł. 8,80zł - chyba kogoś pogięło.
        Wg, innych kosztuje ok 7 zł.

Czemu sądzisz, że porażka? Za chwilę pojawią się reklamy, jak pięknie taka butelka pasować będzie do letnich wycieczek, grilli, biesiad w plenerze.
        Biorąc pod uwagę, że spory procent piwa w Polsce konsumuje się w miejscach do tego nie przeznaczonych /parki, skwerki, środki transportu/ może się przyjąć. Niestety

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          Jeszcze nie nabyłem ale nie mam powodu aby nie wierzyć Żywcowi
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

Tu nie chodzi o kwestię wiary
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Irec
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.05
              • 13

nie rozumiem, czy coś jest nie tak, czy ktoś się skarżył? nie - wszyscy lubią szklane butelki, od bidy puszki - pytam się teraz dlaczego???

Comment

• darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

Dlatego, że tak jest taniej.

Comment

• kruger_nr1
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🍼
                  • 2005.11
                  • 802

Jeżdżąc do krajów byłego bloku socjalistycznego przyzwyczaiłem się do takich opakowań piwa. W niektórych krajach np. Bułgarii czy Rumunii więcej sprzedaje się piwa w petach niż jakimkolwiek innym opakowaniu! Na pewno to kwestia ceny, ale i podejścia klientów. Nawet w Czechach, gdzie tradycje piwne są ogromne, od wielu już lat spotykam piwo w petach, a powiem nawet że ja pierwsze pety zobaczyłem właśnie w Czechach, było to piwo Żubr, i wiele lat temu! A wracając do tematu Grupy Żywiec, to już dawno się zastanawiałem kiedy ruszą na rynek z petami, w końcu ich właściciele już dawno robią to w innych swoich browarach za granicą. U nas w dyskontach piwa z peta można się też już przecież napić od kilku lat.
                  Kolekcja puszek piwnych:
                  http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• Petrus
                    Porucznik Browarny Tester
                    🍼
                    • 2002.10
                    • 385

Warka pojawiła się od dzisiaj w Realu cena 6,49zł.

Comment

• kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1 Wyświetlenie odpowiedzi
                      U nas w dyskontach piwa z peta można się też już przecież napić od kilku lat.
                      To co przystoi piwu z dyskontu, nijak się ma do piwa z segmentu mainstream. Warka ma teoretycznie konkurować z Tyskim. Takie opakowanie to od biedy pasowałoby do Tatry. Przecież to kompletnie nie współgra z Piwiarniami Warki, itd.. IMO to jest bardzo głupie posunięcie, ale to już problem Heńka.
                      blog.kopyra.com

Comment

• kibi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        Obejrzałem w sklepie. Na produkcie widnieje informacja, ze wyprodukowano dla Heineken Polska przez Heineken Slovensko.

Comment

• MarcinKa
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2005.02
                          • 2736

W Krakowie di kupienia w Marii.
                          To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• Cooper
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marco Wyświetlenie odpowiedzi
                            No właśnie, Żywiec napisał że produkowana więc pytanie czy warzona czy tylko rozlewana?
                            Skoro produkowana tzn że tamże warzona.
                            Jesli nawet w Polsce nie robią tego to dla mnie nawet pod względem kolekcjonerskim żenada bo myślałem że przynajmniej dojdzie mi nowa eta z Warki a tymczasem wynika ze to Słowacja której nie zbieram
                            Rozumiem że to kolejna "premiowa" (http://www.browar.biz/forum/showpost...89&postcount=1) flaszka Heńka. Jeśli cena bedzie przystepna to z pewnością produkt będzie przebojem Zwałki 2009 i pewnie o to chodzi choć oczywiście nikt od Heńka tego nie potwierdzi oficjalnie. Krok w stronę Azji - w krajach b. ZSRR pet-y 1,5 i 2-litrowe to lokomotywa napędowa rynku piwnego ktora przewiozła mnie nieraz gdy byłem kilka lat temu w tamtych stronach.
                            Ogólnie porażka ale czegoż mozna się spodziewać po Wuju Heńku...
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• kloss
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                              To co przystoi piwu z dyskontu, nijak się ma do piwa z segmentu mainstream. Warka ma teoretycznie konkurować z Tyskim. Takie opakowanie to od biedy pasowałoby do Tatry. Przecież to kompletnie nie współgra z Piwiarniami Warki, itd.. IMO to jest bardzo głupie posunięcie, ale to już problem Heńka.
                              Też mnie to dziwi, bo przeciez parę lat temu był dość silny atak plastików z różnych browarów i nie zakończył się sukcesem.Pozostały niedobitki.

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedzi
                                Też mnie to dziwi, (...).
                                A mnie nie zdziwi, jak ktoś wpisze do tematuChwalę grupe Żywiec S.A." uwielbienie z tego powodu. Przecież to taka inowacja na naszym rynku, nowoczesność, wygoda,....
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                                X