Żywiec, Warka PET 1,5l (butelkowana w Hurbanovie)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bob1969
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.02
    • 170

    #46
    Z pewnym zażenowaniem nabyłem Warkę, wypiłem tak za jednym posiedzeniem z 1,2 litra i stwierdzam że jest jak na mój mało wyrobiony smak całkiem dobra. O niebo lepsza od wersji szklanej. Tylko ta anemiczna pianka jak w coca coli ... No i te procenty [5,7] jakieś mocno zawyżone ...

    Comment

    • Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
      Już widze te flaszki-niezwroty pogniecione i zasyfiałe leżące w krzakach lub turlające się na wietrze po ulicy za sprawą "wygody" klienta jaką "premiuje" Wielki Wuj
      opakowania i tak będą się walać i tak, czy to będzie puszka, butelka czy PET, bo taka jest kultura w naszym społeczeństwie, że opakowanie zostawia się tam, gdzie skończyła się jego zawartość; a jak mam do wyboru przewrócić się na szklaną butelkę czy PETa to zdecydowanie wolę PETa
      Z INNEJ BECZKI

      www.fotopolska.eu

      Comment

      • Samoglow
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2007.07
        • 606

        #48
        Dobrze mówisz . A ja dodam offtopowo, że wolę kupić sobie Sarmackie z Łodzi w PECIE niżli Warkę w szkle :P. W moim dzienniku koncerniaki oscylują na poziomie 1 procenta więc... NO

        Comment

        • kofer
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.02
          • 19

          #49
          Nie mogłem potwierdzić pierwszego wrażenia, bo w Warszawie piwo wymiotło ze sklepów. Sprzedawcy twierdzą, że nie ma w hurtowniach - mimo zainteresowania klientów. Jak na dużą akcję to logistyka trochę szwankuje. Za to bedąc w okolicach Nałęczowa zamówiłem Warkę z beczki i już jestem pewien, że to nie są takie same piwa.

          Comment

          • tfur
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2006.05
            • 1311

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zico Wyświetlenie odpowiedzi
            potocznie u mnie w moim grajdole zwanych "GUMIAKAMI"
            dzięki za to hasło. walnąć piwo "z gumiaka" - to mi się podoba. albo - dawaj, zajaramy "pod gumowca". ha, ha... a atut piwa w PET-cie widzę jeden, tylko pewnie mnie zaraz adminostwo skrzyczy za skatologię. zdarzają się w życiu sytuacje, kiedy natychmiast należy ulżyć pęcherzowi, bywa, że w skrajnie niesprzyjającym momencie, a wtedy na ratunek pospieszy opróżniona właśnie butla po półtoralitrowej warce, opatrzona solidnym zamknięciem, co w tej sytuacji ma bardzo duże znaczenie. jest jeden kłopot - trzeba ją wpierw opróżnić...
            veni, emi, bibi

            Comment

            • delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
              a atut piwa w PET-cie widzę jeden, tylko pewnie mnie zaraz adminostwo skrzyczy za skatologię. zdarzają się w życiu sytuacje, kiedy natychmiast należy ulżyć pęcherzowi, bywa, że w skrajnie niesprzyjającym momencie, a wtedy na ratunek pospieszy opróżniona właśnie butla po półtoralitrowej warce
              Hm... to zależy, z której strony spojrzeć. Pamiętaj, że komfort korzystania z takiego rozwiązania mocno różnicuje się jednak w zależności od:
              - płci,
              - średnicy wlotowej PET'a.

              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

              "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

              Comment

              • tfur
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2006.05
                • 1311

                #52
                średnica wlotowa jest, chwała bogu, stała. a dziewczęta przepraszam za seksistowską wypowiedź.
                veni, emi, bibi

                Comment

                • Manieklbl
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2007.10
                  • 100

                  #53
                  Wypiłem to piwo wczoraj i odniosłem wrażenie, że smakuje dużo lepiej niż wersja butelkowa. Nie wyróżnia się niczym szczególnym, ale jest całkiem pijalne i w miarę dobre.

                  Comment

                  • Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5617

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                    Skoro produkowana tzn że tamże warzona.
                    Jesli nawet w Polsce nie robią tego to dla mnie nawet pod względem kolekcjonerskim żenada bo myślałem że przynajmniej dojdzie mi nowa eta z Warki a tymczasem wynika ze to Słowacja której nie zbieram
                    Spokojnie możesz dołączyć tą etykietę do swojej kolekcji, piwo rozlewane jest na Słowacji, a warzone w Polsce, w Żywcu
                    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                    Piwo domowe -
                    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                    Reklama w BROWARZE
                    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                    Comment

                    • kiszot
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8108

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                      Spokojnie możesz dołączyć tą etykietę do swojej kolekcji, piwo rozlewane jest na Słowacji, a warzone w Polsce, w Żywcu
                      Jakoś ciężko mi uwierzyć,że wożą piwo z Żywca na Słowację tylko po to żeby nalać je do petów.
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                      Comment

                      • Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5617

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jakoś ciężko mi uwierzyć,że wożą piwo z Żywca na Słowację tylko po to żeby nalać je do petów.
                        Możesz nie wierzyć, jeśli taka Twoja wola. Prawdą jest jednak, że właśnie tak robią (wiem to z dobrego źródła). Koncerny bywają nielogiczne.
                        Last edited by Maggyk; 2009-06-29, 20:02.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                        Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                        Comment

                        • pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jakoś ciężko mi uwierzyć,że wożą piwo z Żywca na Słowację tylko po to żeby nalać je do petów.
                          Ale potem rozwożą po Polsce w petach, a nie w szkle, bo to lżejsze i TIRy mniej ropy spalą. Czysta ekonomia, a mamy przeca kryzys
                          Lada dzień ujrzymy portera w petach...
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

                          Comment

                          • Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

                            #58
                            Nielogiczne może i owszem, ale na pewno dobrze to skalkulowali - z Żywca do Hurbanova raptem 300 km, a linia do "petowania" kosztuje...
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                            Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                            @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                            Comment

                            • kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nielogiczne może i owszem, ale na pewno dobrze to skalkulowali - z Żywca do Hurbanova raptem 300 km, a linia do "petowania" kosztuje...
                              Ale jeszcze taniej jest uwarzyć Warkę w Hurbanovie "wg. tradycyjnej receptury i pod nadzorem piwowarów z Polski".
                              blog.kopyra.com

                              Comment

                              • delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ale jeszcze taniej jest uwarzyć Warkę w Hurbanovie "wg. tradycyjnej receptury i pod nadzorem piwowarów z Polski".
                                Pod warunkiem, że "pecior" przyjmie się na rynku. Jak się przyjmie. to prędzej czy później to nastąpi.
                                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                                (Frank Zappa)

                                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X