Żywiec, Warka PET 1,5l (butelkowana w Hurbanovie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Już widze te flaszki-niezwroty pogniecione i zasyfiałe leżące w krzakach lub turlające się na wietrze po ulicy za sprawą "wygody" klienta jaką "premiuje" Wielki Wuj
    PETy faktycznie już od kilku dobrych lat są/były znane u nas choć o nieco mniejszej pojemności tzn z tego co przypominam sobie 330, 900 i 1000 ml (Łódź , Chociwel i największy gracz w tym segmencie - Jabłonowo). Wg mnie raczej browary te nie robią/robiły na tym kokosów a swój wizerunek "śmieciarza" jaki w ten sposób kreują, jeśli jeszcze nie powstał w oczach co bardziej światłego klienta to myslę że jest kwestią czasu kiedy powstanie.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Czy ktoś się już poświęcił, kupił toto i wypił? Pytam, bo jak robione na Słowacji, to, mimo, że koncerniak, może być smaczniejsze niż nasza polska Warka. Cudów się nie spodziewam, ale z ciekawości....

Ja niestety tego nie kupię, bo raz, że 1,5 l nieciekawego piwa to za dużo jak na moje zdrowie, a dwa, że chyba zapadłabym się pod ziemię ze wstydu kupując w sklepie coś takiego
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        chyba zapadłabym się pod ziemię ze wstydu kupując w sklepie coś takiego
        Jeszcze by jakiś Fakt albo Super Ekspres zrobił zdjęcie i później by było:

"Słynna piwowarka domowa, organizująca szkolenia z warzenia piwa domowego i nie lubiąca piw koncernowych kupuje piwo dla żuli
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi

"Słynna piwowarka domowa, organizująca szkolenia z warzenia piwa domowego i nie lubiąca piw koncernowych kupuje piwo dla żuli
          Chyba taka sławna to nie jestem (jeszcze), ale pal sześć to - jak ja bym sobie w lustro w twarz spojrzała po takim zakupie
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• lukex
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.12
            • 262

Czy ktoś już może próbował tego piwa?Smakuje jak słowackie piwo czy jak warka?

Comment

• naczelnik
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi

Na pierwszej stronie:

"Podjechala, zabrala, wsiadla...
              Zdejcie-jej wsiadajacej do wozu- A po tym artykul...

Ledwo odlozyla sluchawke swojego telefonu po rozmowe z prowadzacy Miliard w rozumie...

(temat trzeba by wydzielic- lepieje"owcy i odpiki"owcy beda mieli pole do popisu. Ja tez dorzuce swoje )
              Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
              Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Maidenowiec
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 2287

Tak się zastanawiam o co tak właściwie chodzi w tej niezdrowej ekscytacji. I tak, stawiam kule przeciwko orzechom, większość (jak nie wszyscy) jadący po tym pomyśle jak po łysej kobyle i tak Warki nie piją. Ba, nie życzą dobrze produkującemu ją koncernowi, więc nie rozumiem też troski o wizerunek. Wg mnie jest to logiczna konsekwencja prowadzonej polityki. I ani mnie ten pomysł ziębi, ani grzeje, bo Warki nie pijam. Ale nie wątpię, że pomysł był dogłębnie przemyślany z każdej strony i okaże się sukcesem.
                Last edited by Maidenowiec; 2009-05-30, 17:01.
                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tak się zastanawiam o co tak właściwie chodzi w tej niezdrowej ekscytacji.
                  Jak to o co? O dyskutowanie, tudzież jak chcą inni... o bicie piany. Nie trzeba zachorować na żółtaczkę, żeby wiedzieć jak jej zapobiegać, ją diagnozować lub jak się ją leczy.
                  blog.kopyra.com

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                    (...) Ale nie wątpię, że pomysł był dogłębnie przemyślany z każdej strony i okaże się sukcesem.
                    Ja bym wcale nie był pewien tego sukcesu; zależy, jak go zmierzyć - zwłaszcza w odniesieniu do nakładów poniesionych na zdobycie uznania na Śląsku, w Wielkopolsce, i gdzie tam jeszcze.

Chyba, że celem dalekosiężnym jest wpojenie przekonania, że najbardziej kul & trendi opakowaniem nie jest ani wytłaczana puszka, ani "rzeźbiona" butelka, ani zielona flaszka, jeno półtoralitrowy PET (niechby i zielony). Ale do tego naprawdę długa droga, jeszcze przez długi czas będzie się kojarzył z żulernią i tanią berbeluchą made in Jabłonowo...
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Manieklbl
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2007.10
                      • 100

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                      tzn z tego co przypominam sobie 330, 900 i 1000 ml
                      Dodam, że Jabłonowo leje też piwa do petów 500ml.
                      Last edited by Manieklbl; 2009-05-30, 21:38.

Comment

• zico
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.02
                        • 13

pety....

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Manieklbl Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dodam, że Jabłonowo leje też piwa do petów 500ml.
                        potocznie u mnie w moim grajdole zwanych "GUMIAKAMI"
                        Last edited by zico; 2009-06-02, 06:42.

Comment

• strappado
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2007.08
                          • 111

w nowej gazetce Kauflandu mozna wyczytac ze to "piwo" kosztuje w promocji 6,45 zl
                          http://pokazywarka.pl/t47c2v/

Comment

• kofer
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2006.02
                            • 19

No to przepłaciłem nabywając za 8 pln.
                            Niestety nie mogę porównać z Warką ze szkła, bo takowej nie piłem od lat. Niedawno w Bydgoszczy w knajpie wypiłem Żywca i Warkę z beczki i ku memu zdziwieniu Warka przebiła flagowy produkt. Napój z plastiku też jest zaskakująco pijalny.
                            Wyjaśnienia są co najmniej dwa - 1) powinienem przestać pić piwo, 2) może Warkę robią już wyłacznie na Słowacji i stąd zmiana smaku?

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kofer Wyświetlenie odpowiedzi
                              No to przepłaciłem nabywając za 8 pln.
                              Nie przepłaciłeś, z mojej rozmowy z PH GŻ wynika, że 8,2zł to normalna cena w kanale tradycyjnym.
                              blog.kopyra.com

Comment

• Maidenowiec
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 2287

Ostatnio w osiedlowym karfurze postawili ekspozycję tej Warki w pecie. Powiem szczerze, że wygląda to całkiem fachowo i przyjemnie dla oka. W żadnym razie nie kojarzy się wizualnie z produktami spod najniższej półki.
                                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X