Żywiec, Warka PET 1,5l (butelkowana w Hurbanovie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
    Może do myślenia da to, że Kulczyk rozlicza swoje podatki dochodowe w Holandii i w Austrii. Dlaczego nie w Polsce ? W ogóle jaki człowiek z listy najbogatszych płaci podatek dochodowy w Polsce ? Polska jest jednym z najbardziej opresyjnych podatkowo krajów. Każdy kto ma jakieś znaczne dochody ucieka z tego kraju z opodatkowaniem swoich dochodów.
    Taaa... tylko co ma piernik do wiatraka, albo co ma Kulczyk do Warki w pecie.
    blog.kopyra.com

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Taaa... tylko co ma piernik do wiatraka, albo co ma Kulczyk do Warki w pecie.
      Nie wiem co ma piernik do wiatraka, masz jakiś pomysł ?

Comment

• kofer
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.02
        • 19

Na Grochowie i Saskiej Kępie nie było. Ale może się pojawiła, co mnie nie pociesza, bo zapalenie płuc złożyło mnie do wyrka. Efektem ubocznym jest utrata smaku - nie odróżniam piwa od wody, raczyłem się już papryczkami chilli - i nic. Ciekawe doświadczenie, ale mam nadzieję, że przejściowe (przepraszam za offtopic).

Comment

• Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

Warka jest faktycznie produkowana w Żywcu i rozlewana w Hurbanowie. Zakładając ten temat nie miałem pełnej wiedzy.

Comment

• kofer
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2006.02
            • 19

Za to Tatra w pecie ma napis: Wyprodukowano pod nadzorem Żywiec przez United Serbian Breweries. A Serbia to już nie tak blisko...

Comment

• Samoglow
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2007.07
              • 606

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kofer Wyświetlenie odpowiedzi
              Na Grochowie i Saskiej Kępie nie było. Ale może się pojawiła, co mnie nie pociesza, bo zapalenie płuc złożyło mnie do wyrka. Efektem ubocznym jest utrata smaku - nie odróżniam piwa od wody, raczyłem się już papryczkami chilli - i nic. Ciekawe doświadczenie, ale mam nadzieję, że przejściowe (przepraszam za offtopic).
              Spokojnie kolego, bez choroby też ciężko odróżnić Warkę od wody...

Comment

• Wujcio_Shaggy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.01
                • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kofer Wyświetlenie odpowiedzi
                Za to Tatra w pecie ma napis: Wyprodukowano pod nadzorem Żywiec przez United Serbian Breweries. A Serbia to już nie tak blisko...
                Dlatego nie wożą do petowania, tylko robią na miejscu, bo najpewniej mają wolne moce przerobowe i tańszą siłę roboczą...
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• darko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 2078

A jakaż to siła robocza jest potrzebna do wyprodukowania piwa browarze koncernowym?

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

Samo się nie wyprodukuje nawet w hiperzautomatyzowanym browarze koncernowym...

Ta "siła robocza" nie oznacza "klasy robotniczej", ale całość pracy ludzkiej i mechanicznej (tak, jak to jest przyjęte w normalnej ekonomii). Żeby mnie o jakieś marksizmy posądzać...

Comment

• Cooper
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6056

Czy można poprawić tytuł skoro kwestia miejsca warzenia tej "plastikowej ambrozji" jest już całkowicie wyjaśniona ?
                      Okocim Pszeniczny a dokładnie browar(y) które go warzą również "u źródła" sprawdził kolega Marcin76 i napisał.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Samo się nie wyprodukuje nawet w hiperzautomatyzowanym browarze koncernowym...

Ta "siła robocza" nie oznacza "klasy robotniczej", ale całość pracy ludzkiej i mechanicznej (tak, jak to jest przyjęte w normalnej ekonomii). Żeby mnie o jakieś marksizmy posądzać...
                        Mnie chodziło o to, że koszt robocizny w ogólnych kosztach produkcji jest względnie niewielki, tak więc wątpię aby cena siły roboczej odgrywała znaczącą rolę przy wyborze miejsca produkcji.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

Trza było zgłosić to-to PT Moderatorstwu. (już zrobione)

Z Oko jest ten problem, że są to dwa browary i nie wiadomo, która partia jest z którego...

Comment

• Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

Darko - dodaj do tego koszt funkcjonowania i amortyzacji całej tej maszynerii - może się okazać, że odgrywa.

Mogło być tak, że tej produkcji nie dało się zrobić nigdzie indziej, linia do petowania w Hurbanovie nie wyrabiała - albo browar Heńka w Serbii naprodukował ponad miarę i trzeba było gdzieś to upchnąć... Gdyby się jakiś księgowy GŻ wypowiadał na Forum, to wiedzielibyśmy więcej. A tak, mamy ciekawostkę, czyli serbskie piwo w szerokiej dystrybucji.

Comment

• kogra
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2005.03
                              • 139

Wpadła mi ostatnio w rękę taka butelka i juz nie ma Hurbanova tylko United Serbian Breweries.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

He, he - może to to samo, co "Tatra"...

Comment

Przetwarzanie...
                                X