Żywiec, Warka PET 1,5l (butelkowana w Hurbanovie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Samoglow
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2007.07
    • 606

A kto by odróżnił . Tak a'propos jakże "różnorodnych" piw koncernowych, znajomy powiedział mi, że na pewnej imprezie plenerowej rozdawali aż 4 rodzaje piwa! To pytam go jakie a on: Warka, Lech, Tyskie i Żywiec... ja na to zareagowałem wybuchem śmiechu

Comment

• delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
      He, he - może to to samo, co "Tatra"...
      Nie to samo. Ma inne parametry i smakuje inaczej. Moim zdaniem gorzej niż Tatra by USB.
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Badanie
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.10
        • 6

ok ale czy te pety sie sprzedaja? czy tylko zapychaja polki w sklepach?

Comment

• rohozecky
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2008.11
          • 1839

No jak to? Przecież spece od reklamy już wmówili gawiedzi, co jest dla niej najlepsze
          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• granat862
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.12
            • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Badanie Wyświetlenie odpowiedzi
            ok ale czy te pety sie sprzedaja? czy tylko zapychaja polki w sklepach?
            Zajrzyj do pierwszego lepszego Super-hiper-samu postój przy palecie ze dwie godziny i sam zdobedziesz dane potrzebne do twojego badania.
            Last edited by granat862; 2009-10-08, 17:54.
            Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Wrotka
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.10
              • 35

Stałem sobie któregoś poranka przed kerfurowską półką z piwami. Akurat byłem w części Ciechanów i innych piw niekoniecznie typu Warka i Królewskie. Patrzę, podchodzi jakiś miłośnik ubrania dresowego i ortalionowego. Chłopak trochę jeszcze zawiany. Podchodzi do mnie, ogląda te piwa, ogląda, dziwi się, dziwi i z tak zdziwioną miną idzie kawałek dalej, gdzie są "nasze polskie tradycyjne" PETy. I żebyście mogli zobaczyć minę tego człowieka gdy złapał w dłoń 1,5 litrową Warkę i odszedł z nią do kasy Kerfur miał tego poranka jednego prawdziwie zadowolonego klienta

Ciekawostka: warkowy PET pojawił się w pizzerniach Da Grasso
              www.reddragon.pl <--- najlepsza internetowa gra w przeglądarce. Mi zabrała 5 lat życia. Polecam!

Comment

• Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

Po prostu zadziała maszyna do reklamy za miliony złotych i product trafił do odpowiedniego target'u
                Ta pizzernia to rozumiem że sprzedaje pizze takie minimum "fi sto dziesięć" ?
                Sorry za offa w temacie ale powyższy post nieco mnie sprowokował do odpisania.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• metalsrem
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.09
                  • 239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi
                  W Lublinie nie znalazłem jeszcze sklepu gdzie możnaby oddać bezproblemu np. choć 4 butelki bez brania na wymianę. A najgorsze są sklepy gdzie główną "wyrocznią" jest etykieta a nie model butelki [np. przyjmują kasztelana, ale niepasteryzowanego już nie (nawet na wymianę) bo oni takiego nie mają]. I zmuszony jestem do "kombinowania" z etykietami
                  Kiedyś w żabce nie mogłem oddać na wymianę butelki po Noteckim niepasteryzowanym, bo ma zielona etykietę, a oni maja tylko piwo z czarna i czerwoną etykietą :-/ Po przyjściu na następny dzień z oderwana etykietą ten sam sprzedawca przyjął ją bez problemu, to się nazywa podejście.
                  Browar domowy SKOTAR

Comment

• MarcinKa
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2005.02
                    • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złote. Klarowne. Taki sobie kolor. [3.5]
                    Piana: Biała, niewielka, grube bąble, niejednorodna. Dość szybko redukuje się do cienkiego kożuszka. [2.5]
                    Zapach: Słodowy, średnio mocny, słodkawy. Lekko ścierowaty. Typowy dla przeciętnych lagerów. [3]
                    Smak: Ubogi, prosty i przeciętny. Lekko słodkawy, zbożowy. Później nikła, nawet bardzo nikła goryczka. Posmak krótki i nie goryczkowy a słodowy. Piwo mało treściwe, płaskie. [2.5]
                    Wysycenie: Od początku słabe, a później jeszcze słabsze. Wyraźnie psuje odbiór piwa. [2]
                    Opakowanie: Ładna kolorystyka, grafika jak na koncernówkę ok. Kapsel firmowy. Plusik za podanie gdzie warzone, minus za brak zawartości ekstraktu. [2.5]
                    Uwagi: Nasze koncernówki potrafią być na poziomie 3 / 3,5. Warka z Żywca odstaje trochę w dół. Smak jest strasznie wygładzony, łagodny. Dużym mankamentem jest za słaby gaz.

Moja ocena: [2.7]
                    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• jacekwerner
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 2850

MarcinKa - jesteś pewien że oceniałeś PET 1,5 l ?
                      Ochotnicza Straż Piwna
                      BAZA = 7446

Comment

• witold68
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.09
                        • 142

warka

Tak piwo bylo gdzieś 10 lat temu rozlewane chyba na Serbii oile dobrze pamiętam.
                        Na pochybel psubratom !

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold68 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tak piwo bylo gdzieś 10 lat temu rozlewane chyba na Serbii oile dobrze pamiętam.
                          warzone
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• MarcinKa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.02
                            • 2736

Jestem, że nie. Wszedłem na Żywca, lista piw, lecę od góry, jest Warka (przyznaję, nie doczytałem do końca, a tam są jeszcze 2). Otworzyłem, nie ma ocen (tam też pisze tylko Warka), otworzyłem arkusz i oceniłem (nie czytam ocen i komentarzy przed oceną). Zamieściłem ocenę, wchodzę na stronę główną i widzę, że nie oceniłem Warki, a tasiemca co się zowie: "Żywiec, Warka PET 1,5l (butelkowana w Hurbanovie)". Alkoholu tam nie ma, a na etykietach jest 5,7% (sprawdziłem w swoim archiwum, zapewne wtedy Warka w szkle też miała te 5,7%). Teraz Warka zjechała do 5,5%. Pytanie jest dlaczego Warka wywożona i butelkowana na Słowacji ma swój oddzielny temat? Moim zdaniem wszystkie 3 wątki Warki (PET, Classic i Jasne) to jedno piwo. Jedno odróżnia miejsce petowania (nie warzenia), a dwa pozostałe różnią się mikrodopiskami do nazwy, które nie zawsze występują (nie kojarzę etykiety żywieckiej Warki z dopiskiem Jasne). Moja Warka np. też nie miała dopisku ani Classic ani Jasne (wersja konkursowa), więc gdzie ją wpisać?
                            Ok., postuluję złączenie 3 tematów w jeden: Żywiec Warka Jasne (lub samo Warka).

Ps. Zaraz po zobaczeniu na stronie głównej gdzie się wpisałem z oceną, posłałem prośbę do ARTa o usunięcie oceny. Jak usunie to zamieszczę w prawidłowym temacie.
                            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• MarcinKa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.02
                              • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nieźle. Jam mam ten wzór (później pojawił się ten: Warka), z info, że na Słowacji pod nadzorem (tak samo jak na tym późniejszym z mojego linka). Z Serbią jako producentem pod nadzorem mam natomiast Tatrę.
                              Czyli z pierwszą etykietą były Warki Serbskie i Żywieckie petowane na Słowacji.

Comment

Przetwarzanie...
                              X