Gościszewo, Pszeniczne / Viva Hel
Collapse
X
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia." -
Moje piwo również pieniło się mocno. Kiedyś lubiłem pszenicę z Gościszewa ale tym razem srodze zawiodłem się na tym piwie. Taka rozwodniona pszenica, wypiłem ale nic poza tym, nie było żadnych wybuchów euforii, zdziwiłem się że opróżniłem to piwo i właściwie nie poczułem nic lepszego.Comment
-
Co tylko potwierdza nierówość w produkcji i po prostu wady, tu niedogazowanie tu przegazowanie, dramat w komercyjnym, regionalnym browarze.
Comment
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
A tak serio, to piwo cały czas pracuje w butelce, lepiej go długo nie trzymać, zwłaszcza w cieple.
Po kilkunastu godzinach jazdy, później kilku dniach w lodówce piwo było smaczne.
Raczej to wina cienkiego szkła i czegoś z drożdżami w tej warce.Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-12-10, 11:27.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Burszytynowy; mętny. Jak dla mnie za ciemny i za mało mętny. [3.5]
Piana: Uszłaby w lagerze. Jak na pszenicę stanowczo za słaba. [2.5]
Zapach: Lekkie landrynki, wyraźne banany, lekki goździk. Bez szału, ale przyjemny. [3.5]
Smak: Średnio-niska pełnia, lekka chlebowość, średni kwasek, lekkie drożdże, zupełnie niepotrzebna tępa goryczka. [3.5]
Wysycenie: Odrobinę za słabe. [4]
Opakowanie: Jako-takie, tylko ten czerwony napis... Informacje poprawne. [3]
Uwagi: Jako piwo dobre, jako pszeniczniak co najwyżej przeciętne. Ambiwalentne uczucia mam.
Moja ocena: [3.4]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Za jasny trochę, niemal słomkowy, mętny. [4]
Piana: W wielu piwach dałbym wyższą ocenę, no ale to pszenica, więc oczekuję pięknej, wysokiej piany, a tu słabo, bardzo szybko opada, nie zostaje na szkle. Biała i drobna, ale cóż z tego... [2.5]
Zapach: Średnio intensywny, trochę banana, trochę goździka, ale wszystko trochę mało wyraziste, za to wyraźna drożdżowość i niezły aromat chlebowy w tle. [3.5]
Smak: W smaku brakuje mi pszenicznych nut, bardzo słaby banan, brak goździka, za to spora kwaskowość i coś ze słodu plus mokry karton, wszystko to bardzo męczy podczas picia. Generalnie to bardzo puste piwo. [2.5]
Wysycenie: Bez zastrzeżeń. [5]
Opakowanie: OK. [5]
Uwagi: Bardzo duży zawód, tak jak lubię pszenice, tak ta jest jedną ze słabszych jakie piłem.
Moja ocena: [3.175]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocno mętne, ciemnożółte. [3.5]
Piana: Niska, szybko redukuje się do zera. Zupełnie nie jak pszenica! [2.5]
Zapach: Słaby, lekko goździkowy i chlebowy. [3]
Smak: Chlebowo-zbożowy, drożdżowy, lekki kwasek. Nie czuć ani bananów, ani goździków. Goryczki brak. Dość gęste. [3.5]
Wysycenie: Dość niskie. [3.5]
Opakowanie: Butelka 0,5. Trochę "odpustowe", ale są podane wszystkie istotne informacje. [3.5]
Uwagi: Data do 15.10.2014. Rozczarowujące, mało "pszeniczne". Trochę przyciężkawe, niezbyt orzeźwiające.
Moja ocena: [3.225]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, delikatne zmętnione (mocno się odstało), ale można by nalać porządną porcję osadu drożdżowego. [4.5]
Piana: Jak na weizena nie zachwyca. Pęcherzyki mogły by być drobniejsze. Niezbyt trwała. [2.5]
Zapach: Jest ok. Całkiem intensywny, typowy - banan i goździk w równych proporcjach. [4.5]
Smak: Dobrze pijalne. Czyste w smaku. Dominuje banan, goździk zostaje w posmaku. Kwaskowatość dość mała. [4.5]
Wysycenie: Wysokie, tak jak powinno być. [5]
Opakowanie: Etykieta masakra. Kompletu informacji nie ma. [2]
Uwagi: Warka z datą do 1.11.2014.
Moja ocena: [4.2]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, mętny [4]
Piana: Średnio obfita, średniopęcherzykowa, niezbyt trwała [3.5]
Zapach: Intensywny, na pierwszym planie goździk i skórka od chleba, w oddali banan, trochę stęchły [3.5]
Smak: Lekkie, wodniste, kwaskowe, dość puste, zbożowe, goryczka na bardzo niskim poziomie [3]
Wysycenie: Średnio wysokie, bardzo dobre [4.5]
Opakowanie: Szału nie ma, etykieta banalna, niezbyt wyszukana, sporo informacji na kontrze, kapsel firmowy [3]
Uwagi: Warka do 30.11.2014
Moja ocena: [3.35]Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Bardzo dobre piwo pszeniczne Viva Hel z Gościszewa.
Zakupiono w Rzeszowie w sklepie specjalistycznym w okolicach Rynku 5,65 zł/but.
Lekkie, rześkie, treściwe o przyjemnym smaku, zapachu i aromacie.
Bije na głowę niemieckiego Paulanera czy ukraińskiego Obłona z gatunku pszenicznych.
Zdecydowanie do polecenia i powtórzenia na sezon 2015.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...Comment
-
-
Comment