Czy ktoś orientuje się czy piwa pszeniczne Gościszewo i Viva Hel można zdobyć na Śląsku??
Gościszewo, Pszeniczne / Viva Hel
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mleczno-pomarańczowy. Mocno mętny. [4]
Piana: Na początku bardzo obfita, szybko zaniknęła niemal do zera. [3.5]
Zapach: Słabo wyczuwalny, trudny do określenia. [3]
Smak: Delikatna goryczka, sporo cytrusów, przyjemny posmak palonego (wędzonego?) słodu. [4]
Wysycenie: Idealne. [5]
Opakowanie: Etykieta na pewno wyróżnia piwo pośród innych na półce w sklepie. Ale nie zmienia to faktu, że nie jest zbyt udana. Krawatka i kontra utrzymana w tej samej konwencji. Kapsel goły. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Kamcio, to ta ostatnia warka taka kwaśna, miałem takie same odczucia. Wcześniej mi zawsze smakowało, teraz się pierwszy raz na nim naciąłem.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Ciemnego ostatnio nie piłem, ostatni raz chyba w zeszłym roku, wtedy było bez zarzutu tak jak białe (Viva Hel). Rycerza i Pilsa z Gościszewa niedawno próbowałem i nie miały specjalnie wad.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Kwaśne to piwo jak kwas z kapusty kiszonej, czuc rowniez tu taki bananowy posmak z zapachu również z bananami kojarzy . Ogolnie da sie wypić, w piwie nie czuć alkoholu. Ogolnie to nie moj typ piw i raczej nie wroce do Viva Hel...Tylko moje piwo mnie rozumie...
Comment
-
-
Ja je piłem rok temu. Kupione nad morzem, przejechało kilkanaście godzin w aucie w lecie i wypiłem w Rzeszowie i mi smakowało, więc albo coś pokombinowali z produkcją albo macie mega pecha do tego kwaśnienia piwa
Comment
-
-
Ano fakt, o tym niepomyślałem. Moje kubki są przytępawe i nie wyrobione oraz nie znają się, więc jak jest jakieś kwaśnawe piwko a szczególnie pszeniczniak to im to obojętne, byle po za tym były inne jeszcze nuty i posmaki.
Ale kwas po wodzie z ogórkach w piwie bym chyba poznał, bo im ogórkowa kwaśniejsza tym dla mnie lepsza
Comment
-
-
warka z datą 01.06.2012 - zakupione w Krakowie - kwas straszny. Piłem kilka miesięcy temu i było wyborne. Teraz zakupiłem 4 butelki po 4.50 bo ciężko dorwać w sklepie w którym się zaopatruje i jestem zawiedziony. Piję jednak bo mi szkoda wylać
Comment
-
-
Kuźwa co mnie podkusiło? Oczywiście kwasior...
Za prawie 6 zł...
Comment
-
Comment