Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Lechia Full
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Lechia Full
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny bursztynowy kolor. Typowe jasne pełne [4.5]
Piana: Dno! Nie da się tego inaczej opisać. Prawie w ogóle się nie spieniło [2]
Zapach: Zaraz po otwarciu butelki dobiegł mnie silny i świeży aromat chmielu. Niestety po przelaniu do szklanki nijak nie mogłem go wywąchać. Pozostał delikatny, lekko chemiczny, słodowy zapaszek [2.5]
Smak: Jest w tym piwie jakaś gorycz i to wcale nie chmielowa, jak mi się zdaje. Może to ten chemiczny aromacik. W każdym razie ta gorycz kompletnie zabija inne smaki. Smakowo uplasowałbym je może troszkę powyżej piw "biedronkopodobnych". [3]
Wysycenie: Jeszcze takiego spokoju w szklance z piwem nie widziałem. Dosłownie żadnych bąbelków. Na szczęście na języku trochę ich jest, bo nie wyobrażam sobie pić to piwo rozgazowane [3.5]
Opakowanie: Kolorystyka opakowania zielona, jak leśna łąka późną wiosną. Nic dziwnego: w końcu w nazwie słowo Premium, no i produkowane dla Lechii (barwy klubu biało-zielone). Najmocniejszy punkt tego piwa, co nie znaczy, że mocny. Minus za złotko na szyjce, którego nie znoszę. Kolejny minus za brak informacji o piwie, poza zawartością alkoholu. Nie wiem też, do czego ma się odnosić data 1956 na etykiecie [3]
Uwagi: "Kibice Lechii Gdańsk polecają"- takim sloganem reklamuje się to piwo. Mam wrażenie, że takie piwo mogą polecać jedynie ci, którzy chadzają na ustawki. Nie jestem fanatycznym kibicem Lechii (już prędzej życzliwym obserwatorem prasowych relacji z meczów ) i dlatego bez najmniejszych skrupułów odradzam to piwo. Fatalny wynalazek, który nie najlepiej świadczy o podejściu klubu do kibiców
Moja ocena: [2.825]
-
-
...albo browaru do klubu
I co, piłeś toto pod nazwą Premium i miało 5,5% alkoholu?
Bo ja piłem takie cuś: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=41531
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No więc właśnie... ART mnie nie posłuchał i wybrał nie to co trzeba Tzn być może jest też Lechia Premium 5,5 ale tej przez nas pitej jakby co, to w bazie nie ma.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Piłem dokładnie to co ty (5% alk.). Czyżby robili to w dwóch wersjach? Nazwę premium wziąłem z etykiety. Bez dwóch zdań najgorsze piwo jakie w tym roku piłem.
Sądząc po ocenach piw z Połczyna, to tam w ogóle mają chyba w dużym poważaniu wszystkich swoich klientów
Comment
-
-
Moje wrażenia nie były aż tak złe jak twoje, przeszkadzał tylko typowy smak zielonej butelki. Charakterystyczna dziwna gorzkość, do którego jednak można przywyknąć Wysycenie było ok. W sumie, gdyby było w brązowej butelce, to byłoby wypijalne, ale nie za często, bo i po co?
Dla mnie to piwo nazywa się Lechia Full, bo taka nazwa się rzuca w oczy. Premium jest słabo widoczne i równie dobrze w takim układzie można by ten wynalazek nazwać "Lechia - Piwo Jasne Premium"
Comment
-
-
Pierwsza Lechia miała 5,5% alk. (początek czerwca) a obecna partia ma 5% alk. ale jestem pewien że to to samo piwo. "Kupując wspierasz RC Lechia" - czyli Rugby Club. A samo piwo niezłe ale mało treściwe. Na razie nie oceniam bo piłem tylko dwa razy w dużym odstępie czasu i prosto z butelki.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziPierwsza Lechia miała 5,5% alk. (początek czerwca) a obecna partia ma 5% alk. ale jestem pewien że to to samo piwo.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziNie, wróć. Od początku miało 5,0 alk. a to mi się coś pomieszało.
Comment
-
-
Tak jak powstała na bazie Starovara Lechia Premium tak niedługo powstanie piwo Polonii Warszawa.
Można brać na razie udział w konkursie na etykietę piwa: http://ksppolonia.pl/web/index.php?t...s&id=792#tresc
Comment
-
Comment