Piwo gotowe do oceny
Namysłów, Two Axes
Collapse
X
-
Namysłów, Two Axes
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziNapisz chociaż, czy zakupione piwo było w butelce czy puszce, bo jak w butelce to zacznę się rozglądac.
Comment
-
-
Piwo zakupione w puszce za 2,90 zł w Warszawie na Targówku - sklep TOP Market, potwierdzam, że godne polecenia, bogate w smaku i pełne, smakiem lekko przypomina piwa dubeltowe (oczywiście, moc i barwa nie ta sama), ale takie jest pierwsze wrażenie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Burstynowy, bardzo przyjemny dla oka [4.5]
Piana: Gęsta, wonna, długo się utrzymująca [5]
Zapach: Delikatnie słodowy, zachęcający [4.5]
Smak: Delikatna goryczka z wyraźnym słodowym akcentem. Smak nie zmienia się do ostatneigo łyka [5]
Wysycenie: Dobre [4]
Opakowanie: Browar Namysłów zrobił puszkę lekko "heinekenowatą", co jednak należy zaliczyć na plus. Nie jest to kolejne piwo z owalowatą etykietą. Szkoda, że tylko puszka... [4.5]
Uwagi: Piwko zakupione w sklepie "Karolinka" w Kudowie-Zdrój. Smakowało baaardzo. Trzeba poszukać w bliższych okolicach.
Moja ocena: [4.725]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, słoneczny wręcz. [4]
Piana: Drobna, biała, niezbyt trwała, ładnie osiada na szkle. [3.5]
Zapach: Hm, w zasadzie oprócz słabego zapachu chmielu niczego więcej nie wyczułem. Nie wyczułem też puszki, co jest plusem dodatnim . [3.5]
Smak: Kwaskowata, orzeźwiająca goryczka przyjemnie zbilansowana słodem. Całkiem sympatyczne. [3.5]
Wysycenie: Spore, wyczuwalne i widoczne, dobrze dopasowane do charakteru piwa. [4]
Opakowanie: Zielono-biała puszka i czerwona "gwiazda" nawiązują (chyba świadomie...?) do H. Nie chwytam sensu nazwy. Ogólnie dizajn estetyczny i dopracowany, [4]
Uwagi: Całkiem fajny lager do niejednokrotnego wypicia.
Mam wrażenie, że pakowanie go w puszki, nieco nachalne upadabnianie opakowania do H. oraz nazwa w języku zagranicznym mają trafić do (za przeproszeniem) targetu, zafiksowanego na "piwa z Baltony"... .
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Tak jak w moich wzorcach, nie za jasne i nie za ciemne. [5]
Piana: Gęsta i tsabilna [5]
Zapach: Rewelacja, pełnia chmielu aromatycznego [5]
Smak: Czysty, klarowny bez obcych posmaków. Dla mnie SUPER. [5]
Wysycenie: Dobrze nasycone, ładne perlenie w szkle [5]
Opakowanie: Puszka nie jest najlepszym opakowaniem dla piwa premium. Grafika OK zciąga wzrok i doszukujemy się różnic pomieży tym opakowaniem a innymi podobnymi. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobre!!!!!!!!!!!, zbalansowane w smaku piwo. Napewno PREMIUM. Szkoda, że na razie tylko w puszce.
Moja ocena: [4.975]CLG
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CLG Wyświetlenie odpowiedziGrafika OK zciąga wzrok i doszukujemy się różnic pomieży tym opakowaniem a innymi podobnymi. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobre!!!!!!!!!!!, zbalansowane w smaku piwo. Napewno PREMIUM.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPost dnia!Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CLG Wyświetlenie odpowiedziKolor: Tak jak w moich wzorcach, nie za jasne i nie za ciemne. [5]
Piana: Gęsta i tsabilna [5]
Zapach: Rewelacja, pełnia chmielu aromatycznego [5]
Smak: Czysty, klarowny bez obcych posmaków. Dla mnie SUPER. [5]
Wysycenie: Dobrze nasycone, ładne perlenie w szkle [5]
Opakowanie: Puszka nie jest najlepszym opakowaniem dla piwa premium. Grafika OK zciąga wzrok i doszukujemy się różnic pomieży tym opakowaniem a innymi podobnymi. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobre!!!!!!!!!!!, zbalansowane w smaku piwo. Napewno PREMIUM. Szkoda, że na razie tylko w puszce.
Moja ocena: [4.975]
Więcej błędów w pisowni, niż treści !!!
W ogóle nie zrozumiałem tego postu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CLG Wyświetlenie odpowiedziPiana: Gęsta i tsabilna [5]
Comment
-
-
Przypadkiem natrafiłem ostatnio, zobaczyłem ze namysłów i że za 1,99, więc wziąłem na próbę
Piana jak na polskie warunki całkiem niezła - gęsta i całkiem trwała, nagazowanie niezbyt mocne, nie drażni. Zapach też przyjemny - jakby chmielowo-ziołowy, bez żadnych nieprzyjemnych wtrąceń.
Pije się bardzo przyjemnie - to co pisali Przedpijcy - sporo chmielowo-trawiastych aromatów w połączeniu ze słodem, wyraźna goryczka - naprawde solidne piwo, do masowego spożycia.
Szkoda tylko, że z puchy, no i nie za bardzo wiem, o co chidzi z tą nazwą?Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziPrzypadkiem natrafiłem ostatnio, zobaczyłem ze namysłów i że za 1,99, więc wziąłem na próbę
Ale recenzja obiecująca, szkoda tylko, że w konserwie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPiwo marki Premium za 1,99zł. W puszce. Buahhaha.
Ale recenzja obiecująca, szkoda tylko, że w konserwie.
Jak bedzie w butli i będzie kosztować około 2,5-3 zł, to - przynajmniej dla mnie - stanie się dobrym piwem "masowego spożycia" i dobrą alternatywą np. dla łomży expot, która swoja drogą już chyba nie jest tak dobra, jak chocby 2 lata temu...Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
Comment