Trochę jak na dunkla za moło treści. Goryczka, wysycenie i piana OK ale karmelowych smaków nie wyczuwam. Dla mnie to bardziej piwo w stylu Red ale Kilkenny to nie jest chociaż pretensji nie mam.
Grodzka 15, Nasz Dunkel
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz. Pod światło widać sporą opalizację. Ciut za ciemny na styl frankoński, ale nie jest źle. [4.5]
Piana: Niewysoka, szybko opada do marnych resztek, nie osadza się na ściankach. [2.5]
Zapach: Niezbyt silny, ale ciekawy. Czuć owoce, wino, troszkę orzechów i karmelu. [4]
Smak: Bardzo przyjemne pierwsze wrażenie - treściwość, aksamitność, gładkość. Potem treść trochę się rozmywa, ale pojawiają się inne nuty - orzechy, ciut karmelu, odrobina suszonych owoców, ciemny chleb. Goryczka słabiutka, ale tutaj to nie przeszkadza. Smaczne piwo. [4.5]
Wysycenie: Trochę za wysokie, psuje efekt aksamitności. [3.5]
Opakowanie: Bączek, prosta acz czytelna etykieta z wszystkimi potrzebnymi danymi, czarny kapsel. [3.5]
Uwagi: Kupione w wersji butelkowej w Rodzince-Bis, kosztowało 7 zł,
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Parę dni temu piłem w lokalu. Zimna (za zimna jak na ten gatunek) musująca ciecz z majaczącymi w tle nutkami karmelowymi. Pijąc, parę razy myślałem o kratce ściekowej tuż przede mną.
G15 będę teraz odwiedzał tylko dla premier. Szkoda kasy, czasu, nerwów.
Comment
-
-
To piwo robi się coraz gorsze. Niby nie jest wodniste, ale trudno też tu o doszukiwanie się jakichś treści... Może, ewentualnie, skojarzenie kawowe - tylko że jego intensywność jest taka, jakby polizać papierek po cukierku Kopiko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedziTo piwo robi się coraz gorsze. Niby nie jest wodniste, ale trudno też tu o doszukiwanie się jakichś treści... Może, ewentualnie, skojarzenie kawowe - tylko że jego intensywność jest taka, jakby polizać papierek po cukierku Kopiko.
Ale ja aż tak negatywnie piwa nie oceniam. Taki rześki dunkel na szybkie wypicie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, całkiem mętne. [4.5]
Piana: Koloru ecru, przy podaniu na 3 cm, bardzo gęsta o drobniutkich bąbelkach. Znikła szybko, już po pierwszym łyku została tylko obrączka przy ściankach kufla i trochę plam na nich. [3]
Zapach: Przyjemny, głównie karmelowo - słodowy z dość sporą dawką drożdży [4]
Smak: W smaku piwo dość "kobiece", dominuje słodowa karmelowość, do tego trochę słodko - wytrawnej owocowości i łagodnej nuty mlecznej czekolady. Panie nie musiały by dolewać soku. [4]
Wysycenie: Nieduże, dla mnie akurat takie jak lubię. [4.5]
Opakowanie: Podane w przysadzistym, grubym kuflu firmowym, niestety minus za brak podkładki. [4]
Uwagi: Łagodne, dobrze "wchodzące" piwo, nie odczuwa się jego 13,4° ekstraktu, na pewno nie dla wielbicieli goryczy.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
Comment