Niestety nie mogę podtrzymać swoich zeszłorocznych zachwytów nad tym piwem. W tej chwili nie jest wadliwe czy złe ale jest po prostu bez wyrazu. Zatraciło nawet, krytykowaną przez niektórych, dawną słodowość. Szkoda.
Jagiełło, Lipcowe niepasteryzowane
Collapse
X
-
Odkąd spremiumizowało się do 3.20 za butelkę 0.33 jakoś nie mam serca, żeby po nie sięgnąć w sklepie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, klarowny bursztyn. [4.5]
Piana: Przy nalewaniu trochę jej było. Szybko zredukowała się do obręczy przy ściankach, aż w końcu całkiem odeszła w niebyt. [3]
Zapach: Trochę słabo wyczuwalny. Dominuje przede wszystkim goryczka. [3.5]
Smak: Goryczka, słód i nuty chlebowe w bardzo przyjemnej kombinacji. Całość delikatnie podkreślona alkoholem, treściwa. [4.5]
Wysycenie: Piana zniknęła, bąbelki nie. Gdyby ich było trochę więcej... [4]
Opakowanie: Etykieta jak i kontra bez zbędnych bajerów. I bardzo dobrze. [4.5]
Uwagi: Z pewnością wrócę do tego piwa
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn, w pełni klarowny [4]
Piana: przy nalaniu cieniuteńki kożuszek, po chwili całkowicie znikną [1.5]
Zapach: delikatny,słodowy, piękna nuta chlebowa niczym skórka takiego dobrego ciemnego razowego chleba [4]
Smak: słód, tak jak w zapachu chlebowość, brakuje trochę chmielowej goryczki, [3.5]
Wysycenie: wystarczające, nie za wysokie [4]
Opakowanie: bączek 0,33 ,etykieta krzywo przyklejona, wzornictwo nie zachwyca [3.5]
Uwagi: ciut przy małe, przydała by się wersja w butelce 0,5. Piwko jak najbardziej do powtórzenia
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekki bursztyn, bardziej wpadający w ciemną żółć, klarowne. [4]
Piana: Nic szczególnego - dolna średniej krajowe: gruboziarnista i szybko znika, [3]
Zapach: Nie wiem skąd, ale pojawiła się chemiczna tępota, dość denerwująca [2.5]
Smak: Podobnie jak wyżej: lekko słodkawe, z podkreśloną goryczką i dziwną, tępą chemią. Mało zachęcające. [3]
Wysycenie: Niezłe - długo i drobno. [4]
Opakowanie: Bez specjalnej inwencji twórczej, nawiązujące do magnusowej konwencji. Kapsel czarny. [3]
Uwagi: Zakupione w Kazimierzu Dolny w sklepie z szyldem "Piwa regionalne". Nie przekonało do siebie - raz i wystarczy.
Moja ocena: [2.925]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Spodziewalem sie, ze wersja NP bedzie sie jakos roznic w smaku od zwyczajnego "Naleczowskiego". Niestety jedyna roznica to krotszy okres przydatnosci do spozycia. Piwko slodowe, jednowymiarowe. Mogliby je troche dopracowac, np. dodac wiecej chmielowej goryczki."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, soczysty żółty [5]
Piana: Ładna po nalaniu, szybko redukuje się do cienkiej warstwy [3.5]
Zapach: Lekko słodowy, brak chmielu [3.5]
Smak: Słodowość równoważona jest goryczką, całkiem przyjemną, ale mogło by być mniej słodkie [4]
Wysycenie: W moim egzemplarzu praktycznie nie było gazu, choć przy piciu, lekko coś tam w język łaskotało [2]
Opakowanie: Bączek z krzywo naklejoną naklejką, jest ekstrakt i zawartość alkoholu, brak kapsla firmowego [3]
Uwagi: Prezent, otrzymany w towarzystwie innych piw z browaru Jagiełło
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Co z tego, że piwo jest niepasteryzowane i z browaru regionalnego, skoro w smaku jest zwyczajnie niedobre. Tępa nieprzyjemna goryczka, apteczne posmaki, mizerna piana. Generalnie lepsze jest tyskie bo przynajmniej nie ma żadnego smaku.
Moja ocena: -2. Powinna być 1, ale że w małej butelce to dało się wypić do końca
Comment
-
-
W aromacie słodowe, w smaku niezła goryczka i sporo kwasowości. Średnio pełne.
Smakuje jak pełniejsza wersja Jagiełło Pils pozbawiona skunksa.
Dzisiaj to piwo niczego nie urwie ale w lecie ugasi pragnienie i wówczas może być lepszą propozycją niż Perła.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejsze złoto, bardzo klarowne. Super. [5]
Piana: Gęsta, sztywna, dość intensywna, trwała [4]
Zapach: Słodowo-piwniczny, lekki chmiel. [3.5]
Smak: Niezła pełnia, nawet lekko chlebowa, średnio-lekka goryczka wykończona masłem orzechowym. Mimo małej wady całkiem pijalne. [3.5]
Wysycenie: Średnie, akceptowalne. [5]
Opakowanie: Nowa etykieta najlepsza estetycznie w historii Jagiełły, krawatka bardzo krzywo naklejona, razi czarny kapsel i brak ekstraktu. [3.5]
Uwagi: 18.02.2014. Bardzo pozytywne zaskoczenie, trafiłem chyba na wybitną warkę.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
Comment