Piwo gotowe do oceny
Racibórz, Raciborskie
Collapse
X
-
Racibórz, Raciborskie
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Piwo z cukrem. Na więcej słów ten produkt wg. mnie nie zasługuje. Była co prawda dopiero jedna degustacja (dosłownie i w przenośni), ale nie wiem, czy będzie następna. Z drugiego zakupionego egzemplarza chyba zrobię grzańca, nie trzeba będzie słodzić.
Bardzo ładna etykieta, namieszała mi w głowie i kupiłem dwa zamiast jak zwykle bezpiecznie jedno na próbę. -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotobursztynowy, jakby ciut przygaszony. [4]
Piana: Biała, drobna, niestety szybko zamienia się w anemiczny kożuszek. [3]
Zapach: Rześki chmiel, może nawet zioła... Chyba na początku lekkie warzywa. [3.5]
Smak: Pełny słodowy, za słodkie. Słodycz rośnie do ledwo znośnego poziomu w miarę picia. Minimalna, ledwo wyczuwalna goryczka.
Po znacznym schłodzeniu pojawiły się klimaty winno-alkoholowe, już bez zapaszku warzyw, ale słodycz w smaku pozostała niestety... [2.5]
Wysycenie: Spore, sympatycznie wyczuwalne na podniebieniu. [4]
Opakowanie: Ciekawa, niesztampowa etykieta. Kontra z walorem edukacyjnym. Goły czarny kapsel. [4]
Uwagi: Albo-albo: albo to piwo powinno być ZDECYDOWANIE mniej słodkie, albo powinno mieć z 7-8% alko. W obecnej postaci jest trudne do picia.
Kosztowało (o ile pamiętam) niewiele poniżej pięciu zeta na "Kazurki", zaszalałem...
Moja ocena: [3.125]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, złoty. Ciekaw jestem, ile to piwo ma Blg, bo na 5,7% alk. to kolor ma dość wyrazisty [4]
Piana: Z początku buduje się całkiem ładna, ale głównie poprzez wysycenie piwa. Słaba, szybko opada do kożucha. Słabo oblepia ścianki [2.5]
Zapach: Mało lotny, ciężki, ciężko go wyraźnie wyczuć. Czuć słód z jakby warzywnymi nutkami [2]
Smak: Słodki, słodki, słodki. Ma się wrażenie, jakby warzono piwo mocne i na gwałt przerwano fermentację, zostawiając w piwie mnóstwo nieprzefermentowanego cukru. Potwornie ciężkie. [2]
Wysycenie: Bąbelki pracują cały czas. Ładnie je widać, ale słabo czuć [2.5]
Opakowanie: Najmocniejsza strona trunku. Niesztampowe, ładnie zaaranżowane, ciekawa reklama na kontrze [5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.325]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie złoto (takie jak pod koniec lat 80tych przywożono z ZSRR - jakby czerwonawe) [4]
Piana: Słaba, do końca szklanki nie pozostało dosłownie nic [3]
Zapach: Głęboki, słodowy z akcentem chlebowym [3.5]
Smak: Mocny słód bez chmielu. Sprawia wrażenie pełnego w smaku. Ogólnie jakieś takie słodkie, ciut za bardzo [3.5]
Wysycenie: Dostateczne ale nie na tyle aby dać o sobie znać na dnie kufla [3.5]
Opakowanie: Świetna kolorystyka. Tradycyjny brak informacji o ekstrakcie i krzywo przyklejona krawatka [4]
Uwagi: Dla mnie piwo ciekawe, choć mam nieodparte wrażenie, że jest to jakaś "wariacja" na temat Racibora Pełnego
Moja ocena: [3.5]Last edited by leona; 2009-10-18, 20:36.Comment
-
To Racibórz warzy jeszcze piwo ? Art założył post na początku tego miesiąca tak jakby była to nowa marka na rynku. Odpada więc opcja że są to nawet ostatnie "resztki" z produkcji zamkniętego browaruPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
-
Ten produkt nie jest z Raciborza. Ktoś to robi na zlecenie, tylko kto? Sulimar?
Choć z drugiej strony patrząc to podają na kontrze adres www i tam można sobie sprawdzić, że Raciborskiego nie ma w ofercie... czyli dalim się zakapslować w butelkęComment
-
Ten produkt nie jest z Raciborza. Ktoś to robi na zlecenie, tylko kto? Sulimar?
"Pan Huczek chce produkować raciborskie piwo gdzie indziej"
Z tego cytatu wynika że jeszcze nie jest produkowane poza Raciborzem.Comment
-
Ale powiedzcie, sprytne posunięcie. Wplątać w to Radę Miejską i w razie czego można mówić, że rada wyraziła zgodę.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
wynika, że jest to świadomy szum informacyjny. I ktoś chce na tym zarobić, najprawdopodobniej nieuczciwieComment
-
Z doniesień, które były na forum wynika, że to piwo to jeszcze Racibórz.
Miało zostać wyprodukowane w okresie wakacyjnym dla jakiejś firmy z Piaseczna.
Piwa z Raciborza pewnie jeszcze będą jakiś czas na rynku. Nie pamiętacie już jak to było z Grudziądzem. Browar zaprzestał produkcji w lipcu 2008 roku, a piwa były do kupienia jeszcze w marcu 2009 roku (termin miały do kwietnia 2009).Comment
Comment