Piwo gotowe do oceny
Czenstochovia, Ciemne
Collapse
X
-
Czenstochovia, Ciemne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowo-herbaciany, lekko mętny. Jak na ciemne, to dość jasne . [3.5]
Piana: Dość krótka, kremowo-beżowa, nawet gęsta. [3.5]
Zapach: Uuuu! Silny karmel, taki tradycyjny, z dawnych cukierków albo... przepalanki . [4]
Smak: Słody palone, lekkie suszone owoce. Robi "domowe" wrażenie. [4]
Wysycenie: Chyba jednak nieco za wysokie, nie wiem, dlaczego... [3.5]
Opakowanie: Sugeruje piwo domowe. Mnie jednak nie bardzo pasuje, jest zbyt monotonne, a (m.in.) przez to mało czytelne. Plus za to, że jest... [3.5]
Uwagi: To piwo także wpisuje się w klimat piw domowych, jest na tyle lekkie, że można przy nim siedzieć, wąchać, wąchać, wąchać... ... i pić .
Moja ocena: [3.875] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowo-brązowy, jakby siarczyście mocnej herbaty; lekko opalizuje [4]
Piana: Mizerna, niby da się nalać ale jeszcze przed wypiciem 1/3 szklanki znika pozostawiając średnią obrączkę [3.5]
Zapach: Najpierw czuję mocny chmiel ale taki, którego celem było nadanie piwu goryczy a nie aromatu. Dalej wyczuwalny palony słód. Powracający chmiel powoduje, że całościowo aromat nie pasuje mi do ciemniaka [3.5]
Smak: Średniotreściwy; wyczuwalna goryczka i lekko jej ustępujący karmel z mleczną czekoladą. Na koniec zostaje posmak przypalonego tosta. Smak to najmocniejsza strona tego piwa [4]
Wysycenie: Cały czas przyjemnie szczypie ale ideałem byłoby o 20 % słabsze [4]
Opakowanie: Pełna informacja. Jeśli nie zgłębiać się w szczegóły to jest dobre. [4]
Uwagi: Piwo zachęcające. Momentami miałem wrażenie, że ma coś wspólnego ze szczyrzyckim pilsem 14 Blg.
Moja ocena: [3.775]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny rubin, wpadający w brąz.Mogłoby być nieco ciemniejsze. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, cienki kożuszek utrzymuje się do końca kufla. [3]
Zapach: W pierwszym momencie: przypieczona skórka chleba. Później dochodzi do głosu także chmiel i delikatny karmel. [4.5]
Smak: Z początku, tak jak w zapachu, akcenty chlebowo-palone. Wyraźna, ale nie przesadzona goryczka wieńczy pierwszy łyk. W trakcie spożycia ujawniają się również akcenty karmelowe, w tle suszone owoce. Bardzo smaczny ciemniak! [4]
Wysycenie: Idealne dla tego dość lekkiego piwa. [5]
Opakowanie: Etykieta dość siermiężna, podstawowe dane są, brak kontry i dedykowanego kapsla. [3.5]
Uwagi: Bardzo fajny dunkel, brakuje takiego piwa w ofercie browarów nie-restauracyjnych.
Moja ocena: [4.125]Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: dla mnie to bardziej piwo czerwone, rubinowe niż ciemne [3.5]
Piana: obfita moment po nalaniu, po chwili był tylko 3 cm kożuszek, po kolejnych kilku minutach w kuflach była mocna herbata [2.5]
Zapach: dość intensywny, przypominał mi zapach zleżałych wiśni w lekka słodowym zapachem [4]
Smak: bardziej wytrawne, pełne, pestkowa goryczka, lekko cierpka owocowość, w dalszym palnie można wyczuć lekko słodowe posmaki, przełamujące trochę początkowy wytrawny smak [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: w lokalu firmowy kufel, wafel, nic więcej do szczęscia nie trzeba [5]
Uwagi: Dobre piwo, pije sie ze smakiem ale dla mnie to ciemniak taki na pół gwizdka
Moja ocena: [3.925]Last edited by becik; 2010-10-12, 18:44.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment