Tyskie, Wojak Jasne Pełne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Szakali
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2013.08
    • 572

Za taką kasę każdy by się zgodził.

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Można się nie znać na piwie i pić wypranego z jakiś konkretnych smaków tyskolecha.
      Można nie znać się na piwie i pić pszeniczne, skoro komuś smakują. Nie musi wiedzieć jak się je robi.
      itp.itd.

Za to ten wojak jest dla tyskożywcolecha pijcy raczej trunkiem mało przyswajalnym.
      Organoleptycznie, bo o sferze "psychicznej" i "prestiżu" to już nie wspomnę.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
      Za taką kasę każdy by się zgodził.
      a skolko dostał, jeśli można wiedzieć?
      bo chyba to raczej tajne info
      Last edited by dlugas; 2014-03-25, 23:22.
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Obywatel1978
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.09
        • 293

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
        a skolko dostał, jeśli można wiedzieć?
        bo chyba to raczej tajne info
        Pewnie "more than enough" - jak to bywa z gwiazdami w reklamach.

Ale swoją drogą to dziwna sytuacja jest w piwowarstwie - koncerny wydają na te reklamy krocie, a dla mnie to stanowi bardzo poręczny skrót myślowy. Kiedy mnie znajomi pytają, jakie piwo polecam, to najczęściej im odpowiadam, że im intensywniej reklamowane w TV, tym bardziej się trzeba trzymać z daleka

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Kiedy mnie znajomi pytają, jakie piwo polecam, to najczęściej im odpowiadam, że im intensywniej reklamowane w TV, tym bardziej się trzeba trzymać z daleka
          Tak jest nie tylko z piwem :]

ale są i wyjątki.
          Dlatego wiedza o danym produkcie jest jednak niezbędna

Comment

• WojciechT
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, całkowicie klarowny. [5]
            Piana: Niska, raczej średniopęcherzykowa, przerzedzona, acz stosunkowo trwała i gdzieniegdzie zostawia wąsy na szkle. [2.5]
            Zapach: Skarpetkowo-nijaki. Taki... Typowy dla tanich koncerniaków. [2]
            Smak: ŻADEN. Jak dla mnie to piwo nie ma smaku, może poza jakąś homeopatyczną słodowością i kwaskiem rodem z wody mineralnej. Serio, czasem przesadzam z nazywaniem piwa nijakim czy bezsmakowym, ale to piwo przebija swoją bezsmakowością wszystko. [2.5]
            Wysycenie: Zaskoczenie - trochę za niskie. [4.5]
            Opakowanie: Brak pełnego składu, jakieś bzdury z tyłu puszki, kolor cielosty. Orzesł w porządku i tye. [2.5]
            Uwagi: Może jakby dodali enzymów, to by było lepsze?

Moja ocena: [2.55]

Comment

• jacekan
              • 2011.05
              • 388

Co jakiś czas sięgam po te koncernowe dziwa. Wojaka piłem jakiś rok temu. Obiecałem sobie, że nie sięgnę po nie znowu. Jednak zauważyłem zmianę szaty graficznej, postanowiłem, że sprawdzę co za tym idzie. No i zaskoczenie. To nie jest to samo piwo. Tamto było zwyczajnie podłe. To, które właśnie wypiłem, da się pić. Żaden rarytas, to oczywiste, jednak nie odrzuca! W skali 1-10 koncerniaków dałbym mu nawet 7. Po głębszym skupieniu wyczuć można nawet charakterystyczne dla lagerów smaki. O wiele gorsze piwa piłem.
              Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• amigo007
                • 2008.02
                • 252

Nie będę dawał dokładnej oceny. Piłem kilkanaście dni temu z ciekawości jak teraz smakuje. I nie jest za dobrze. Wypić się da, w upał zimne pewnie wielu będzie smakować. Ale dodają do niego coś, lub raczej warzą przy użyciu składników. Po których mnie osobiście rozbolała głowa. Nie wiem dlaczego warzą z takich składników. Pewnie po całkowitej "taniości" warzą. Ale to trzeba być albo kompletnym desperatem żeby to kupować. Albo całkiem nie znać się na piwie. U mnie jest ono po 1,89zł, żubra mam po 2,09zł. I żubra idzie już wypić bez bólu głowy. Więc trzeba być desperatem żeby nie dołożyć tych 20 groszy do żubra. A obecnie pije tyskie gronie, też bez żadnego szału. Ale wiem że na pewno nie będzie po nim bólu głowy. Tak jak po wojaku. Więc wojak to piwo na prawdę tylko dla "twardzieli". Pozdrawiam :-)

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

Piłem kilka dni temu
                  W promocji za 1,50zł (przemilczę cenę )
                  Historia znowu się powtórzyła. Połowa poszła w zlew.
                  Kwaśna, pusta skarpeta.

Jedno z gorszych piw na rynku
                  jak już pić koncern to lepiej dołożyć do promocyjnego żubra te 20gr czy 10gr do tatry a najlepiej 50gr do Żywca w jakiejś okazji,

A najlepiej dołożyć jeszcze 2zł i kupić coś jeszcze innego

O Wojaku zapominam na kolejne 2-3 lata

Comment

• Obywatel1978
                    • 2007.09
                    • 293

Jedno z gorszych piw na rynku
                    Ale za to nie zawiera "enzymów" - w przeciwieństwie do proszku "E"

Comment

• Sim666
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2015.01
                      • 153

Piłem kilka dni temu
                      Lubisz się katować

Comment

• zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

Za 1,89 Argus Maestic w Lidlu na promocji w tym tygodniu. Po co się katować Żubrem?
                        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sim666 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Lubisz się katować
                          Jakbym wypił całe to bym się skatował, a ta to "lubię" raz na 2 lata zakupić takie promocyjne wynalazki za "złotypińdziesiąt" i przetestować jak to może smakować.

Argus Maestic w swej grupie cenowej (nawet bez promo) nie ma konkurencji (Brackiego u mnie brak)
                          Niestety Lild zawsze jakoś nie po drodze, ale budują mi nowego w dystansie 5-8minut na nogach to będę tam częściej

Żubr choć lepszy od Wojaka to nadal jego sukcesem jest jeśli wypiję całe bez większego grymasu :]

btw. schodzimy z tematu :d
                          Last edited by dlugas; 2015-06-03, 09:01.

Comment

• Obywatel1978
                            • 2007.09
                            • 293

A Brackie jeszcze robią? Teraz chyba to sie nazywa Lager Cieszyński i w moim odbiorze nie jest to do końca to samo co było, za to cena wzrosła wydatnie.

A propos dziwnych wynalazków, to aktualnie na weekend czeka u mnie na półce Argus Unpasteurised z Lidla za całe 1.59,-

Comment

• dlugas
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2006.04
                              • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedzi
                              A Brackie jeszcze robią? Teraz chyba to sie nazywa Lager Cieszyński i w moim odbiorze nie jest to do końca to samo co było, za to cena wzrosła wydatnie.

A propos dziwnych wynalazków, to aktualnie na weekend czeka u mnie na półce Argus Unpasteurised z Lidla za całe 1.59,-
                              Brackie i Lager Cieszyński to dwa różne piwa. Czy Brackei nadal jest na rynku? nie wiem u nas tego piwa brak
                              Z argusów to tylko maestic a reszta to testowanie już na własną odpowiedzialność :]

Comment

• Mario_Lopez
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.08
                                • 991

Jakbym wypił całe to bym się skatował, a ta to "lubię" raz na 2 lata zakupić takie promocyjne wynalazki za "złotypińdziesiąt" i przetestować jak to może smakować.

Ja bym tego Wojaka nie kupił nawet za pisiont groszy

To piwo może konkurować z Książem jedynie, obydwa nie do wypicia.
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

Przetwarzanie...
                                X