Gab, Blue Grass

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #46
    Przez 3 strony wątku wypastwiliśmy się nad tą felerną warką i ja się dziwię, że jeszcze chce Wam się ten wątek ciągnąć.

    Może ktoś by kupił piwo z innej partii i jako sensoryk amator po kursie albo ten z magistersko-inżynierskim dyplomem podzielił się swoimi nowymi uwagami?
    Może w tym piwie jest jednak jakiś smak? Może jednak warto się w Polsce pochylić nad próbą uwarzenia czegoś innego niż Super Extra Strong?

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #47
      W moim łyku tego piwa była kombinacja wielu rodzajów zakażeń

      A kontynuując casus rozbieżności - jak w takim razie mydlany zapach można określić? To nie to samo co "apteczny", czyli chlorofenolowy.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
        Może jednak warto się w Polsce pochylić nad próbą uwarzenia czegoś innego niż Super Extra Strong?
        W tym przypadku nie warto się pochylić - wypuszczanie na rynek aż tak zepsutego piwa nie jest godne pochwały, delikatnie mówiąc.

        Ale masz rację - trzeba spróbować łyk z nowej warki
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
          nie doszukiwałbym się tam estrów jako takich.
          Dotarło do mnie o co chodzi Muszę sobie jeszcze dużo uporządkować w tym zakresie. Tylko teraz się zastanawiam, jak pachnie mydlany zapach pochodzący od estrów - fajnie to zabrzmiało, wiem Poproszę Sensora o jakąś próbkę w słoiczku, niech weźmie na Warsztaty
          Last edited by Marusia; 2010-03-16, 11:25.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          Przetwarzanie...
          X