Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Bracki Koźlak Dubeltowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTzn jesczze raz będzie taka akcja z hostessami itp?
Jacksonowi się pomyliło. Nie ten temat, tego piwa nima.
W przyszłym roku ludkom już sie wszystko pokręciMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzitego piwa nima."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziJak to nima? Weź mnie nie strasz. Idę sprawdzić do piwnicy. Rano jeszcze było
To jak, kto jest chętny na otworzenie za rok?
Doroty piwo też trza zakupić w większej ilości i przechomikować kilka lat.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDoroty piwo też trza zakupić w większej ilości i przechomikować kilka lat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziMyślisz, że BBPA może zyskać w ciągu kilku lat leżakowania?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedziMyślisz, że BBPA może zyskać w ciągu kilku lat leżakowania?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Piłem dzisiaj BKD, prosto z zimnej piwniczki. Powiem szczerze że nie spodziewałem się aż takiego skoku jakościowego.
Piana - ładna beżowa, niska ale za to ciągle obecna.
Kolor - złoto-rubinowy, lekko mętne?
Nagazowanie - w sumie bez zmian w stosunku do poprzedniej degustacji, dość wysokie ale nie przeszkadzało
Zapach - obezwładniający, słodowo-kwiatowo-winny, wielki plus, już rok temu pachniał dobrze ale teraz rewelacja.
Smak - tutaj też zaskoczenie - żadnego alkoholu na pierwszym ani nawet dalszym planie, treściwość i konkretna dawka goryczy.
To piwo z "takiego o" stało się ponadprzeciętnym i szczerze żałuję że nie mam jeszcze kilku buteleczek
Comment
-
-
Pite po raz kolejny wczoraj, czyli 54 dni po terminie ważności.
Zapach absolutnie genialny, owocowa kompozycja lekko uzupełniona przez woń alkoholu spokojnie pasowałaby do piwa belgijskiego.
W smaku też jest super. Mnóstwo smaczków owocowych i karmelowych tworzy świetne połączenie z wyraźnym, choć pasującym alkoholem. Gdyby jeszcze trochę więcej treści, a ciut mniej goryczki, byłoby idealnie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowo-brązowy. Przeleżakowane zrobiło się mniej klarowne, ale wydaje mi się, że powinien być nieco ciemniejszy. [4]
Piana: Lekko beżowa, średniopęcherzykowa, po chwili opada do dywanika i szybko znika. Ogólnie nietrwała. [3.5]
Zapach: Intensywny, słodki, karmelowy z lekką wanilią w tle (w egzemplarzu pitym w marcu wanilia zdecydowanie silniejsza). Karmelowość zrobiła się tak przyjemna, że przypomina niebieskiego Chimaya. Można się nim długo delektować. [5]
Smak: Wygładził się. Alkohol nie wyczuwalny, choć czuć moc piwa. Zgodzę się z docentem - przypomina klasztorniaki. Nieco słodki, karmelowy początek, zakończony wytrawną goryczą. Gorycz zostaje w posmaku i miło miesza się z karmelową słodyczą. [4.5]
Wysycenie: Widać ulatujące bąble. W smaku drobne, ale nie brakuje. [4.5]
Opakowanie: Bardzo ładne. Podoba mi się podpis autora na krawatce. Wszystkie dane podane, kapsel bardzo ładny. Do tego pięknie prezentuje się w dedykowanym pokalu. [5]
Uwagi: Pite 6.01.11, czyli 13 miesięcy po premierze. Wydaje mi się, że im starsze tym lepsze, szczególnie jeśli chodzi o bardzo ładny zapach. Żałuje, że to ostatnia butelka, bo piwo dużo zyskało.
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciana jasna, po leżakowaniu piwo stało się mniej klarowne. [4]
Piana: Bardzo potężna po nalaniu, w barwie wpadającej w brąz, opada w średnim tempie, ale nawet sporo jej zostaje do końca. [4.5]
Zapach: Średnio wyczuwalny, jakby karmelowy z lekką nutką alkoholu. [4.5]
Smak: Ciekawe połączenie elementów słodowo-karmelowych które dominują, można także wyczuć goryczkę a także alkohol ale na szczęście w minimalnym stopniu. Jest wytrawne w smaku co w tym przypadku jest plusem [4.5]
Wysycenie: Jak dla mnie jest ok. [4.5]
Opakowanie: Całkiem fajne, ale też nie jest jakieś super. [4]
Uwagi: Piwo to zdecydowanie się poprawiło dzięki leżakowaniu, przede wszystkim zniknął alkohol i smak stał się bardzo szlachetny, ciekawe jak będzie smakowało za rok. Jakby gdzieś było dostępne to bym je z chęcią zakupił mimo, że kilka butelek jeszcze mam.
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
-
Czy ma ktoś do odsprzedania lub na wymianę przynajmniej ze dwie butelczyny BKD?
Propozycje proszę kierować do mnie na PW.Last edited by Paco; 2011-02-22, 16:47.Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziGdyby jeszcze trochę więcej treści, a ciut mniej goryczki, byłoby idealnie.
I było lepiej niż w grudniu. Pojawiła się ta treść, której mi jeszcze niedawno brakowało, a goryczka osłabła. Idzie ku coraz lepszemu. Następna próba jesienią!
Comment
-
Comment