Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur
Wyświetlenie odpowiedzi
Konstancin, Starodawne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Trochę mało klarowny, dość ciemny [3.5]
Piana: Na początku całkiem sympatyczna, szybko jednak zredukowała do jakichś szczątków oblepiających szkło [2.5]
Zapach: Przede wszystkim intensywny słód atakuje węch. Może gdzieś chmiel w oddali, ale przyjemne to doznanie [4.5]
Smak: Solidnie treściwe, spod tego wybiija się lekki kwasek i dość długa aczkolwiek średnio przyjemna goryczka goryczka. Balansu słodowo-goryczkowego trochę brakuje. [4]
Wysycenie: Solidnie obecne przez cały czas poświęcony konsumpcji [4.5]
Opakowanie: W konstancińskim stylu, ale trochę nijakie, zbyt podobne do Dawnego [4]
Uwagi: Jak najbardziej do powtórzenia. Cena/jakość 3/5.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Całkiem niezłe piwko ale bez szaleństw. Zapach słodowo-miodowo-mydlany, chmielu nie wyczułem. Kolor ciemnobursztynowy, piana bardzo ładna, można ulać czapę i jest trwała. W smaku silna dominacja słodu, która spycha na dalszy plan niespektakularną, lekką, mało intensywną i odrobinę kwaskowatą goryczkę. Warto jeszcze nadmienić lekki posmak miodowy. Wysycenie średnio-lekkie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. Identyczny jak w Dawnym, jednak jak na 14-stkę nieco jasny. [4]
Piana: Niewysoka. Szybko znika do pierścienia. [3.5]
Zapach: Słodowy z zapachem fermentacji w tle. Uboższy niż w Dawnym, brakuje tu chlebowych nutek, ale pod koniec ujawnia się chmielowe tło. [4]
Smak: Lekko słodowy początek, a po nim całkiem mocna i przyjemna gorycz, która lekko zostaje w ustach. Solidne mocne piwo, ale też bez uniesień. [4]
Wysycenie: Średniowysokie i równe do końca. [4.5]
Opakowanie: Ładne, mocno podobne do Dawnego, tu z zameczkiem w tle. Wszystkie dane podane na kontrze, ale pomarszczone od kleju etykieta i kontra nieco psują ogólny wizerunek. [4]
Uwagi: Z datą do 23.IX.2011.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, minimalnie zakurzony, jaśniejsze niż Dawne [5]
Piana: Nie wyszła ponad krawędź szklanki, drobnoziarnista, szybko opadła, została firanka, która gdzieś przed połową zdziurawiała, obrączka zostaje do końca. [3.5]
Zapach: Słodowo chmielowy, bardzo przyjemny ale ledwie wyczuwalny. [3.5]
Smak: Lekki słodowo chmielowy z delikatną goryczka, na lato będzie dobre; w sumie to taki średniak, dobre na jakąś imprezę bo dość łatwo dostępne ale gdybym je miał np. z Rodzinki Bis dźwigać raczej bym do niego nie wracał za często. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, ok. [5]
Opakowanie: Flaszka zwrotna jak od Ciechana i Kormorana, etykieta z jakimś zamkiem w sepii (prawie identyczna jak od Dawnego), taka sobie, kapsel firmowy, pełne info. [4]
Uwagi: Zakupione w: K&M Delikatesy w Starej Miłośnie
Data ważności: 12.04.2011
Soundtrack: "The Rising" by Bruce Springsteen
Moja ocena: [3.675]Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedziskitof, wybacz, ale raczej piłeś je, a nie go. to dosyć częsty błąd. zwracam ci uwagę jako forumowej grubej rybie.
pier, na twojej fotce starodawne wygląda jak zaprawione sokiem. kłopot z balansem bieli?Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Comment
-
-
To dobre piwko Moje pierwsze z Konstancina Super idealna goryczka . Troche kosztowało Nowy sącz TESCO 4.99zł Ocena 4,5/5
Comment
-
-
przyjemne, polecam
ale za 5zł to raczej nie za często będę po nie sięgałDo piwka zamiast papieroska - www.snus.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne, nieco ciemniejsze złoto. Idealny, zachęcający. [5]
Piana: Drobnoziarnista, bardzo wolno opada zostawiając koronkę na szkle. Piękna. [4.5]
Zapach: Czysty, słodowy, z odrobiną chmielu. Aż się dziwię, że czuję w tym piwie chmiel. [4]
Smak: Solidne, dość pełne piwo. Goryczka jak na polskie warunki spora, a przy tym bez wad - nie zostaje na języku, nie wybucha, przy swoim dość konkretnym poziomie jest łagodna i dobrze gra ze słodową pełnią. Niemal ideał. [4.5]
Wysycenie: Czuć je na języku do samego końca, chociaż go nie widać. [4.5]
Opakowanie: Są wszystkie dane, kapsel firmowy. W odróżnieniu od Mazowieckiego wszystko równo naklejone i nie odłazi. Może ogół trochę nudny, ale liczy się wnętrze. [4]
Uwagi: Warka do 21 marca 2012. Dla mnie bomba.
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, klarowny i ciemnożółty [4]
Piana: średnioobfita, dość rzadka [3]
Zapach: Wyraźny, ziołowo-chmielowy [4]
Smak: Łagodny, ciut ziołowej goryczki, lekka słodowość. Proste, ale nie puste. [3.5]
Wysycenie: mniej niż więcej [3]
Opakowanie: Meh. Nuda [2.5]
Uwagi: At, taka prosta 14 na wieczór. Mój egzemplarz bez większych wad.
Moja ocena: [3.575]Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziAle nie było w końcu żadnych warzyw! A to sukces
Możesz czytając moje niektóre wpisy znaleźć takie smaczki i nazwać je po swojemu diacetyl, dms i inne jarzyny... wcześniej otwierając kolejną butelkę...Last edited by Javox; 2011-12-14, 11:15.
Comment
-
Comment