Kormoran, Miodne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nieznajomy
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.02
    • 76

Moje ulubione piwko miodowe za ciemnymi piwami nie przepadam... ale miodne to rewelacja

Comment

• Kwadri
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.10
      • 1216

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnowiśniowy, ładny. [4.5]
      Piana: Początkowo ładna, ale szybko się dziurawi i opada do cieniutkiej warstwy. Chwilę później cienki pierścień. [3]
      Zapach: Słabo intensywny. Czuć palony słód i w tle delikatnie miód. [4]
      Smak: Jak na ten ekstrakt niezbyt treściwy. Początkowo lekka słodycz, po niej karmelowo-palone smaczki, bardzo delikatna goryczka i wreszcie lekki miodowy posmak. Jako całość mało zdecydowany, ale przynajmniej nie jest słodkie. [4]
      Wysycenie: Drobne i trochę małe. [3.5]
      Opakowanie: Bardzo ładne. Etykieta przypominająca beczkę, a na niej plaster miodu i kłosy zboża. Informacje podane na kontrze, kapsel z logo z krawatki. [4.5]
      Uwagi:

Moja ocena: [3.925]

Comment

• sinus54
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.02
        • 27

jedno z mich dwóch ulubionych miodowych piwek
        szacun pełen

Comment

• Turing
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.07
          • 15

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemno brązowe, rubinowe refleksy pod światło. [5]
          Piana: Gęsta, beżowa. Trzyma się do końca. [4.5]
          Zapach: Po prostu miodowy, przyjemny, naturalny. Jakieś echa słodu i chmielu, ale trochę za słabe. [4]
          Smak: Piwo treściwe, miód nie przesłania słodów i goryczki. Świetnie zbalanansowane. [4.5]
          Wysycenie: Bliskie ideału, nie przesadzone i orzeźwiające. [4.5]
          Opakowanie: Idealna butelka do tego piwa, nazwa, kolorystyka i opis na 5. [5]
          Uwagi:

Moja ocena: [4.375]

Comment

• szu29
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.04
            • 98

Nie jest sztuczne jak większość miodowych. Miód nie nachalny ani też zbyt słaby. lekka gorycz troszkę owoców. Ocena 4,5/5
            http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

Comment

• Browar-Besko
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.06
              • 317

Przyzwoite NORMALNE piwo do picia !
              Smak zrównoważony, kawowo-słodowy z nutą miodu gryczanego, zbyt słodki. Bardzo gęsta i niewiarygodnie długo utrzymująca się piana, jak bita śmietana z wiejskiego mleka, wprost nie można doczekać się kiedy częściowo zniknie i będzie można napić się tego napoju. Piękny rubinowo-kawowy kolor, jak widać na zdjęciu.
              Cena 4,49 zł.
              Attached Files

Comment

• Browar-Besko
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2011.06
                • 317

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękny rubinowo-kawowy kolor [4.5]
                Piana: bardzo gęsta i niewiarygodnie długo utrzymująca się piana, jak bita śmietana z wiejskiego mleka, wprost nie można doczekać się kiedy częściowo zniknie i będzie można napić się tego napoju - zasługuje na ocenę 4.9 [4.5]
                Zapach: przyjemny miodowo-gryczany [4.5]
                Smak: zrównoważony, kawowo-słodowy z nutą miodu gryczanego, zbyt słodki [4]
                Wysycenie: prawidłowe [4.5]
                Opakowanie: ładne, ale na etykiecie brak nazwy browaru, a na kontretykiecie brak ważnej informacji dla osób żyjących w zgodzie z naturą tzn. czy butelka zwrotna czy nie [4]
                Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)

Moja ocena: [4.275]

Comment

• zgroza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2008.03
                  • 3606

Za ostry, za słodki, zbyt nachalny aromat miodu. Gryzie się to wszystko niemiłosietnie. Piwo zaledwie poprawne, niewarte 5 zł.
                  Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• lzkamil
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: brązowy, lekko mętne [5]
                    Piana: średniej wielkości i trwałości [3]
                    Zapach: słodowy, miodowy, wyraźny i dosyć intensywny [4]
                    Smak: miodowy, ciemnosłodowy, słodkawy ale nie za słodki, z wytrawnym miodowym posmakiem, bardzo treściwy [4.5]
                    Wysycenie: nie za duże, w tym piwie może być [4]
                    Opakowanie: w miodowej stylistyce, spójne graficznie, podane wszystko co trzeba [4.5]
                    Uwagi: rzadko piję miodowe piwa, to jest wg mnie najlepsze w tej kategorii w kraju.

Moja ocena: [4.175]
                    Lepszy jabol pod okapem
                    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• TraczJanusz
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2011.04
                      • 74

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny kawowy kolor, wygląda rewelacyjnie. [5]
                      Piana: Dość gęsta i długo się trzyma. [4.5]
                      Zapach: Bardzo nęcący miodowy zapach, zapowiada przyjemne wrażenia. [5]
                      Smak: Jedno z moich ulubionych piw, ostatnia warka trochę za mało miodowa dlatego -0,5. Wyraźnie wyczuwalne nuty karmelowo-kawowe i bardzo delikatna goryczka. Nie ma jak miodne [4.5]
                      Wysycenie: Idealnie wysycone, orzeźwiające bąbelki. [5]
                      Opakowanie: Bardzo zachęcająca etykieta, gdy tylko widzę ten plaster miodu bierze mnie chęć na miodowe piwo. [5]
                      Uwagi: Super piwo, tylko trochę za wysoka cena.

Moja ocena: [4.75]

Comment

• CyboRKg
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.04
                        • 594

Jestem tego samego zdania. Najlepsze polskie piwo miodowe ciemne.
                        "Jedno pivo ne vadi!"
                        "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• patyczek
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2013.01
                          • 220

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brunatny. Pod światło ciemno rubinowy, klarowny. [4]
                          Piana: Na początku gęsta, bezowa, wysoka. Jednak dość szybko opada pozostawiając na szkle kłaczki. [4]
                          Zapach: Bardzo przyjemny zapach naturalnego miodu plus czekolada. Wyczułem również suszone śliwki. [4.5]
                          Smak: Oczywiście miód, ale i toffi. Niestety w miarę ubywania trunku do głosu dochodzi słodycz i zabija inne smaki. Kompletnie brak goryczki i palonego słodu. Do tego piwo wydaje się mało treściwe.
                          Mimo tego wchodzi bezproblemowo. [3]
                          Wysycenie: Optymalne, nie ma się do czego przyczepić. [4.5]
                          Opakowanie: Ładna grafika, nieco staromodna, trafiony dobór kolorów. Kapsel z liśćmi pasujący do reszty. [4.5]
                          Uwagi: Niestety piwo sprawia dobre wrażenie jedyne zaraz po otwarciu. W trakcie konsumpcji wszystkie walory gdzieś czmychają, jakby się czegoś wystraszyły. Może, czarnego jak diabeł, kormorana?

Moja ocena: [3.825]

Comment

• corsano
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2013.05
                            • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny z rubonowymi refleksami, klarowny [5]
                            Piana: Obfita, drobnopęcherzykowa, szybko spada do zera [3]
                            Zapach: Super intensywnie, ciemne miody, suszona śliwka [4.5]
                            Smak: Treściwe, mocne, wyraźnie miodowe, nuty palone i kwaskowe, sprawia wrażenie miodu pitnego w wersji light [5]
                            Wysycenie: Bardzo dobre [4.5]
                            Opakowanie: Bardzo fajna etykieta, dobrze dobrane kolory, dobrze oddaje klimat piwa miodowego, minus za pusty kapsel [4.5]
                            Uwagi: Szok! Nie wiedziałem, że z piwa miodowego można tyle wycisnąć, pite w temperaturze 12°C

Moja ocena: [4.575]

Comment

• martadella
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.09
                              • 12

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemne, brązowe. [2.5]
                              Piana: Dość obfita jednak u mnie szybko opadła. [3]
                              Zapach: Mocny, miodowy, jak dla mnie zbyt mocny. [3]
                              Smak: W mojej ocenie zbyt słodkie, ciężkie, oprócz miodu wyczuwalny również karmel. Za dużo "szczęścia" w jednej butelce. [3]
                              Wysycenie: Odpowiednie - nie za dużo, nie za mało. [4]
                              Opakowanie: Etykieta jak z Ciechana Miodowego sprzed lat, szału nie robi, ot prosta, nieskomplikowana grafika. [2]
                              Uwagi: Jak dla mnie zbyt ciężkie, zbyt słodkie no i niestety kolor miodu gryczanego, za którym niezbyt przepadam. To nie to czego oczekuję od piwa miodowego.

Moja ocena: [2.975]

Comment

• juventinio
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2013.09
                                • 17

Niestety jestem rozczarowany, piwo miodowe, zapach jak portera, w smaku ni to ciemne, ni to miod, ni to porter. Straszne dziwadło. Piłem to piwko prawie 2 lata temu i zapamietalem je jako najlepsze miodowe piwo w PL. Mimo iz kupilem dzisiaj pare ciekawych piwek do sprobowania - wybralem na sobotni wieczor wlasnie miodne kuszony wspomnieniami.. Niestety albo mam kiepska pamiec i to piwo zawsze bylo takie slabe, albo po prostu cos sie zepsulo.

Nie mniej jednak piana opadla po 30 sekundach, zapach kiepski, smak jak dla mnie fatalny..

Comment

Przetwarzanie...
                                X