Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna wiśnia przenikająca się z czernią. [4.5]
Piana: Jasno beżowa, średniej gęstości, opada stosunkowo szybko i nie wiele po sobie pozostawia. [3]
Zapach: Słabo intensywny. Na pierwszy plan wysuwa się miodowość z lekkim aromatem palonego słodu. [4]
Smak: Przede wszystkim czuć miód, który jednak jest nieco sztuczny. Zakrywa on swoją intensywnością inne smaki i tak przez to ciężko jest wyczuć w tym piwie jakieś nutki palonego słodu. Zamiast tego odczuwalna jest trochę nienaturalna słodkość. Goryczka praktycznie nie występuje. Piwo nieco puste, a pełności dodaje mu tylko miód a nie inne składniki. Mimo to jest to ciekawy wyrób i z chęcią po niego jeszcze sięgnę. [4]
Wysycenie: Delikatnie, lekko gryzące w język bąbelki. Odpowiednie dla tego gatunku piwa. [4.5]
Opakowanie: Jak dla mnie etykieta roku. Genialne połączenie klasyki z nowoczesną grafiką. Wszystkie ważniejsze informacje są zawarte na kontretykiecie. Jedyny minus to kapsel, który nie współgra z resztą kompozycji. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
Kolor: Ciemna wiśnia przenikająca się z czernią. [4.5]
Piana: Jasno beżowa, średniej gęstości, opada stosunkowo szybko i nie wiele po sobie pozostawia. [3]
Zapach: Słabo intensywny. Na pierwszy plan wysuwa się miodowość z lekkim aromatem palonego słodu. [4]
Smak: Przede wszystkim czuć miód, który jednak jest nieco sztuczny. Zakrywa on swoją intensywnością inne smaki i tak przez to ciężko jest wyczuć w tym piwie jakieś nutki palonego słodu. Zamiast tego odczuwalna jest trochę nienaturalna słodkość. Goryczka praktycznie nie występuje. Piwo nieco puste, a pełności dodaje mu tylko miód a nie inne składniki. Mimo to jest to ciekawy wyrób i z chęcią po niego jeszcze sięgnę. [4]
Wysycenie: Delikatnie, lekko gryzące w język bąbelki. Odpowiednie dla tego gatunku piwa. [4.5]
Opakowanie: Jak dla mnie etykieta roku. Genialne połączenie klasyki z nowoczesną grafiką. Wszystkie ważniejsze informacje są zawarte na kontretykiecie. Jedyny minus to kapsel, który nie współgra z resztą kompozycji. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
Comment