Piwo gotowe do oceny
Kormoran, Warnijskie
Collapse
X
-
Kormoran, Warnijskie
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote - z bardzo lekką mgiełką. Podoba mi się. [4.5]
Piana: Piana rewelacyjna - gruba czapa, drobnopęcherzykowa. Osadza się na ściance kufla. [5]
Zapach: Bardzo delikatny, jakby lekko słodowy? [3]
Smak: Chlebowo-słodowy, z początku delikatnie kwaskowate. Goryczka bardzo stonowana, odzywa się dopiero po przełknięciu. Przydałoby się jednak więcej tego chmielu. [3.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, może nawet trochę zbyt dobre (szczypie w podniebienie). Bąbelki ciągle pracują, w połowie kufla miałem ciągle z 1,5 cm piany. [4.5]
Opakowanie: Bardzo dopracowane, można powiedzieć, że etykieta oddaje wygląd i charakter piwa. Wszystkie potrzebne dane na kontretykiecie. Podoba mi się stwierdzenie: "nie zapominajmy, że to jednak alkohol - proponujemy zachowanie umiaru". [5]
Uwagi: Oceniam drugą wypitą butelkę. Przy pierwszej, wczoraj, byłem tak rozemocjonowany, że za bardzo wpływało to na moją ocenę. Piwo całkiem smaczne, z pewnością wrócę do niego nie raz. Nowe produkty Kormorana bardzo pozytywnie zaskakują!
Moja ocena: [3.65]Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
-
-
Generalnie zgodzę się z przedmówcą, choć smak i zapach oceniłbym nieco wyżej. Piana jak już wspomniane rewelacyjna, w zapachu wybija się silna chlebowość, smak bardzo oryginalny, czuć jego złożoność. Przeważa słodowość, goryczka schowana gdzieś w tle, ale myślę, że w przypadku tego piwa takie były założenia, aby podkreślić tę wielozbożowość i nie przykryć jej za bardzo chmielem. Delikatna kwasowość przyjemnie orzeźwia. Wysycenie idealne, a opakowanie to majstersztyk. Wielki plus dla Kormorana, teraz biorę się za Miodne.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciekawy. W jednej butelce lekko mętny, ale producent sam to zaznaczył... [4.5]
Piana: Jak dla mnie obfita. Utrzymuje się długo w szklance. [4.5]
Zapach: miły. cięzko mi dodać coś więcej [4.5]
Smak: Dla mnie wyborne. Chyba zakochałem się od pierwszego łyku. Piwo nie jest mocne i to jest jego atut jak na BK. [5]
Wysycenie: dla mnie wystarczające. [4]
Opakowanie: Zwrotna butelka - duży plus. Etykieta bardzo dobrze zrobiona. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.7]
Comment
-
-
Z Twojego opisu dowiedzieliśmy się, że piwo nie jest mocne, ma miły zapach i ma bardzo ciekawy kolor - czy możesz jednak coś konkretniej spróbować napisać?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wrzuciłem fotkę tego piwa do Galerii. Pierwsza warka podobno już nie do dostania w olsztyńskich sklepach, trzeba czekać na nową partię.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Warnijskie
Witam,
To prawda. Szef sklepu gdzie się zaopatruje w piwo w W-wie steiwrdził wczoraj, że to seria próbna browaru i czekają na recenzje. Jeśli by to zależało ode mnie to jestem mocno za. Nie wiem czy jeszcze jest, ale ja je kupiłem w sklepie PIWOSZ na Płowieckiej w W-wie. Co do rynku olsztyńskiego się nie wypowiadam.
Co do mojego opisu piwa. Piwo ma bardzo wyszukany smak. Ale zbierając moje wrażenia, bo otwiera własnie druga butelkę:
Piana bardzo obfita. Utrzymuje się długo. O wiele dłużej niż w niepasteryzowanych Lubuskich. Piwo jest dosłownie leciutko mętne. Nie jest mocno nasycone CO2. Dla mnie idealne nasycenie. Charakterystyczną cechą jest to, że po wypiciu zostawia w gardle specyficzne wrażenie, jak po zjedzeniu skórki od chleba.
Smak ma bardzo wyraźny.
Zapachu nie opiszę. Jestem za mało biegły i szczerze zbyt wielu aromatów nie wyczuwam.
Sroki za skąpe informacje, ale jestem początkujacy na portalu chociaż w piwach regionalnych z Polski zakochany jestem od wypicia pierwszego Śląskiego Książęcego...
Molszew
Comment
-
-
A zostało jeszcze coś w Piwoszu? Bo nigdzie indziej nie mogłem znaleźć, może się jutro wieczorem przejadę bo zwyczajnie jestem ciekaw tego piwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika molszew Wyświetlenie odpowiedziO wiele dłużej niż w niepasteryzowanych Lubuskich.Last edited by Tapir; 2009-12-14, 22:13.Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
O cholera. Żyłem w nieświadomości... Aż sam sprawdziłem przed chwilą flaszkę Lubuskiego w mojej lodówce. Rzeczywiście piwo jest "naturalne". To mnie zmyliło...
Ale co do Warnijskiego. Wczoraj jak kupowałem to jeszcze było. Dzisiaj nie wchodziłem do sklepu.
Spróbuj zadzwonić - Telefon: 22 812 05 54
Molszew
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika molszew Wyświetlenie odpowiedziSroki za skąpe informacje, ale jestem początkujacy na portalu chociaż w piwach regionalnych z Polski zakochany jestem od wypicia pierwszego Śląskiego Książęcego...
Molszew
Żeby nie było OT, może ta próbna partia trafiła też na Pejzażową, chyba dziś zajrzę...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tapir Wyświetlenie odpowiedziA zostało jeszcze coś w Piwoszu? Bo nigdzie indziej nie mogłem znaleźć, może się jutro wieczorem przejadę bo zwyczajnie jestem ciekaw tego piwa.
Lubuskie nie jest niepasteryzowane
Dzwoniłem dwa tygodnie temu do browaru i z piwowarem rozmawiałem.
Co ty tu za ściemę uprawiasz ???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziPiwo Lubuskie jest cały czas niepasteryzowane !!
Dzwoniłem dwa tygodnie temu do browaru i z piwowarem rozmawiałem.
Co ty tu za ściemę uprawiasz ???
Comment
-
Comment