Pił ktoś już to?Jakieś wrażenia?W Szynku mają beczkę ale jeszcze nie jest podpięta.
Browar na Jurze, Zawiercie Miodowe
Collapse
X
-
W Szynku beczkę już podpięli. Wczoraj miałem możność wypić kufelek.
Piwo odbieram wyjątkowo pozytywnie. Smak miodu bardzo delikatnie wyczuwalny natomiast goryczka mocno zaznaczona, jakby na pierwszym planie - i mi to odpowiada. Piana stabilna, trzyma się praktycznie do końca picia. Cena przystępna (6 zł. za kufel). Czegóż chcieć więcej?Bywajcie Piwożłopy!
-
-
Co do smaku zgodzę się z kolegami. Słodycz umiarkowana, wyraźna goryczka, miód wyraźny ale nie przesłania reszty. Również słyszałem, że ma 7%. W czasie picia nie czuć alkoholu, wydaje się jakby piwo miało ok. 4%, co też dla mnie jest plusem. Piwo treściwe. Miód jest przefermentowany, a nie dodawany dla uzyskania aromatu po fermentacji. Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
-
W HoB lali ciemne i bursztynowe,miodowe jest w stałej ofercie Szynku.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Bardzo proszę na temat piwa się wypowiadać, od knajp jest Piwo-Gdzie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Browar na Jurze, Zawiercie Miodowe
13,1 st. Plato; 5,6% alk.
Przy pierwszym łyku uderza duża chlebowość, która nadaje temu piwu pełnie smaku. Miód jest delikatny a w połączeniu z mocną goryczką sprawia, że piwo to nie jest za słodkie, co jak dla mnie jest dużą zaletą. Spokojnie można wypić więcej niż jedno podczas jednego posiedzenia i nie "zasłodzić" się za bardzo.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
To piwo było rozlane kilka dni temu, zanim trafi do sklepów które "biernie" zaopatrują się w towar (czytaj biorą to co w hurcie jest akurat) trochę czasu może minąć.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mfraczek Wyświetlenie odpowiedziczy piwa z Zawiercia są dostępne w "normalnej" dystrybucji, czy tylko w okolicy browaru? widzę sporo pozytywnych opinii, ale w żadnym sklepie (gliwice) do tej pory nie trafiłemRobię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo piwo było rozlane kilka dni temu, zanim trafi do sklepów które "biernie" zaopatrują się w towar (czytaj biorą to co w hurcie jest akurat) trochę czasu może minąć.
Comment
-
Comment