Dojlidy, Żubr

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedzi
    Po tych kilku miesiącach od mojej ostatniej oceny, postanowiłem zakupić Żubra w wersji butelkowej i puszkowej, Żubr w butelce dalej na wysokim poziomie, aż przyjemnie się pije, natomiast wersja puszkowa... Jakbym pił zupełnie inne piwo, Żubr jest jednym z kilku piw których z puszki po prostu nie zdzierżę.
    Jesteś pewien, że Żubr pity przez ciebie pochodził z Białegostoku a nie np. z Poznania?
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Mario_Lopez
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.08
      • 991

Nie mam pewności żadnej.
      Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
      Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Nie mam pewności żadnej.
        W takim razie dlaczego umieściłeś ten opis tutaj?

Comment

• Mario_Lopez
          • 2009.08
          • 991

a jest osobny dział na Żubra z Poznania?

EBE EBE

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

a jest osobny dział na Żubra z Poznania?
            Ba! Nawet jest Tychów.

Comment

• Mario_Lopez
              • 2009.08
              • 991

Więc przepraszam, mój błąd.

EBE EBE

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

Ok, ktoś gdzieś napisał numery kodów browarów KP: 1,2,3... tylko w którym miejscu zarówno na etykiecie jak i puszcze mozna je zobaczyć?
                Czy ktoś obeznany moze wrzucić tu jakiś przykład?
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• toto
                  • 2006.12
                  • 949

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ok, ktoś gdzieś napisał numery kodów browarów KP: 1,2,3... tylko w którym miejscu zarówno na etykiecie jak i puszcze mozna je zobaczyć?
                  Czy ktoś obeznany moze wrzucić tu jakiś przykład?
                  Przykład z kontretykiety Książęcego:
                  "Najlepiej spożyć przed: 24.04.10
                  Nr partii: 13 08 14"
                  Pierwsza cyfra numeru partii oznacza browar (w tym wypadku Tychy, 2 - Poznań, 3 - Białystok)
                  Last edited by toto; 2010-03-03, 11:29.

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                    Przykład z kontretykiety Książęcego:
                    "Najlepiej spożyć przed: 24.04.10
                    Nr partii: 13 08 14"
                    Pierwsza cyfra numeru partii oznacza browar (w tym wypadku Tychy, 2 - Poznań, 3 - Białystok)
                    dzięki
                    czyli to tak jak myślałem, w jednym sklepie koło mnie sa produkty KP zaczynające się od 1, a w drugim tylko od 2....A w domu mam mam więc Żubra z Poznania
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

No to skąd Żubry są takie smaczne, a skąd nie do zdzierżenia?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Seta
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.10
                        • 6964

Nie znam numerku partii, ale ja dotąd trafiałem na "nie do zdzierżenia"

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          No to skąd Żubry są takie smaczne, a skąd nie do zdzierżenia?

Spróbuj wszytskie 3 w wersjach puszkowych i butelkowych, ja dziś spróbuję Żubra poznańskiego

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Spróbuj wszytskie 3 w wersjach puszkowych i butelkowych, ja dziś spróbuję Żubra poznańskiego
                            Dziękuje postoję i poczekam na wyniki badań żubrofili

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mikko
                              • 2008.12
                              • 583

Ostatnio pity, po dłuuuugiej przerwie, z puchy, za darmo bo w ramach poczęstunku po koncercie. Wziąłem żeby nie urazić gospodarzy a pić się jednak też chciało w taki upał
                              Po dwóch puszkach posmak alkoholowy tak wykrzywiał mi kubki smakowe że miałem wrażenie że piję piwo z wódą. Zdenerwowawszy się poszedłem i kupiłem w barze Urquella dla siebie i reszty zespołu. Uff powiedzieli wszyscy z wyraźną ulgą i bananem na twarzy po wypiciu pierwszego łyka. Gospodarze spojrzeli posępnie, bez zrozumienia. Może nas już nie zaproszą na następny koncert?

Comment

• Bardock
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2009.05
                                • 6

Ostatnio zauważyłem w niektórych sklepach Żubra o nowym wyglądzie. Nie wiem jak z butelką, ale puszka kolorystycznie itd. dość znacznie się zmieniła, mi ta zmiana bardzo pasuje. Patrzyłem na oficjalnej stronie piwa i nie doszukałem się żadnych informacji na temat zmienionego dizajnu. Co jest grane?

Sam smak nowego Żubra zdawał się korzystniejszy, ale nie przeczę, że może to być tylko złudzenie.
                                Last edited by Bardock; 2010-08-05, 11:38.

Comment

Przetwarzanie...
                                X