Dojlidy, Żubr

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jasiek77
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.03
    • 107

    Śmieszne to jest założenie, że pracownicy koncerniaka, włączywszy Panią na infolinii są beer geekami. Dobrze, że infolinia jest i że ktoś odbiera telefony.
    Johnny Bonnano

    Comment

    • mszz
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2015.04
      • 29

      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Słomkowa. [5]
      Piana: Szybko opadająca. [1.5]
      Zapach: Słaby, słodowy. [2.5]
      Smak: Goryczka jest, ale w smaku dominuje słodowość. [2.5]
      Wysycenie: Wysokie, nie przepadam za tym. [2]
      Opakowanie: W zasadzie dość estetyczne. [4]
      Uwagi:

      Moja ocena: [2.575]

      Comment

      • marqqq
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2014.12
        • 682

        Kolor : bursztynowozłoty
        Piana : była gęsta, opadła ale coś zostało
        Zapach : Zapach słodowy, odziwo dość intensywny.
        Smak : słodowy, jakiś taki zatęchły.
        Uwagi : trójeczka na poczatku. Oszukałem się tego piwa. U mnie jedynie same 1, czasem w biedronce coś z Poznania.. Kupiłem z ciekawości i faktycznie smakuje inaczej niż te nieraz istne popłuczyny z Tych.

        Comment

        • Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6460

          Po przeczytaniu opinii kolegi rozejrzałem się za Żubrem z 3 i postanowiłem sprawdzić walory smakowe...

          Dawno nie piłem tego piwa, a bardzo dawno z Białegostoku...

          Piana - spora i drobna, bardzo powoli opadła do cieniutkiej warstewki na bardzo długo. Nawet było trochę lacingu.
          Barwa - jasny bursztyn.
          Gaz - nie za duży.
          Aromat - słód z lekką alkoholowością owocową.
          Smak - lekka kwaskowa zbożowość ze znośną goryczką mini alko. Przewijały się też klasyczne posmaki na nienachalnym poziomie: karton, szmaty i aldehyd.

          Może w Dojlidach robią faktycznie ciut uczciwsze piwo?

          Z tego co pamiętam to Żubr był strasznie "chamski" w smaku. O pianie podobnej do tej z dzisiejszej "degustacji" nie można było zamarzyć a gazowanie wypalało podniebienie.
          Attached Files

          Comment

          Przetwarzanie...
          X