Dojlidy, Żubr

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piekny
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.03
    • 72

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny , zółciutki , klarowny napitek [3.5]
    Piana: bardzo intensywna srednioziarnista w dużych ilościach występowała i równie szybko zanikała [3]
    Zapach: nie wiem dlaczego ale to piwo nie ma zapachu , czyżby nadmiar piany go odizolował ? [2.5]
    Smak: bardzo niewyrażny , ani to gorzkawe ani to słodkawe typowe piwo starannie wykonane bez specjalnych niuansów smakowych , dobre na kaca nawet w większych ilościach - nie odrzuca po trzecim ! [3.5]
    Wysycenie: buzuje dość długo jak większość piw z KP [4]
    Opakowanie: ładny zielony kolorek ( ekologiczny hehe z łbem żubra ) , sugerowana cena 2,75 zł [3.5]
    Uwagi: czteropak puszek za 8,99 zł czyli w miarę przyzwoita cena , wypiłem ich kilka przez tydzień i powiem tak nawet dobre choć żadna rewelacja dla podniebienia

Moja ocena: [3.125]

Comment

• SedesRambo
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.06
      • 11

Żubr to najlepsze piwo na świecie !!!
      Żubr Lwiwskie Obołon

Comment

• granat862
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.12
        • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SedesRambo Wyświetlenie odpowiedzi
        Znajdzie się tu wiele osób mających dość skrajną opinię o tym piwie.
        Czy mógłbyś przedstawić argumenty stojące za twoja opinią?
        Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• sibarh
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SedesRambo Wyświetlenie odpowiedzi
          A toś se posta stuknął...... i uświadomił nieświadomych
          2800 nowe piwa opisałem na forum
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• mapajak
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.12
            • 1187

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny, złty [5]
            Piana: początkowo obfita, nietrwała, szybko opada do obrączki, nie znaczy śladów na szkle [2]
            Zapach: słaby, czysty, słodowo-słodki [3]
            Smak: nieciekawy, płytki, słodki, zakończony delikatną, przyjemną goryczką [3]
            Wysycenie: do końca delikatnie pracuje, ale nie tworzy piany i za szybko się ulatnia [3.5]
            Opakowanie: zwrotna butelka, ładna etykieta, informacja o zaw. ekstaraktu, co do miejsca produkcji - niby jest napisane browar Białystok, ale czy na pewno? [4]
            Uwagi:

Moja ocena: [3.075]

Comment

• darko
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 2078

Dla Ciebie to pewnie Kielce

Comment

• Misiu_1982
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 11

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor lekko bursztynowy, niemalże idealny, minimalnie za jasny. [4.5]
                Piana: Na początku średniej wielkości, szybko zanikła pozostawiając jedynie ślad na szklanicy. [3.5]
                Zapach: Czuć delikatny zapach słodu co jest całkiem przyjemne dla nosa. [4]
                Smak: Jak na koncerniaka piwo dość smaczne, czuć delikatną goryczkę. Dodatkowo nasycenie poprawia smak piwa. Piwo jest dość słodkie takie jak lubię. [4]
                Wysycenie: Wręcz idealne, bąbelki równomiernie ulatują ku górze i poprawiają smak piwa. [4.5]
                Opakowanie: Butelka z Żubrem wyróżnia się na tle innych. Podany jest ekstrakt, alkohol i miło wiedzieć, że browar opiekuje się Białowiejskim PN. [4]
                Uwagi:

Moja ocena: [4]

Comment

• granat862
                  • 2004.12
                  • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu_1982 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Podany jest ekstrakt
                  A to ciekawe.
                  Od kiedy KP umieszcza szczegóły eksraktu.
                  Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Misiu_1982
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862 Wyświetlenie odpowiedzi
                    A to ciekawe.
                    Od kiedy KP umieszcza szczegóły eksraktu.
                    No cóż, mało który browar podaje szczegóły ekstraktu...
                    Więc uściślając moją odpowiedź Żubr przynajmniej ma wpisaną "ilość" ekstraktu 12,1 %

Comment

• granat862
                      • 2004.12
                      • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu_1982 Wyświetlenie odpowiedzi
                      No cóż, mało który browar podaje szczegóły ekstraktu...
                      Zwłaszcza koncerny, aż do tej pory

Comment

• metalsrem
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2008.09
                        • 239

Ja się zastanawiam co takiego ma Żubr w sobie że tak sobie go ludzie chwalą? Byłem w weekend z kumplem na poznańskim festiwalu dobrego smaku a on mi opowiada ze wczoraj wypił Budweisera (czeskiego) a potem Żubra i Żubr jego zdaniem dużo lepszy, potem usiedliśmy sobie w ogródku piwnym przy Żywym z Ambera z beczki a on po spróbowaniu powiedział o dobre smakuje jak Żubr. Kiedyś też zabrałem do rodzinnego Śremu parę butelek Noteckiego które tam dostępne nie jest. Poczęstowałem braci i ojca i zgadnijcie jaką odpowiedz dostałem na pytanie czy smakowało? Ujdzie ale Żubr lepszy. Jak to jest czy ten Żubr jest naprawdę taki wspaniały i ja mam coś nie tak ze swoim smakiem, czy to ludzie nie wiedzą co naprawdę dobre.
                        Browar domowy SKOTAR

Comment

• pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

Ja myślę że ten slogan "Żubr odpowiada każdemu" tak mocno siedzi w ich głowach, że trudno im uwierzyć że może istnieć coś lepszego. Mnie Żubr Żywego napewno nie przypomina

Comment

• Mario_Lopez
                            • 2009.08
                            • 991

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno-bursztynowy, ładny. [4]
                            Piana: Gruboziarnista, jednak po chwili opada, praktycznie nie zostawiając po sobie śladu. [3]
                            Zapach: Słodowo-chmielowy (raczej standardowy). [4]
                            Smak: Chmielowy, goryczkowy, mi w zupełności odpowiada. [4.5]
                            Wysycenie: Odpowiednie, delikatnie drażni język, tak jak powinno być. [4.5]
                            Opakowanie: Opakowanie niespecjalnie do mnie przemawia, jednak są na nim najważniejsze informacje, więc daje 4. [4]
                            Uwagi: Moim zdaniem jedno z najlepszych piw koncernowych.

Moja ocena: [4.125]
                            Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                            Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• brtk
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.11
                              • 5

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, ale niczym się nie wyróżnia sposród innych. [3.5]
                              Piana: Na pewnie długo się nie trzyma, ale krótko też nie. Gęstość raczej w porządku. [3.5]
                              Zapach: Czuć piwo i spirytus... Praktycznie nie odróżnialy od innych koncerniaków. [2.5]
                              Smak: Nieco goryczy, ale najgorsze jest to, że po wypiciu w gardle pozostaje nieprzyjemne uczucie. [2.5]
                              Wysycenie: Całkiem w porządku. [3.5]
                              Opakowanie: Etykieta ciekawa, ale stan buletki zawsze jest zły - widać na niej białe paski nad przednią etykietą, jakby ktoś odkleił większą etykietę. Chyba jeszcze nigdy nie widziałem czystej butelki Żubra. [1.5]
                              Uwagi: Tanie piwo do wypicia w pubie z kolegami, bez specjalnych walorów. Jak ja to mawiam: sikacz.

Moja ocena: [2.65]

Comment

• Mario_Lopez
                                • 2009.08
                                • 991

Po tych kilku miesiącach od mojej ostatniej oceny, postanowiłem zakupić Żubra w wersji butelkowej i puszkowej, Żubr w butelce dalej na wysokim poziomie, aż przyjemnie się pije, natomiast wersja puszkowa... Jakbym pił zupełnie inne piwo, Żubr jest jednym z kilku piw których z puszki po prostu nie zdzierżę.
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

Przetwarzanie...
                                X