Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaro-w
Wyświetlenie odpowiedzi
Konstancin, Czarny Dąb
Collapse
X
-
A we Wrocławiu już je mają.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSądząc z wcześniejszych opisów, piwo na święta by pasowało (tu buraki, tam ćwikła z chrzanem ), tyle, że szanse kupienia tego piwa przed TYMI świętami widzę czarno (i nie mam tu na myśli koloru dębu... )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaro-w Wyświetlenie odpowiedzizapraszam w drodze do domu jak coś
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMożna wiedzieć po co ten cukier w recepturze? Nie czepiam się, tylko pytam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963 Wyświetlenie odpowiedziDlaczego czepiasz się cukru, a nie buraka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziW środę w Rodzince BIS jeszcze nie było, liczę że w nadchodzącym tygodniu uda się je dostać.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziW środę w Rodzince BIS jeszcze nie było, liczę że w nadchodzącym tygodniu uda się je dostać.
Odwiedziłem sklep na Pejzażowej w piątek. I byłem zdaje się pierwszą osobą, która poruszyła tam temat tego piwa. Czarny Dąb ma się pojawić najwcześniej w poniedziałek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziW Rodzince nie było bo nikt do piątku Panu Arkowi nie powiedział, że takie piwo w ogóle jest. Ludzie jak chodzicie do sklepów to zagadajcie chociaż parę zdań ze sprzedawcą na temat asortymentu. Nie bądźcie tylko konsumentami, ale jak mawia Kopyr także prosumentami.
Odwiedziłem sklep na Pejzażowej w piątek. I byłem zdaje się pierwszą osobą, która poruszyła tam temat tego piwa. Czarny Dąb ma się pojawić najwcześniej w poniedziałek.Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Dziś kupiłem to piwo w "Piwach Świata", jeszcze nie wróciłem do domu, ale teraz po waszych komentarzach czuję, że puszczę studentów wcześniej i pojadę kupic go więcej a potem zdegustuję w domuTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
A żołędź w środku jest?
Slav ma toto zakupić dzisiaj, już się nie mogę doczekać - opisy są nad wyraz zachęcające.
Comment
-
-
Właśnie odpaliłem pierwsza butelkę.
Ładna, delikatnie beżowa piana, dość zwarta i delikatnie osadzająca się na szkle.
Kolor ciemny, przejrzysty z rubinowo-brązowym odcieniem.
W zapachu wyczuwam jakąś delikatną paloną nutę niesioną rozpuszczalnikowym tłem. Zapach jednak niezbyt intensywny.
W smaku przyjemna goryczka chmielowo-przypalana. Na koniec nieprzesadne alkoholowe drapnięcie w gardle.
Wysycenie raczej słabsze, czyli dobre.
Opakowanie zgrabne. Podoba mi się nazwa. Kojarzy mi się z długim leżakowaniem i szlachetnością. Etykieta mogłaby być trochę lepiej skomponowana. Kapsel za to jeden z najładniejszych na polskim rynku moim zdaniem.
Ciekawe piwo szczególnie na obecną pogodę.
Zakupione we wrocławskiej Drink Hali.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziW Rodzince nie było bo nikt do piątku Panu Arkowi nie powiedział, że takie piwo w ogóle jest. Ludzie jak chodzicie do sklepów to zagadajcie chociaż parę zdań ze sprzedawcą na temat asortymentu. Nie bądźcie tylko konsumentami, ale jak mawia Kopyr także prosumentami.
Odwiedziłem sklep na Pejzażowej w piątek. I byłem zdaje się pierwszą osobą, która poruszyła tam temat tego piwa. Czarny Dąb ma się pojawić najwcześniej w poniedziałek.
Comment
-
Comment