Konstancin, Czarny Dąb

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lisiewski
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 459

Ocena z ARTomatu

Kolor: Typowy polski ciemnieczek z czerwonymi refleksami widocznymi poprzez pryzmat silnego źródła światła. [4.5]
    Piana: Z początku duża, opada jednak szybko. [4]
    Zapach: Świeży, niezwykle aromatyczny. Połączenie chmielu z chlebkiem. [4.5]
    Smak: Bardzo mi smakowało. Żadnych sztucznych dodatków cukru czy słodzików. Idealnie komponuje się ciężkimi potrawami z mięs. [4.5]
    Wysycenie: Wysycenie z początku zbyt duże. Później się ustosunkowuje, [3.5]
    Opakowanie: Typowy przedstawiciel nowej linii konstancińskiej. Kolory dają radę. [3.5]
    Uwagi:

Moja ocena: [4.35]

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi
      Żadnych sztucznych dodatków cukru czy słodzików.
      Przecież w składzie jest cukier.

Comment

• pt47
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.08
        • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
        Przecież w składzie jest cukier.
        Teraz już tylko na papierze.

Comment

• Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedzi
          Sugerujesz, że browar świadomie wprowadza konsumenta w błąd? Prokuratura!

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pt47 Wyświetlenie odpowiedzi
            Pisze to TEN Zarychta?

Comment

• szefunio
              Porucznik Browarny Tester
              • 2007.01
              • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
              Sugerujesz, że browar świadomie wprowadza konsumenta w błąd? Prokuratura!
              Powód jest bardziej prozaiczny, jak to zwykle bywa w małych browarach Etykieta jeszcze nie zmieniona, a receptura już tak.
              I nie zajmuje się tym prokuratura, tylko PIH. Zresztą tego typu wykroczenie karane jest zwykle pouczeniem.
              Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Dobra - wiem - mogłem dać buźkę...

Comment

• Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

Nie zdążyłem z edycją posta...

Chodziło mi o to, że kolega Pt47 (jak rozumiem technolog/piwowar? z Konstancina) mógłby czasami przemyśleć co powinno trafiać do publicznej wiadomości. To forum czytają nie tylko fani Konstancina...

Comment

• petrus33
                    Gość
                    • 2008.01
                    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jak to zapach jest nieistotny. Przecież większość wrażeń jakie odbierasz pochodzi właśnie z zapachu
                    Mylisz się Skitof, kolor nie jest ważny, zapach nie jest ważny, smak nie jest ważny.....ważne jest to, żeby z butelki nie było Jako dyplomowany sommelier, oczy szeroko otwieram, czytając teksty VanPurRz !!!
                    A wracając do piwa, to jestem cały czas pod jego wrażeniem. Właśnie wczoraj sobie wypiłem dwie butelki z wielką przyjemnością. Oryginalność jest tym co mnie najbardziej tu kręci. Szkoda tylko, że tego piwa wcześniej nie warzono.
                    Last edited by petrus33; 2010-03-08, 21:41.

Comment

• skitof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2007.11
                      • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Szkoda tylko, że tego piwa wcześniej nie warzono.
                      Fakt, szkoda. Ale pytanie jest jak długo utrzyma się na rynku?

Comment

• petrus33
                        Gość
                        • 2008.01
                        • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                        Fakt, szkoda. Ale pytanie jest jak długo utrzyma się na rynku?
                        Tak długo, jak będzie na nie popyt, zapewne. Uważam, że cena mogła być troszkę obniżona, co powinno pobudzić sprzedaż. Mnie to piwo bardzo miło zaskoczyło w tym roku, tak samo jak wszystkie piwa z Koreba i oczywiście piwo Core. Myślę, że Czarny Dąb ma szanse zostać na stałe w ofercie Konstancina. Tylko, żeby go nie popsuli.

Comment

• j_Q
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2009.10
                          • 176

Mogę powiedzieć tylko tyle, że mój sąsiad, smakosz piw ciemnych, ma je w swoim katalogu ulubionych piw. Dla mnie jest ono trochę za słodkie, ale ja mam inne gusta

Comment

• otvirak
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🍼
                            • 2005.04
                            • 793

(Przy)palony dąb

Piwo niewątpliwie oryginalne Bardzo ładna ciemnorubinowa barwa, dzielnie trzymająca się do końca degustacji, średniopęcherzykowa piana i ten mocno (przy)palony smak Do tego nie przesadzili z wysyceniem. Może tylko ciut więcej goryczki by się przydało... W sumie: czwórka z plusem
                            niepoprawny czechofil

Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
                            WISŁA MISTRZ!

Comment

• granat862
                              • 2004.12
                              • 945

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemno brązowy, z rubinowym przebłyskiem. [4.5]
                              Piana: Gęsta kremowa, opada powoli. [4]
                              Zapach: Ciekawy, na pierwszym planie paloność, i lekko słodkawy trudny dla mnie do okreslenia aromat, to chyba ta cykoria. [4]
                              Smak: Słodkość, paloność, lekka goryczka, i delikatny kwaskowaty posmak. Treściwe i ciekawe. [4]
                              Wysycenie: Średniowysokie [4]
                              Opakowanie: Butelka NRW, czytelna etykieta, wszystkie dane podane. Firmowy kapsel. Jedynym minusem jest źle przyklejona etykieta, z fałdkami. [4]
                              Uwagi:

Moja ocena: [4.025]
                              Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• hasintus
                                • 2006.07
                                • 850

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemno wiśniowy, klarowny [4]
                                Piana: brązowa, utrzymuje się płaskimi wysepkami do końca [4]
                                Zapach: Zapach kawy zbożowej, obecny także zapach siarkowo zapałczany [2]
                                Smak: smak przesłodzonej, przypalonej kawy zbożowej, nutka alkoholowa [2]
                                Wysycenie: w normie [4]
                                Opakowanie: Ładna grafika, czytelne, ciekawe, podany ekstrakt [5]
                                Uwagi: Po żytnim, które uważam za rewelację, to piwo bardzo mnie rozczarowało.

Moja ocena: [2.55]

Comment

Przetwarzanie...
                                X