Konstancin, Czarny Dąb

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Rubinowo-czarny. Czemu taki? W sumie nie jest brzydki. [4.5]
    Piana: Beżowa, ładna; niestety średnio-trwała, jakaś obrączka niby jest do końca... [4]
    Zapach: Przyjemny, ale mało piwny. Kawa zbożowa, skórka chleba, owoce, czerwone wino. Dość intensywny. [4]
    Smak: No sam nie wiem. Sam eksperymentuję z podobnymi piwami i mam ten sam problem - przyprawy zwykle dominują smak. Brakuje jakiejkolwiek przeciwwagi...
    Cykoria, cykoria, cykooooria... Pod nią ulepek z powodu zbyt wysokiego (moim zdaniem) ekstraktu, brak goryczki. Pije się ciężko.
    Plus za odwagę. [3.5]
    Wysycenie: Gdyby było większe, mogłoby pomóc w degustacji. Pod koniec słabnie katastrofalnie. [3]
    Opakowanie: Może się podobać. Nie mi. Plus za informacje. [3.5]
    Uwagi: Zaspokoiłem swoją ciekawość. Nie mój target...

Moja ocena: [3.75]

Comment

• otvirak
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2005.04
      • 793

Nie mój target...

No... Toś chłopie zagadał... Siur, że po polskiemu
      niepoprawny czechofil

Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
      WISŁA MISTRZ!

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Użyłem ironicznie.
        "Target" jest niestety systematycznie używanym określeniem "grupy docelowej produktu" przez różnej maści marketingowców. Kiedyś zapożyczaliśmy z łaciny, francuskiego, dziś głównie z angielskiego. Nie ma sensu kontynuować tego off-topa...

Comment

• otvirak
          🍼
          • 2005.04
          • 793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Użyłem ironicznie.
          "Target" jest niestety systematycznie używanym określeniem "grupy docelowej produktu" przez różnej maści marketingowców. Kiedyś zapożyczaliśmy z łaciny, francuskiego, dziś głównie z angielskiego. Nie ma sensu kontynuować tego off-topa...
          Wiem, wiem... I rozumiem, że obaj ubolewamy
          niepoprawny czechofil

Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
          WISŁA MISTRZ!

Comment

• woosaa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.07
            • 1553

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny,klarowny rubin [4.5]
            Piana: trwała i gęsta początkowo,po chwili tworzą się ciekawe kratery [4]
            Zapach: mocny i różnorodny,przewaga aromatów palonych [4.5]
            Smak: ciekawa kompozycja przypalonych smaków,delikatna goryczka i cykoria dobrze skomponowana tworzy całkiem dobre piwo,moc ekspoduje już na początku [4.5]
            Wysycenie: po otwarciu szybkie nalanie do kufla uchroniło przed rozlaniem na ...kompa w trakcie smakowania jak najbardziej prawidłowe [4]
            Opakowanie: fajna etykietka(szkoda że zwykły papier) z kapselkiem firmowym,podane:skład,alkohol,ekstrakt [4]
            Uwagi: Fajnie że można podelektowac się kolejnym ciekawym polskim piwem

Moja ocena: [4.4]
            mb WOS

Comment

• Samoglow
              • 2007.07
              • 606

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny brąz z wiśniowymi refleksami - bardzo ładny [5]
              Piana: Jak na ciemne piwo niezbyt okazała. Po kilku minutach zostaje jedynie dywanik. [3.5]
              Zapach: Palony, kawowy, podwędzany, leciutko karmelowy. Bardzo przyjemny zapaszek. Cykoria przypomina słynny podpiwek Kujawski [4.5]
              Smak: Smaczne piwo, bardzo wytrawne. Wyraźna goryczka i posmak cykorii. Podobnie jak w zapachu, kojarzy się z podpiwkiem, z tym, że nie ma tu słodyczy. Moim skromnym zdaniem odrobinę słodsze mogłoby ono być. [4]
              Wysycenie: Wysokie, równe. Nie ma się co czepiać. [4.5]
              Opakowanie: Elegancka butla, podany skład, ekstrakt. Do tego ładne szata graficzna i dedykowany kapsel - wzorowo! [5]
              Uwagi:

Moja ocena: [4.25]

Comment

• kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny i dosyć ciemny. [4.5]
                Piana: Piana średnia o ciemnej barwie, utrzymuję się dosyć długo w trakcie picia. [4]
                Zapach: Zapach bardzo intrygujący, przyjemny można wyczuć jakby palony słód i kawę. [4.5]
                Smak: Smak wytrawny, słodowy z posmakiem palonym, w tle delikatna goryczka. Ogólnie przepyszne, naprawdę świetne piwo. [5]
                Wysycenie: Jak dla mnie prawie idealne. [4.5]
                Opakowanie: Opakowanie całkiem ciekawe na kontretykiecie wszelkie informacje. [4.5]
                Uwagi: Piwo to jest naprawdę bardzo dobre, do powtórzenia, brawa dla browaru za eksperyment.

Moja ocena: [4.65]

Comment

• Gringo
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2007.07
                  • 2160

Kolor: klarowny rubinowy [4.5]
                  Piana: długo utrzymująca się, chociaż niska od samego początku [3.5]
                  Zapach: mocno wyczuwalny zapach słonecznika prażonego na patelni [4.5]
                  Smak: delikatna goryczka, wile aromatów się przebija [4]
                  Wysycenie: po prostu OK [4]
                  Opakowanie: etykieta bardzo dobra, kapsel firmowy, wszystkie niezbędne informacje [4.5]
                  Uwagi: Ciekawe piwko, na pewno do powtórzenia, nie jest tak ciężkie jak inne konkurencyjne portery

Comment

• Psychomanteum
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2004.06
                    • 207

To Czarny Dąb jest porterem??
                    http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
                    2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

Comment

• Gringo
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2007.07
                      • 2160

wiem, wiem rozpędziłem się, tak to jest jak się pisze opinie bezpośrednio po spożyciu

Comment

• TomX
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 1035

Partia do 7.X.2010

Smak rewelacyjny jak zawsze, ale...

Po otwarciu butelki brak jakiegokolwiek psssyt! - oho, coś jest nie tak. Nalewanie ostrożne, żeby resztek dwutlenku węgla nie utracić. W efekcie dostałem piwo z ZEROWĄ pianą o i tak zdecydowanie za małym wysyceniu. Pod tym względem - Tragedia

Oby to była jednorazowa wpadka.

No i zaś te pomarszczone, krzywe i pomięte etykiety

Comment

• ergie
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 1041

Biorąc piwo do ręki w sklepie miałem cykora. Potem przeczytałem kontrę i się potwierdziło. Połowa butelki poszła do zlewu.

Ps. Gringo musiałeś dużo spożyć, żeby tak pójść po bandzie
                          Last edited by ergie; 2010-06-09, 21:23.
                          Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                          ------------------------------------------------------------------
                          Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19261

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny, mało przejrzysty. Szkiełko brunatne. Jak najbardziej adekwatne do nazwy; [5]
                            Piana: Z początku niewysoka, średniodrobna, ale po kilku minutach w ocenie trwała, choć do końca zostaje tylko drobny dywanik a potem koronka. Do ciemniaka w sam raz; [4.5]
                            Zapach: Budzi skojarzenia z domowymi piwami. Na pierwszym planie akcent od słodów palonych (Carafa I ?). Nie wiem czy zasłużenie jakiś akcent warzywny daleko w tle. [4]
                            Smak: Palone nuty ze słodów delikatnie palonych, bez kwaśnych wtrąceń. Goryczka od chmielu praktycznie niezauważalna. Choć całość nie sprawia wrażenia słodkości. Delikatnie wytrawne. Nie czuć mocy. [4.5]
                            Wysycenie: Mało akcentowalne wizualnie, w żołądku nie zalega. Poprawne. [4]
                            Opakowanie: Całkiem, całkiem... Budzi skojarzenia z "Dębowym...", ale tylko fałszywe. Broni się samo. [4.5]
                            Uwagi: Czemu nie stały produkt... nie do zapijania, ale na raz, czemu nie.

Moja ocena: [4.325]

Comment

• skitof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2007.11
                              • 2484

Cały czas uważam, że to jedno z ciekawszych i zarazem udanych polskich piw. A najmocniejszą jego stroną jest posmak: czekolada i mokka.

Comment

• Pawelord2
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2007.05
                                • 133

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny [5]
                                Piana: piękna, wysoka beżowa piana i dosyć trwała w dodatku. [4.5]
                                Zapach: Palony słód, warzyw nie stwierdzam. [4.5]
                                Smak: W pierwszych sekundach słodkawe, następnie głównie palone smaki i długo utrzymująca się na podniebieniu acz słaba goryczka. Szybko pojawia się smak kwaśny, co po chwili męczy. [4.5]
                                Wysycenie: Jak dla mnie dobrze dobrane. [5]
                                Opakowanie: Jakoś ciemno i ubogo na etykiecie, duża czcionka przez całą powierzchnię tejże budzi jakieś złe skojarzenia. Pewnie gdyby nie pozytywne opinie nie prędko bym sam po to piwo sięgną. [3]
                                Uwagi: Ciekawy pomysł i dobra realizacja.

Moja ocena: [4.475]

Comment

Przetwarzanie...
                                X