Okocim, Książ Czarny Specjał

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

Skusiłem się i ja na tego stronga. Cena coś około 3 złotych za puszkę. Opakowania nawet mi się spodobało, stylowe, utrzymane w czarno - czerwonej kolorystyce.
    Piana początkowo, drobna, puszysta dość szybko jednak opadła do niewielkiej ilości. W zapachu głównie lekko sfermentowane owoce i trochę landrynek, spod tego wychodzi jednak spiryt. W smaku już gorzej, czuć ordynarny alkohol z dość dużą słodyczą oraz jakimś niezbyt przyjemnym, chyba piwnicznym posmakiem. Wysycenie dość wysokie, ale dzięki temu łatwiej przełknąć te spirytusowe nuty.
    Mocno schłodzone da się wypić, nie odrzuca, ale o przyjemności z degustacji to nie ma mowy.
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• MarcinKa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.02
      • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piwo klarowne. Kolor ciemny złoty wpadający w bursztynowy. Ładny, ale taki mocarz mógłby być jeszcze ciemniejszy. [4]
      Piana: Biała, średnia. Gruba i dużo dużych baniek. Szybko znika do cienkiego kożucha. Pozostawia ślady na ściankach kufla do końca. [2.5]
      Zapach: Ubogi. Słodkawy. Słód i alkohol. Nieprzyjemny gorzki alkohol. [2.5]
      Smak: To samo co w zapachu. Słodowo alkoholowy smak z nieprzyjemną goryczą alkoholową. Na szczęście smak wygładzony i jakoś da się pić. [2.5]
      Wysycenie: Średnie, niski. Słabnie po połowie. Przeciętne, za mało go zwłaszcza pod koniec. [3]
      Opakowanie: Grafika nawet ok, kolory też. Ładny dedykowany kapsel. Szkoda, że nie podali ekstraktu i dokładniej nie nakleili etykiet. [3.5]
      Uwagi: Płaski, niezbyt smaczne piwo. Produkt do upijania się. Dobry jest tu tylko kolor.

Moja ocena: [2.65]
      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
      X