Połczyn-Zdrój, Legion Pils
Collapse
X
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. [4]
Piana: Było i nima, czyli bardzo niska, i szybko znikła. [2]
Zapach: Słodowo-chmielowy. O dziwo nie czuć typowego dla piw z zielonej butelki zapachu. [3]
Smak: Sprawia wrażenie rozcieńczonego, trochę drapiąca goryczka ujawniająca się pod koniec. Wypijalne ale takie nijakie, bez polotu, w sam raz dla zagorzałych fanów którzy nie będą się zagłębiać w smak. [3]
Wysycenie: Wysokie [4]
Opakowanie: Zielona butelka, z etykietą w barwach Legii, z daleka widać że to piwo skierowane dla kiboli Legii. [3.5]
Uwagi: Kupione z ciekawości, takie nijakie, było minęło. Kupione w Milanówku za 3zł.
Moja ocena: [3.025]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny bursztyn, trochę zaskakujący. [5]
Piana: Średnio wysoka, szybko opada. [3]
Zapach: Silny, słodowo-chmielowy z lekkim DMS. [3.5]
Smak: Wyraźna słodowość, trochę "kwiatków, niewiele chmielowości, wrażenie wodnistości i niezbyt przyjemna goryczka w posmaku. Smakuje tak, jakby rozcieńczyć piwo mocne i dodać goryczki. [3]
Wysycenie: Trochę za niskie. [4]
Opakowanie: Etykieta, krawatka i kapsel w kolorach Legii, do piwa kibicowskiego pasują. Kontra wyjątkowo szpetnie przy nich wygląda. [3.5]
Uwagi: Jakieś szczególne to piwo nie jest. Bez charakteru, wodniste. Jeśli kibicom smakuje, to na zdrowie. Ja raczej nie wrócę.
Moja ocena: [3.35]Comment
-
Nie wątpliwie ogromni koneserzy... poczytajcie sobie opisy ich doznań sesnorycznych
Ad meritum muszę przyznać, że sam Legion Pils nie jest najgorszym sikaczem, ale napewno więcej po niego nie sięgnę, gdyż w tej kategorii wolę Ciechan Wyborne, Mazowieckie czy Zdrojowe z Konstancina, ewentualnie Srebrnego Smoka.
Sama idea piwa dedykowanego kibicom jednego z najpopularniejszych klubów piłkarskich w Polsce jest dla mnie strzałem w dziesiątkę! Obroty niewątpliwie wzrosnąComment
-
Piłem piwo po terminie, więc nie oceniam ARTomatem.
Mocno słodowe, z lekką goryczką. Pełne w smaku, wzorowo nagazowane. Ale w tym stylu nawet w Polsce jest sporo lepszych (Noteckie, Brackie, Zawiercie, Kormoran, itp)JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
Comment