Okocim, Porter (od 2009)
Collapse
X
-
Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
A propo tego Ołszona z Piaseczna. W sobotę jadąc po kolegę na Okęcie wpadłem tam poszukać portera i po kilku kursach wzdłuż półek i niezauważeniu poszukiwanego przedmiotu udałem się do człowieka który wykładał piwa na półki. Pytam człowieka gdzie moge znaleźć portera z Okocimia, na co pada odpowiedź-pytanie: "ale jasnego czy ciemnego" - w tej sytuacji oddaliłem się z tego przybytkuLengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
-
Comment
-
A propo tego Ołszona z Piaseczna. W sobotę jadąc po kolegę na Okęcie wpadłem tam poszukać portera i po kilku kursach wzdłuż półek i niezauważeniu poszukiwanego przedmiotu udałem się do człowieka który wykładał piwa na półki. Pytam człowieka gdzie moge znaleźć portera z Okocimia, na co pada odpowiedź-pytanie: "ale jasnego czy ciemnego" - w tej sytuacji oddaliłem się z tego przybytkuComment
-
Ciesze się że wybrali taką drogę do zwiększenia sprzedaży ale nie ma najmniejszej szansy na powrót CP na "właściwa drogę". Zawsze najważniejsze będą marketingowe wskaźniki, które przy takiej produkcji, nie idą w parze z jakością jakiej my - garstka świadomych konsumentów - oczekujemy.Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
CP w przeciwieństwie do KP ma w swoim prtfolio Karmi (i Karmi Black... no i mieli Palone), które raczej z niego nie wypadną. Nic zatem nie stoi na przeszkodzie by przy produkcji lekkich piw ciemnych warzyli także portera. Ów zresztą był przez jakiś czas testowany, czy to na pracownikach czy w eksporcie. Decyzja nie do końca była przypadkowa. Zresztą wprowadzenie pszenicznego (jasne, że nie warzonego na miejscu) wpisuje się pewną strategię CP. Plątając się w ogonie masówek dostrzegł szansę dla siebie. Ciekawe, że takiej okazji nie wykorzystują średniaki w rodzaju RU....Comment
-
Male pytanie do znawców - ile szacunkowo może mieć ekstraktu ten porter? Bliżej do kateogorii Boss/Grand - 18 czy Żywiecki - 22? Wg mnie bardziej ten pierwszy, aczkolwiek jestem tu laikiem. Uważam jednak, że poskąpili chyba leżakowania - skoro data przydatności to 2011 rok. Jednym z elementów tego porteru który mi się podoba to piana, w porównaniu z innymi produktami CP to normalnie szał"Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RPComment
-
Jest do dostania w Rodzince Bis za 5pln.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
A gdzie dostane w Krakowie?W tutejszym oszołomie niestety nie mają a muszkieterów chyba nie posiadamy.Może u Marii ktoś widział?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment