Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HubertJ
Wyświetlenie odpowiedzi
Okocim, Porter (od 2009)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HubertJ Wyświetlenie odpowiedziSzacunek dla korporacji za wydanie dobrego portera. Czekam na ruch KPNawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
A propo tego Ołszona z Piaseczna. W sobotę jadąc po kolegę na Okęcie wpadłem tam poszukać portera i po kilku kursach wzdłuż półek i niezauważeniu poszukiwanego przedmiotu udałem się do człowieka który wykładał piwa na półki. Pytam człowieka gdzie moge znaleźć portera z Okocimia, na co pada odpowiedź-pytanie: "ale jasnego czy ciemnego" - w tej sytuacji oddaliłem się z tego przybytkuLengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros Wyświetlenie odpowiedziCP pchnęło do takiego działania jedynie ostatnie miejsce w sprzedaży wśród piwnych koncernów w naszym kraju. KP przy takim popycie ma wszelkie podobne inicjatywy głęboko w ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedziA propo tego Ołszona z Piaseczna. W sobotę jadąc po kolegę na Okęcie wpadłem tam poszukać portera i po kilku kursach wzdłuż półek i niezauważeniu poszukiwanego przedmiotu udałem się do człowieka który wykładał piwa na półki. Pytam człowieka gdzie moge znaleźć portera z Okocimia, na co pada odpowiedź-pytanie: "ale jasnego czy ciemnego" - w tej sytuacji oddaliłem się z tego przybytku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziWydawało mi się że jak taki moloch jak CP ma 'słabą' sprzedaż to raczej kombinuje nad wypuszczeniem nowego piwa z proszku na bazie buraka cukrowego z milionami na wypasioną reklamare niż wprowadzenie porteraNawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
CP w przeciwieństwie do KP ma w swoim prtfolio Karmi (i Karmi Black... no i mieli Palone), które raczej z niego nie wypadną. Nic zatem nie stoi na przeszkodzie by przy produkcji lekkich piw ciemnych warzyli także portera. Ów zresztą był przez jakiś czas testowany, czy to na pracownikach czy w eksporcie. Decyzja nie do końca była przypadkowa. Zresztą wprowadzenie pszenicznego (jasne, że nie warzonego na miejscu) wpisuje się pewną strategię CP. Plątając się w ogonie masówek dostrzegł szansę dla siebie. Ciekawe, że takiej okazji nie wykorzystują średniaki w rodzaju RU....
Comment
-
-
Male pytanie do znawców - ile szacunkowo może mieć ekstraktu ten porter? Bliżej do kateogorii Boss/Grand - 18 czy Żywiecki - 22? Wg mnie bardziej ten pierwszy, aczkolwiek jestem tu laikiem. Uważam jednak, że poskąpili chyba leżakowania - skoro data przydatności to 2011 rok. Jednym z elementów tego porteru który mi się podoba to piana, w porównaniu z innymi produktami CP to normalnie szał"Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TCT Wyświetlenie odpowiedziMale pytanie do znawców - ile szacunkowo może mieć ekstraktu ten porter? Bliżej do kateogorii Boss/Grand - 18 czy Żywiecki - 22?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Jest do dostania w Rodzince Bis za 5pln.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
A gdzie dostane w Krakowie?W tutejszym oszołomie niestety nie mają a muszkieterów chyba nie posiadamy.Może u Marii ktoś widział?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
Comment