jeszcze Turzyn-Carrefour Szczecin
Okocim, Porter (od 2009)
Collapse
X
-
Dojlidy
Może wspomnienia po niedostępnych już dziś porterach nie są w tym temacie odpowiednie, ale jeżeli chodzi o mnie to do dziś mam jeszcze w ustach smak tego z browaru Dojlidy. To było coś. Szkoda go bardzo.www.decio.friko.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrsh Wyświetlenie odpowiedziKolor: Prawie czarny (czarna wiśnia) [4]
Piana: Gruboziarnista, beżowa, zbyt szybko znika [3]
Zapach: Świerzy ze słodowa nutką [4]
Smak: Trochę słodu, troche karmelu, trochę goryczki [4.5]
Wysycenie: Takie jak powinno być [4]
Opakowanie: Podoba mi się butelki z "wytłoczeniami" [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ja tam jako typowy ciemniak jestem zadowolony. Kolejny ogólnodostępny porter dobrej jakości. Czy można go gdzie wypić lanego?Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny mahoniowo-wiśniowy kolor, w wieczornym świetle prawie czarny [5]
Piana: Piana beżowa, średniobąblasta. Początkowo bardzo wybujała, potem opada do około centymetrowego dywanika [4]
Zapach: Zapach czekoladowo-karmelowy, intensywny, lekkie truskawki w tle [4.5]
Smak: Tak jak w zapachu na pierwszy plan wysuwa się czekolada i karmelowa słodycz. Paloność jest ale zbyt słaba. Pierwsze łyki wchodzą gładko, potem zaczyna brakować trochę gorzkości dla przeciwwagi. Dla mnie ten porter jest delikatnie za słodki, butelka pół litrowa sprawia, że czuję się jak Kubuś puchatek po garnuszku miodku [4]
Wysycenie: Nasycenie średnie, czyli dla portera okej [4.5]
Opakowanie: Ogólnie podoba mi się pomysł na podobieństwo całej linii okocimów, a tu dodatkowo ładnie wygląda ten porter w tej wytłaczanej butelce. Minus za brak dedykowanego kapsla (był w kolorze czarnym, taki jak od okocimia mocnego). [4]
Uwagi: W końcu pojawił się w Płocku. Do nabycia w oszołomie, cena 3,99 zł. Cieszy kolejny porter na naszym rynku. Ten należy raczej do lżejszej wagi i jest dobry na rozpoczęcie przygody z porterami.
Moja ocena: [4.25]BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziPiwo jest już dostępne w sieci Tesco.Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziPiwo jest już dostępne w sieci Tesco.
Moje pierwsze wrażenie jest dość pozytywne. Kilka ciekawych smaczków w tle. Ale całość zbyt świeża, by oceniać. Data ważności upływa niemal równo za rok. Jeszcze posmaki alkoholu nie przegryzły się. A czy browar informuje gdzieś o tym, ile Porter ma alkoholu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziA czy browar informuje gdzieś o tym, ile Porter ma alkoholu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziNa przykład na etykiecie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziUps, chodziło mi oczywiście o ekstrakt.
Comment
-
Comment