A propos komisji, kolego @becik, zastanawiam się, kiedy wreszcie Maciarewicz, zgodnie ze stanem faktycznym, stanie się Macierewiczem.
Okocim, Porter (od 2009)
Collapse
X
-
Dawno nie piłem piwa, które by tak rozgrzewało.I jeszcze głos w dyskusji czy to nowe piwo, czy klon starego: według mnie różnica w stosunku do poprzednika jest tak duża, że mamy do czynienia z nowym tworem (uważam, że lepszym). No i tyle...
Comment
-
-
Porter Okocim
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gramak Wyświetlenie odpowiedziDawno nie piłem piwa, które by tak rozgrzewało.I jeszcze głos w dyskusji czy to nowe piwo, czy klon starego: według mnie różnica w stosunku do poprzednika jest tak duża, że mamy do czynienia z nowym tworem (uważam, że lepszym). No i tyle...
Comment
-
-
Też uważam, że jest to inne piwo, niż poprzednio.
Mój egzemplarz z datą ważności do 17.11.2014 jest - ośmielę się to napisać - naprawdę smaczny. Jest sharmonizowany, aromat alkoholowy tylko delikatny. Oprócz tego suszone śliwki. Zgadzam się, że jest nieco zbyt ulepkowaty, ale tylko nieco. W końcu Carlsberg Polska wypuścił coś zdatnego do picia - choć w niewielkich ilościach - wypiłam póki co jakieś 0,3 l i już czuję
Comment
-
-
Wypiłem dziś z przyjemnością. Wbrew regułom jako pierwsze, po to by nic nie zaburzyło doznań. Nie uważam go za zbyt słodki, w porównaniu z łódzkim (moim ulubionym) idzie wręcz w kierunku wytrawnym, ale tylko lekko - po prostu jest bardziej zharmonizowany. Jest jednak mały minusik - delikatne nuty piwa domowego, ale są na tyle subtelne, że nie przeszkadzają.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To nie wiem, Pendi, co Ty za piwo piłeś, bo ja zachęcona próbą piątkową powtórzyłam degustację w poniedziałek i tym razem już słodycz mi przeszkadzała dość mocno.
Comment
-
-
Piłem partię oznaczoną następująco:
18.11.14
L33106 09:26
Inna partia. Twoja była dzień wcześniej rozlewana. Ale czy to inna warka?Last edited by Pendragon; 2013-11-20, 10:43.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziJa też jestem za oddzieleniem porteru od 2009 do 2013 od 2013 -...
zapach: nie zachwyca, kwas wyczuwam nosem
smak: słodycz zakrywa kwas, goryczka niska, całość jednak tresciwa mocno pijalna
piana: drobna, pięknie oblepia mojego Sniftera
obecnie do wielokrotnego powtórzenie, pity temp. pokojowej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzipo co witysrity za 10 pln skoro jest porter
zapach: nie zachwyca, kwas wyczuwam nosem
smak: słodycz zakrywa kwas, goryczka niska, całość jednak tresciwa mocno pijalna
piana: drobna, pięknie oblepia mojego Sniftera
obecnie do wielokrotnego powtórzenie, pity temp. pokojowej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPisanie wielką literą sugeruje personalizację przedmiotu. Aż ciśnie się na usta pytanie - co to jest twój Snifter?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gramak Wyświetlenie odpowiedziCzekamy na odpowiedź. Z niecierpliwością czekamyPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPisanie wielką literą sugeruje personalizację przedmiotu. Aż ciśnie się na usta pytanie - co to jest twój Snifter?
Comment
-
-
Moim skromnym zdaniem, to również NIE JEST TEN SAM porter co jeszcze kilka miesięcy temu.
Jest lepszy.
Owszem słodycz się pojawia, ale na odpowiednim poziomie, w aromacie suszone śliwki, ciemne owoce i kawa zbożowa, fajnie się to komponuje.
Mówcie sobie co chcecie, ale jak dla mnie bije na łęb Żywieckiego, Warnijskiego i Komesa.
Jak dla mnie, może walczyć o palmę pierwszeństwa z GIPem.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment